Viime vuoden 82 julkaistua asua yhteen postaukseen koostaessa yritin miettiä, mikä on ollut menneen pukeutumisvuoden erityispiirre, mutta oikein selkeää sellaista ei tullut mieleen.

Oikeastaan viime vuosi on pukeutumisessa noudatellut hyvin pitkälle toissavuoden linjaa, selkeää, klassista ja yksinkertaisempia asusteita. A-linjaisia hameita ja pääsääntöisesti mustia jalkineita. Ehkä selkein erityispiirre on, että olen tänä vuonna suurella todennäköisyydellä käyttänyt enemmän polvimittaisia ja midipituisia helmoja kuin koskaan ennen. Lisäksi olen käyttänyt matalia jalkineita kesäkauden ulkopuolella aiempia vuosia enemmän, joskin korot ovat silti edelleen mieluisimmat.

Toinen huomionarvoinen piirre lienee myös se, että olen käyttänyt housuja aiempaakin vähemmän. Enhän koskaan aikuisiälläni ole ollut suuri housujen ystävä, mutta pääsääntöisesti silti talvisin ainakin mustia farkkuja on tullut käytettyä mennyttä vuotta enemmän.

Toisaalta taas leudommilta kausilta ja erityisesti kesältä on kertynyt paljon enemmän asukuvia kuin talvikaudelta, sama taitaa olla edessä tänäkin vuonna. Ja toisaalta se on ihan ymmärrettävää. Yritä nyt kuvata kun valoisa aika on lyhyt kuin mikä ja nyt menneinä kuukausina vieläpä poikkeuksellisen harmaa. Eikä sitäkään voi kieltää, että kesä nyt ylipäätään inspiroi enemmän ja laajentaa mahdollisuuksia.

Omia menneen vuoden suosikkiasuja ovatkin kesäkokonaisuudet ja reissulookit.

Siitä huolimatta eniten käytettyjä vaatteita ovat kuitenkin keitaisumekot, polvipituiset vekkihameet ja klassiset mustat mekot. Eli ylipäätään sellaiset vaatteet, jotka ovat sopineet hyvin toimistoon, alkuvuonna päivätöiden muodossa ja nyt loppuvuonna asiakkaiden luona käymiseen.

Nähtäväksi jää, miten pukeutumiseen tulee vaikuttamaan se, että ainakin nyt alkuvuonna vietän aikaa enemmän kotitoimistolla ja julkisissa etätöihin sopivissa paikoissa ja vähemmän toimistomaailmassa.

Mitä taas meikkiin ja hiuksiin tulee, niiden kanssa olen mitä ilmeisimmin hyvin jämähtänyt. Eikä siinä mitään, perusmeikkini tuntuu edelleen omalle ja on helppo tehdä. Silloin tällöin tänä vuonna olen käyttänyt myös rajausta, mikä on omalla mittapuulla suurta meikkihulluttelua. Kynsilakoissa olen pysytellyt helpoissa nudesävyissä ja hiuksissa tutussa tummanvaaleassa.

Hiuksiin tosin en loppuvuoden aikana ole ollut enää järin tyytyväinen, mikä tarkoitti sitä, että kampaaja oli pitkän viivyttelyn jälkeen varattava. Se tosin tulee näkymään vasta tämän vuoden kuvissa, jos nyt merkittävää eroa tulee edes huomaamaan.

Yhteenvetona on helppo todeta, että varsin omannäköisellä ja -oloisella pukeutumislinjalla on vuosi 2019 myös kulunut!

Menneiden vuosien julkaistut asut:

Vuoden 2018 asut
Vuoden 2017 asut
Vuoden 2016 asut
Vuoden 2015 asut
Vuoden 2014 asut
Vuoden 2013 asut
Vuoden 2010 asut

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Upeita kuvia! Sinun arkieleganssistasi ammennan aina inspiraatiota!

Vastaa

Oi, ihana kuulla – kiitos!! <3

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.