Näyttää siltä, ettei loppuvuoden aikana ole enää asukuvamahdollisuuksia, joten loistava hetki näin vähän ennakkoon vetää yhteen kuluneen vuoden asut!

Yritin miettiä miten vuoden pukeutumista niputtaisi yhteen. Kuoseja näkyi vähän, mustaa jollain tapaa osana asuja paljon. Hameet ovat taas hallinneet, mutta siinä ei ole mitään uutta. Uutta on ehkä mekkojen ilmestyminen arkipukeutumiseen yhä enenevissä määrin. Viime vuonna käytin paljon nahkahameita, tänä vuonna en juuri ollenkaan.

Tennarit ilmestyivät pukeutumiseen tuolloin ja niistä on tullut oleellinen osa erityisesti kesäpukeutumistani. Lisäksi uutta on hatut, etenkin musta kipparinlakki, johon olen tänä vuonna ihastunut. Niin, ja jos kuvamahdollisuuksia olisi ollut talvikautena enemmän, olisi niissä näkynyt myös punainen baskerini.

Klassisia korkkareita en ole juurikaan käyttänyt, mikä on iso ero aiempiin vuosiin. Kesällä käytin tennareita ja sandaaleita, säiden viiletessä siirryin poikkeuksellisen nopeasti nilkkureihin. Korkkarivaihe on siis jäänyt kokonaan välistä, sekä keväällä että syksyllä, enkä toisaalta ole sitä osannut kaivatakaan.

Hiukset ovat vuoden kuluessa tummenneet oman värin kasvaessa esiin. Ei siitä ole montaakaan viikkoa kun pitkästä aikaa tapaamani tuttava huudahti, että enhän olekaan enää blondi. Hänen mielessään edelleen kyllä, mutta nyt kasvotusten hiukseni ovatkin ihan ruskeat, kuulemma. Niin, ne ovat häilyvästi vähän mitä sattuu. Yleensä sellaiset keskiruskeat. Vai pitäisikö suomalaiseen tapaan sanoa, että maantienväriset?

Teemana asuissa näkyy ainakin omiin silmiin rentous. Tuntuu, että tämä on ollut huolettoman pukeutumisen vuosi. Asusteet ovat olleet hillittyjä ja muutenkin kaikki asut sellaisia, joissa on ollut erityisen mukava olla. Toki kaiken kaikkiaan pukeutumiseen on vaikuttanut tavalla tai toisella puolet vuodesta (muuttoineen) kaapannut remontti, mikä tarkoittaa sitä, että puolet vaatteista seisoo edelleen varastossa. Vakavasti mietin, tarvitsenko niitä oikeastaan enää.

Kunhan saan ne läpikäytyä, luvassa on taas kirppistelyä, joka täällä blogissa tai sitten kirppispöydän muodossa. Mutta ei se ole pelkästään sitä, sillä rentous näkyy monessa muussakin. Hiustenlaitossa ja meikkaamisessa, kumpaakaan en ole tehnyt niin vähän vuosikausiin kuin tänä vuonna. Ehkä se on jotain yleistä helppouden tavoittelua ja toisaalta myös minimalismin kaipuuta. Tiedä tuosta. Joka tapauksessa mielenkiintoista nähdä, millaiseksi tuleva pukeutumisvuosi muodostuu – ja samalla muuten blogin 10-vuotisjuhlavuosi!!

Katso myös nämä

10 comments

Vastaa

Asuistasi saa inspiraatiota omaan pukeutumiseen. Toivoisin käyttäväni useammin hameita. :) Mistä yleensä ostat hinta-laatusuhteeltaan hyviä vaatteita?

Vastaa

Oi, onpa ihana kuulla!! <3 Ostan vähän sieltä-täältä vaatteita, mutta yhdistävä tekijä on, että hypistelen materiaaleja aika paljon. Halvan tuntuiset tai herkästi nyppyyntyvän oloiset jätän suosiolla kauppaan. Toki myös vaate itsessään vaikuttaa siihen, olenko valmis panostamaan enemmän vai vähemmän, esimerkiksi asusteissa panostan mielelläni saadakseni pitkäikäisyyttä, samoin kuin vaikka neuleissa ja villapaidoissa. Trikoohameissa taas saatan helposti mennä ihan vain H&M-linjalle. Kyse on siis enemmän käyttötarkoituksesta ja edullisista paikoista voi löytää hyvää ja kalliistakin huonoa :)

Tänä vuonna olen shoppaillut paljon &Other Storiesilla, mutta Zaraa myös edelleen löytyy. Lisäksi tänä vuonna on tullut ostettua enemmän Maison Kitsunelta, Armor Luxilta, Samsoe&Samsoelta sekä Beamhill-liikkeen valikoimasta (josta myös löytyy jotain noista edellä mainituista). Mutta tosiaan, en ole merkkiuskollinen, joten tilanteesta riippuen voi hyvinkin vaihdella ostopaikat, mutta nuo ovat sellaisia, mitä säännöllisesti tsekkaan kun etsin jotain :)

Vastaa

Tyylikäs nainen hyvää uutta vuotta:)

Vastaa

Kiitos!! Samoin sinulle :)

Vastaa

Kiitos taas kun jaksoit meidän inspiraatioksi kerätä kollaasin, tämä on aina yksi vuoden parhaista postauksista.

Vastaa

Oi, onpa kiva kuulla! Kiitos sinulle kommentistasi!! :)

Vastaa

Mun mielikuva sinun pukeutumisesta viime ajoilta, ja ehkä noiden kuvien perusteella myös, teemana olisi ollut nuo pikkukukkaiset mekot, raidat, denim ja mustat nilkkurit. Veikkaan että jotain niistä on ollut joka kerta sulla yllä kun me on nähty vuoden mittaan :)

Ihana kuvakollaasi, tuttuja kuvia monta mut varsinkin monta semmoista ”ai tuota mä en muistakaan” -asua ihasteltavaksi. Oot ahkera kun koostat näitä isoja postauksia meille laiskemmille :)

Vastaa

Ah, totta, hyvä huomio ja todellakin olet oikessa – noita olenkin käyttänyt valtavasti, erityisesti niitä pikkukukkaisia mekkoja, eikä hiipumista näy! Tässä joutui itsekin havahtumaan siihen, että ai tänä vuonna oli tällaisikin asuja. Ja on myös jollain tapaa hauskaa peilta edellisen vuosien kollaaseihin. Näkee aina selvästi, mikä kunakin vuonna nousee eniten esiin ja mihin tyyli kehittyy :)

Vastaa

Aivan ihania asuja koko vuosi täynnä! <3

Vastaa

Oi, kiitos ihana – onpa kiva kuulla! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.