Tein blineihin liitännäistä sisältöä asiakkaalle joulun tienoilla ja mietin, että vaikka niin monta kertaa olen töiden puolesta blini-inpiraatiota selaillut ja jopa kuvannut, en ole koskaan oikeastaan niitä kunnolla maistanut. Asia korjaantui nopeammin kuin odottaa, sain nimittäin blogin kautta kutsun PR-illalliselle maistamaan Ravintola Lasipalatsin blinejä, sillä nythän on bliniaika!

Syy aiempaan blinittömyyteen on pitkälti ollut se, että olen niin liittänyt mielessäni ne mm. sienisalaattiin, muikkuihin ja mätiin. Eli ylipäätään kaikkeen sellaiseen, mitä en joko ruokavaloni puolesta syö tai mistä en vain pidä. Nyt sitä ei kuitenkaan tarvinnut pelätä, sillä Lasipalatsin 20 vuotta vanhaa blinireseptiä oli tuunattu niin, että siitä löytyy myös vegaaneille (ja pyytäessä gluteenittomillekin) sopiva vaihtoehto, vegaanisine lisukkeineen tietenkin. Ja vitsit, miten hyvää se oli!

Vegaaninen bliniannos

Täyteläisen pannukakkumaisen blinin rinnalla vegaanisessa annoksessa tarjoiltiin kaurajogurtista ja vegaanisesta majoneesista valmistettua smetanaa, punajuuri-omenatartaria ja pikkelöityjä kasviksia. Vihreät nokareet olivat muistaakseni jonkinlaista hernetahnaa ja perinteisen muikunmädin korvasi vegaaninen kaviaari. Harmoninen, herkullinen ja ihmeellisen ruokaisa kokonaisuus. Pidin blinin rapeasta pinnasta (jostain syystä olin ajatellut ne enemmän lettumaisen pehmeiksi) ja vegaanisen kokonaisuuden melko raikkaan tuntuisesta lisukekokonaisuudesta.

Vaikka olin säästellyt vatsaa päivän aikana tietäen tulevasta herkuttelusta, en silti jaksanut edes yhtä kokonaista bliniä lisukkeineen loppuun asti. Ja kuulemma joku on sellaisia kerran syönyt 13! Tarjolla siis on sellainenkin kokonaisuus, jossa blinejä voi syödä niin paljon kuin jaksaa, joten joku on todella pistänyt parastaan.

Jos jossain, niin juuri Lasipalatsissa oli hyvä syödä elämäni ensimmäinen kunnon bliniateria, alueen pisimmät bliniperinteet nimittäin löytyvät juuri sieltä. Blinipannut ovat kuumenneet Lasipalatsissa jo peräti parinkymmenen vuoden ajan ja alkuperäinen blinireseptikin on pysynyt koko ajan lähes samana. Mutta olen tosi iloinen, että ruokavalioiden murros on otettu huomioon ja vaihtoehtona on myös erikoisruokavalioille sopiva kokonaisuus, josta ei ole vain jätetty pois, vaan joka on luotu kokonaan uudeksi eheäksi annokseksi. Uskon vahvasti, että vegaaninen blinikokonaisuus menisi mainiosti myös sekaanille! Ellei ehdottomasti vanno perinteisten blinilisukkeiden nimeen. Joka tapauksessa, pidin paljon!

Sorbettijälkkäri hedelmillä oli sekin vegaaninen ja sopivan kevyt viimeistelemään ruokaisan kokonaisuuden. Ja Lasipalatsin miljöö taas ruokailuun kaikessa perinteikkyydessään juuri täydellinen. Sen lisäksi, että sijainti on keskeinen ja tarjoaa näkymän vilkkaaseen keskustaan, siinä on ihanasti säilytetty menneen ajan henki.

Oma historiani Lasipalatsin kanssa kietoutuu vuosien mittaiseksi. Miten monta kertaa kiinteistön läpi onkaan kulkenut tai värjötellyt joskus sisällä odottaen pitkän matkan busseja ennen Kampin uutta terminaalia. Tai ne kaikki kerrat kun olen käynyt Lasipalatsissa kahvilla tai syömässä. Tosin yksi asia, mitä en ole vielä tehnyt, on käynyt Bio Rexissä leffassa! Asia täytyy korjata.

PR-tilaisuus: Ravintolakolmio | Kuvat minusta: Mirka / Reason for Season.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.