Boho Green Make-Up -merkkiin tutustuin oikeastaan jo toissa vuonna, mutta viime vuoden aikana mieltyminen syventyi ja samalla käyttökokemukseni laajentui. Kaikki alkoi erinomaisesta aurinkopuuterista (joka on vakkarikäytössä edelleen), mutta viime vuoden aikana Boho Greeniltä arkikäyttööni päätyi aika monta muutakin tuotetta. Niinpä se on ehdottomasti niitä kosmetiikkabrändejä, joita nostaa esiin vuoden kiinnostavimpia muistellessa.

Boho Green Make-Up on siis ranskalainen värikosmetiikkasarja ja luonnonkosmetiikkaa. Olenkin Boho Greenistä kirjoittanut jo aiemminkin, ja sen monista erinomaisista ominaisuuksista, kuten minimalistisista pakkauksista, joissa hyödynnetään kierrätettäviä materiaaleja. Jos siis on tapaani saanut pakkausmateriaaliähkyn, tämä on loistava vaihtoehto siihen. Osa tuotosta lahjoitetaan luonnonsuojeluun, Boho green on eläinkokeetonta, mahdollisimman pitkälle luomua ja sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

Mutta mitäpä tekisi paperilla hyvältä kuulostavalla tuoteperheellä, jos ne eivät toimisi kunnolla – ja tässä tapauksessa olisi vieläpä erittäin järkevän hintaisia. Toimivuuteen siis tietenkin ensimmäisenä ihastuin, ja hinta oli positiivinen ylläri, joka on saanut pysymään sarjan parissa.

Jokaisessa tähän mennessä testaamassani tuotteessa on ollut superhyvä pigmentti ja olen ehtinyt testaamaan reilun vuoden aikana useita tuotteita, aina bb-voiteesta ripsareihin ja hohdeväreistä kynsilakkoihin sekä luomiväreihin. Silti kaikki eivät ole jääneet omaan arkikäyttöön, ja ajattelinkin nostaa tähän postaukseen omat tärppini.

Luonnollinen meikkipohja

Ensin siis ihastuin täydellisen sävyiseen aurinkopuuteriin, Terra Cottaan, sävyssä Terre de Corse 05. Se on sävyltään niin luonnollinen, että bronzeria uskaltaa käyttää myös talvella. Valikoimassa on muutama muukin sävy, mutta tämä on ihan ehdoton suosikkini. Talven aikana käyttöön on vakiintunut myös Healthy Glow Poder*, joka sopii täydellisesti varjostukseen (ei siis mielestäni hohda, vaikka nimi sellaiseen viittaakin).

Uusimpia tuttavuuksia ovat Boho Greenin Green Mineral-mineraalimeikkipohja* ja Fluid Foundation -meikkivoide*. Mineraalimeikkipohjani blogin kautta saatu testisävy Beige Trés Clair on hieman liian vaalea itselle, mutta kun ohessa käyttää aurinkopuuteria, on lopputulos arkeen mainio. Itse meikkipuuteri sen sijaan on super.

Tuote on pakattu kompaktiin pahviseen rasiaan, josta on helppo kaataa väriä kanteen ja levittää siitä kabukilla kasvoille. Lopputulos on luonnollinen ja pitävä, joten suunnitelmissa onkin hankkia toinen väri rinnalle, jotta täydellisen sävyn voisi sekoittaa. Meikkivoidetta en vielä mainittavasti ole ehtinyt testaamaan, mutta nopeiden kokeiluiden perusteella siinäkin pigmentti on mainio ja sävy erinomaiset vaalealle iholle. Meikkivoide on vegaaninen ja pakattu kierrätettävään lasipurkkiin, kaikin puolin siis miellyttävän ensivaikutelman antanut tuote. Käytän eniten mineraalimeikkipohjaa, mutta viime aikoina olen taas innostunut meikkivoiteista, joten parasta on kun molemmat löytyvät meikkilaukusta.

Pahvisiin pakkauksiin tottuessa menee ehkä pieni hetki, ne kun eivät ole kestävyydessä vertailukelpoiset muovisiin, ja erityisesti kosteutta sietävät huonosti. Mutta tähän asti kaikki ovat pysyneet kasassa edes suurin piirtein tuotteen käytön loppuun asti, ja tämän ominaisuuden kyllä kestää kun tietää, että vaihtoehto on niin paljon parempi kuin kova muovirasia. Ei siis vaikuta käyttöön, mutta hyvä huomioida tuotteiden säilytyksessä ja kuljetuksessa.

Boho Greenillä on myös mainioita luomivärejä, mutta koska itse käytän luomivärejä ylipäätään niin vähän, eivät ne tälle listalle pääse. Sen sijaan ihana hennon persikkaroosa poskipuna Coral 05* kylläkin, jollaisia omistan peräti kaksi kappaletta. Toinen kulkee yleensä käsilaukussa mukana aurinkopuuterin tapaan. Ihana luonnollinen sävy ja hyvä pigmentti siinäkin.

Samoilla sanoilla voisi kuvailla myös Boho Greenin kulmakynää sävy Chatain*. Tiuhassa arkikäytössä ollut tuote, luonnollinen väri ja hyvä levittyvyys. Samaa miinusta tosin on kuin muissakin sarjan tuotteissa, eli pakkaus ei ole kestävin (harjaosa lähti irti jo varsin varhaisessa vaiheessa), mutta ei mitään sellaista, mikä ei estäisi käyttöä. Tämän kanssa olen käyttänyt Laveran väritöntä kulmageeliä, jonka nostaisin yksittäisten lempparituotteiden listalle viime vuodelta, jos sellaisen tekisin.

Boho Green kynsilakat

Tälle vuodelle otin missioksi korvata käyttämiäni kynsilakkoja asteen verran luonnollisemmilla vaihtoehdoilla. CND:n kynsilakat ovat edelleen huippuja enkä niistä kokonaan luovu, mutta Boho Greenin kynsilakat ovat vapaita yleisimmistä allergisoivista ja haitallisista kemikaaleista, eli ovat 7free ja 8free -lakkoja. Ne ovat pitkälle luonnonmukaisia ja vegaanisia, ja pakkaus on lasinen ja korkki puuta. Tavoitteenani on ollut korvata peruskosmetiikkatuotteita mahdollisimman mukaan luonnonkosmetiikalla ja koen, että tässä pystyisi siirtymään parempaan vaihtoehtoon aiempaa useammin.

Testailtuani roosaan taittuvaa nudesävyä Marshmallow* (alemmassa kuvassa oikealla) ja kesällä fuksianpunaista kynsilakkaa, totesin pigmentin superhyväksi ja ostin vähän aikaa sitten lisäksi värittömän Base-aluslakan sekä beigeen taittuvan nudesävyn Plume (kuvassa vasemmalla). Kaikissa nudelakoissa ei suinkaan riitä kaksi kerrosta peittävään lopputulokseen, kuivumisnopeudesta puhumattakaan, mutta näissä sitä ongelmaa ei ole. Näiden pitäisikin pystyä osin korvaamaan viime vuoden suosikkisävyjä, joista kiistatta eniten käytettyjä olivat pehmeät nudesävyt. Vuoden taite onkin kulunut suunnitelman mukaisesti, ja kynsissä on ollut pelkästään ns. luonnollisempia kynsilakkoja.

Boho Greeniä myy useampikin paikka. Olen itse ostanut Ruohonjuuresta ja Life-myymälästä, mutta myös ainakin Nudge ja verkkokaupat kuten Eleven ja Ecoteekki myyvät.

*Saatu blogin kautta.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.