Vaikka ihotyyppiini on iän myötä ilmestynyt kuivuutta, niin se on edelleen silti ennen kaikkea melko paksu ja rasvaisuuteen taipuvainen sekaiho. Kuivuus näkyy enemmän vartalolla, esimerkiksi aiemmin täysin normaali säärien ihoni alkoi kolmen kympin jälkeen kuivua ärsyttävyyteen asti etenkin pakkaskuukausina, enkä usko, että sukkahousuissa hautuminen auttaa. Kasvoilla taas kuivuuden lisääntyminen on häivähtävämpää, mutta näkyy pintakuivuutena talvisin.

Yksi merkittävistä meikkaamisen käännekohdista onkin ollut se, kun aikoinaan, siis todellakin jo varsin kauan sitten, löysin mineraalimeikit. Tuolloin niitä vielä sai tilata Yhdysvalloista tai Briteistä, mutta tänä päivänä kaikki tutut ja niin paljon enemmän löytyvät jo ihan kotikaupungista. Mineraalipuuterit sopivat ihotyypilleni täydellisesti. Kun niin monet meikkivoiteet lähtivät päivän mittaan kasvoilla liikkeelle tai ihan vain humahtivat kiiltäväksi pinnaksi, mineraalipohjat pysyivät ja tarjosivat kauniin pitävän, mutta samaan aikaan luonnollisen pohjan. Vaikka ihotyyppi onkin hieman elänyt, mieltymys mineraalipohjiin on säilynyt.

Uskallankin väittää, että vaikka täällä blogissa nähdyistä kuvista yhdeksässä tai ainakin kahdeksassa kymmenestä on käytössäni mineraalipohja. Käytän kyllä myös välillä nestemäistä meikkipohjaa (joskus hurahdan jopa pieneksi hetkeksi sellaiseen, mutta aina palaan takaisin). Rennompina päivinä käytössä on myös värilliset päivävoiteet ja kevyet bb-voiteet.

Kuluneen talven aikana mineraalimeikkipohjavalikoimani on ollut varsin kattava ja olen käyttänyt vaihdellen useampaa merkkiä, niinpä tulikin mieleen tehdä pieni kooste viimeisen puolen vuoden mineraalipohjavalikoimastani. Näiden lisäksi käytössä oli myös Lily Lolon vastikään loppunut pohja, mutta täytyy myöntää, että tällä hetkellä sen ohi on ajanut esimerkiksi tämä Boho Greenin mineraalimeikkipohja.

Boho Green Mineraalimeikki* jatkaakin Boholle tyypillistä laadukasta linjaa. Hinta-laatusuhde on todella kohdallaan, tuote on vegaaninen ja pakattu helposti kierrätettävään pahvipakkaukseen. Lisäksi se toimii. Mineraalipuuterilla tulee kaunis luonnollinen pohja kevyellä peitolla, ja se pitää hyvin. Sävy Beige Très Clair on sopinut erinomaisesti omalle talvi-iholleni, mutta kesäksi saattaisi olla tarpeellista päivittää asteella ylöspäin tai sitten vain freesata lempeällä aurinkopuuterilla. Joka tapauksessa erinomainen tuttavuus, jonka äärelle palaan varmasti toistekin kun joskus loppuu.

Toinen mainio uudehko tuttavuus on Physicians Formula Mineral Wear Loose Powder*. Itsellä on käytössä sävy Creamy Natural, joka on ihan täydellinen neutraalin beigen sävyinen ja sopii erinomaisesti vaalealle iholle. Hyvä pysyvyys ja miellyttävä kevyt keskitasoinen peittävyys. Erinomainen arkikäytössä! Ainoa miinus tulee pakkauksesta. Mielestäni mukana tuleva sieni on hankala, niinpä käytänkin levitykseeni luottokabukiani (jolla levitän muutkin mineraalipohjat), eli Lily Lolon kabukisivellintä.

Korkea ja kapea pakkaus ei ole ihan otollinen yhdistelmä kabukiin, mutta olen päätynyt kaatamaan tätä tyhjillään olevaan laakeaan rasiaan, josta taas levitys onnistuu erinomaisesti. Toki tästäkin saa otettua, mutta kotona ollessa pieni säätö on lopulta tehnyt pohjatyöstä näppärämpää. Mutta toisaalta, vastaava haaste on myös Boho Greenin kanssa, saadakseen puuteria kunnolla kabukiin, on helpompaa kaataa laakealle alustalle.

Viimeisiään parhaillaan vetää virolaisen luonnonkosmetiikkabrändin Ontic Mineralsin Flawless Mineral Foundation*, joka saa pisteet peittävyydestä. Miellyttävä, jopa kermainen koostumus (Bohon ja Physicians Formulan koostumus hieman puuterisempi). Tuote on erinomainen, mutta sävy ei harmillisesti ole se paras itselle, minkä takia tämä on kulunut melko hitaanlaisesti loppuun.

Latte for Two on hieman liian vaalea ja jopa harmahtava omalle iholleni, mikä tekee muutenkin vaaleasta ihostani jopa kalpean. Itselle sopii paremmin hieman kellertävään taittuvat lämpimät pohjat ja tämä on sävyltään selvästi viileä. Näillä testailuilla siis valitsisin toisen sävyn (sävy kyllä arvelutti jo ostohetkellä, mutta myyjän suosituksesta päädyin juuri tähän), mutta ehdottomasti voisin palata uudelleen Onticin äärelle, sillä tuntuma ja peittävyysaste ovat vakuuttaneet. Lisäksi ylipäätään kiva tukea läheltä tulevaa luonnonkosmetiikkaa!

Vakkariasemassa kuitenkin ovat Everyday Minerals Bace-mineraalimeikkipuuterit. Etuna on mieletön väri- ja peittävyysastevalikoima, josta on vaikea kuvitella, ettei löytyisi sopivaa. Alkuun tosin valikoiman laajuus saattaa hämmentää, mutta kun se oma löytyy, pohja istuu täydellisesti. Itse olen kokeillut useita erilaisia vuoden varrella niin sävyissä kuin peittoasteissa, mutta nykyään suosikkini on semi-mattepohjat. Nyt tosin käytössäni ei ole yhtään, sillä viimeisin loppui pari kuukautta sitten ja nyt on niin monta korvaavaa hyvää pohjatuotetta käytössä, ettei ole ollut syytä hankkia uutta. Mutta vaikka on kausia, ettei Everyday Mineralsia löydy kaapista, palaan sen äärelle kuitenkin aina jossain vaiheessa, se kun on aina varma valinta.

Kuten muutkin mineraalipohjat, myös nämä ovat riittoisia ja useampia testailtuani täytyy antaa plussaa myös pakkaukselle. Kansi toimii erinomaisesti kabukin kanssa, eli ripottelen purkista kanteen puuteria ja pyöräytän kabukia siinä. Yhtään kapeampi kansi ei olisi niin toimiva näin käytettynä. Olen kuitenkin harkinnut jonkin pienen posliinilautasen tai muovikannen siirtämistä vastaavaan käyttöön, se kun mahdollistaisi hyvin myös pohjien miksailun, mitä sitäkin teen löytääkseni parhaan sävyn kuhunkin kauteen.

Mineraalimeikeissä etua onkin juuri tuosta, että niitä on helppo sekoittaa keskenään, lisäksi ne säilyvät hyvin ja yleensä ovat sekä vegaanisia että superriittoisia. Niin, ja pitävät kiiltoherkän ihon kurissa!

*Saatu blogin kautta.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.