Viime vuoden, ja aivan erityisesti edellisen syksyn aikana meikkirutiinini ovat saaneet kaivattua päivitystä. Myönnän, että jämähdän helposti kun löydän hyvältä tuntuvia tuotteita ja meikkivärejä, niinpä suuret muutokset meikkitavoissa ovat harvinaisia. Edellinen mullistus meikkipohjan kohdalla oli mineraalipohjiin tutustuminen. Olin jo vuosia tuskaillut epäsopivien meikkivoiteiden ja kiiltoherkän ihoni kanssa, mutta jauhemainen pohja tuntui olevan täydellinen ratkaisu ongelmaani, niinpä käytin pitkään pelkästään mineraalimeikkipohjaa.

Mainitsinkin jo, että käänteen tekevä tuote kohdallani oli Glo Mineralsin Protective Liquid Foundation* (1). Uskaltauduin kokeilemaan voidemaista pohjaa kun kyseessä oli kuitenkin edelleen mineraalipohja ja voide tuntui testaillessa (hyvällä tavalla) yllättävän kuivalta. Varovaisen kokeilujakson jälkeen tykästyin uuteen meikkipohjaan todella ja sen lyötyä laudalta peittävyydessä sekä helppoudessaan entiset pohjani aloin pikkuhiljaa lipua voidemaisten meikkipohjien maailmaan.

meikkivoide 02

Niinpä viime syksynä vanhan mineraalipohjani kokonaan loputtua tein radikaalin ratkaisun, enkä tilannut uutta vaan marssin MACin pisteelle kyselemään ihotyypilleni sopivaa pitävää ja peittävää meikkivoidetta. Myyjä suositteli MAC Studio Flix Fluidia (2), joten sen enempää kyselemättä päädyin siihen eikä mennyt kauaa, että siitä tuli uusi arkimeikkivoiteeni. Studio Flix on todella miellyttävä koostumukseltaan ja pitää hyvin (käytän kyllä nykyään yleensä aina myös pitoa parantavia pohjustustuotetta). Sävy on iholleni täydellinen ja poissa ovat muutaman vuoden takaiset tyypilliset meikkivoiderajat! MACin tuote ei ehkä ole ihan yhtä peittävä kuin Glo Minerals, mutta todellakin ihan riittävän peittävä. Tykkään siis todella!

Ja sehän jo tiedetään miten käy kun antaa pikkusormen… Loppuvuonna korkkasinkin vielä kehutun Lumene Longwear Blur Foundationin* (3) ja sittemmin se on siirtynyt kolmanneksi käyttämäkseni meikkivoiteeksi. Lumenella lopputulos on kaunis ja tykkään meikkivoiteen koostumuksesta, sillä tulee ihanan virheettömän oloinen pohja, eli pinta jää kauniin mataksi ja sopivan peittäväksi. Pidoltaan se ei yllä kahden ensin mainitun tasolle, niinpä en valitse sitä kun edessä on pidempi päivä vaan silloin luotan MACiin. Glo Minerals taas yleensä on iltakäytössä peittävyytensä myötä.

Usein meikkivoiteen päällä käytän valokynää, joka on ollut meikkipussini vakionäky niin kauan kuin muistan. Aina ennen olen suosinut YSL:n klassikkoa, mutta viime vuonna halusin kokeilla jotain muuta ja niinpä aikani meikkihyllyjen välissä haahuiltuani päädyin ostamaan Shiseidon Sheer Eye Zone Correctorin (4), joka on osoittautunut todella hyväksi. Tämän loppuessa en todella tiedä kumman valkata, YSL:n vai Shiseidon!

peiteaine

Arkena suosin myös ihan voidemaisia peitetuotteita ja talven käytössä on ollut IsaDoran Color Correcting Concealer -paletti* (5). En yleensä tykkää paleteista sen takia, että niissä on aina joku turha väri ja niin tässäkin, vihreää en tarvitse lainkaan ja myös hohtosävy jää vähemmälle käytölle. Sen sijaan kaksi peiteväriä ovat mainiot ja pidän palettia usein mukana käsilaukussa ihan vain meikin korjailua ajatellen. Kellertävämpää väriä käytän silmien alla ja neutraalimpaa muissa peittoa tarvitsevissa kohdissa. Mikäli luonnonkosmetiikasta vastaavaa peiteainetta kaipaa, niin mainioita ovat myös Couleur Caramelin peitevoidenapit, joita myös edelleen käytän.

Viime vuoden luottotuotteista kirjoitellessa vinkkasinkin jo Joe Blasco Yellow Protouchista* (6), joka on loistava monitoimituote. Tätä käytän vasta puuterin päällä kun taas noita kahta edellistä laitan alle. Parhaimmillaan tämä on silmienalusten sinertävyyttä taittamaan ja hohtoa poskipäille sekä huulten kaareen tuomaan. Harvoin käytän kaikkia näitä kerralla vaan usein yhdistän joko Shiseidon ja Joe Blascon tai sitten käytän pelkästään paksumpaa voidemaista.

Siinä samalla kun aloin käyttämään meikkivoidetta opettelin myös irtopuuterin käytön. Ensin en itse asiassa käyttänyt meikkivoiteen päällä lainkaan puuteria, Glo Minerals ei sitä välttämättä hyvän pysyvyytensä ja mattaisen pintansa takia tarvitse, mutta muiden kohdalla se osoittautui tarpeelliseksi. Lumenen translucent -irtopuuteri* (7) on siihen tarkoitukseen loistava. Se on ihanan kevyt ja luonnollinen, eikä siis tee pohjaa raskaaksi tai liian puuteriseksi. Käytän mukana tulevaa puuterivippaa irtopuuterin iholle paineluun.

bronzer

Puuterin jälkeen levitän hyvin keyesti kasvoille Lily Lolon Mineral Bronzeria (8), jossa käytän vaihtelevasti sekä sävyä Wakiki että Bondi Bronze. Tuote on superriittoisa ja todella pieni määrä riittää, pigmenttiä on siis hyvin. Molemmat sävyt ovat luonnolliset ja tuovat kivaa hehkua kasvoille. Levitykseen käytän Lily Lolon suurta puuterisivellintä ja Lily Lolon siveltimistä muutenkin pidän.

Meikkipohjani uusin tulokas ja samalla myös ihastus on Make up For Everin Sculpting Kit (9), joka on loistava! Olen viime vuosina haaveillut siitä, että oppisin kunnolla varjostamaan ja korostamaan kasvojeni piirteitä meikin avulla ja Mufen meikkiopastus sekä tämä paletti ovat olleet todellinen alkusysäys siihen. Tietty en tätä päivittäin käytä, mutta silti yhä useammin. Myös opettelu on tuottanut tulosta ja nykyään osaan jo pistää tummempaa väriä oikeaan kohtaan poskiluun alle ja nenän pieleen. Sävy on tosi luonnollinen ja en ikinä olisi itse uskaltanut valita noin tummaa varjostusväriä, mutta sitä meikkiopastuksessa kokeiltuani tajusin, että olen ihan suotta pelännyt vahvempien värien käyttöä. Tummemman sävyn levitykseen käytän Kicksin napakkaa sivellintä kun taas vaalealle värille valitsen samanlaisen siveltimen, jolla levitän myös aurinkopuuteria. Mufen paletin vaalea väri siis tuo valoa kasvoille ja sitä sipaisen kevyesti kasvojen korkeimpiin kohtiin.

En mene silmä- ja huulimeikkiin, jottei postaus venähtäisi tolkuttomasti, mutta lasken vielä kulmat ja posket pohjaan. Vaikka omistankin muutaman poskipunan, niin silti vuodesta toiseen Lily Lolo Mineral Blush (10) sävy Ooh la la pitää pintansa suosikkinani. Sävy on vahvapigmenttinen, todella riittoisa ja ennen kaikkea kaunis – sopii hyvin vaalealle iholle olematta liian tunkkainen tai liian tyttömäinen. Todella nätti!

kulmageeli

Aina viime vuoteen asti käytin kulmien värin korostamiseen pelkästään kulmakynää. Testailin aikoinaan paria kulmaväriä, mutta ne eivät vain kolahtaneet ja joko väri tai koostumus ei vain tuntunut hyvältä, niinpä asia jäi. Syksyllä tutustuin Lumene Eyebrow Powderiin* (11), joka viimein vakuutti. Koostumus on todella miellyttävä, hyvin levittyvä eikä liian puuterinen. Pigmenttiä on hyvin ja paletin molemmat sävyt ovat luonnolliset. Kumpikaan ei yksistään ole itselle se oikea, joten loistavaa onkin, että sävyt ovat kiinni toisissaan ja niitä pääse helposti sekoittamaan. Niinpä pyöräytän sivellintä aina keskellä, jolloin sävy asettuu sopivasti välimaastoon. Mukana tuleva sivellin on todella surkea, joten ehdottomasti suosittelen hankkimaan kunnollisen! Lumenen Eyebrow Fixing Gel* (12) on ollut niin ikään käytössäni jo todella pitkään. Olen käyttänyt myös muutamaa muuta väritöntä ja värillistä geeliä, mutta tämä on hyvän saatavuutensa sekä mainion hinta-laatusuhteensa myötä päätynyt eniten käyttämäkseni.

Hinnat arviolta:
Glo Minerals meikkivoide n.48€,
MAC Studio Fix Fluid n.28€, Lumene Blur Foundation n.16€
Shisheido valokynä n.38€, IsaDora Color Correcting n.22€, Joe Blasco Yellow Protuch 32€
Lumene irtopuuteri n.17€, Lily Lolo Mineral Bronzer n.16€
Make up For Everin Sculpting Kit n.50€, Lily Lolo Mineral Blush n.10€
Lumene kulmaväri n.14€, Lumene kulmageeli n.10€

*saatu blogin kautta

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

2 comments

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.