Olen kiinnostuneena seurannut kotimaisen HAVU Cosmeticsin matkaa ja jo pidemmän aikaa halunnut testata HAVUn lanseeraamaa sisällöltään luonnollisempaa ja pakkaukseltaan biohajoavaa huulipunaa. Koska kuitenkin olen huulipunien suhteen melko nirso ja matkan varrelle ei ole sattunut riittävän hyviä testausmahdollisuuksia, on hankinta vain venynyt ja venyt.

HAVUn huulipunat ovat keskivertoa hintavampia, joten en ole halunnut tilata verkosta huulipunaa, joka ei sitten ehkä olekaan yhtään omaan makuun. Onneksi heinäkuisella Tallinnan reissulla kävi tuuri ja bongasin Telliskivestä HAVUn huulipunia alesta ja vieläpä sävyssä, jota olin harkinnut. Ostopäätös oli nopea, persikkainen roosa sävy Hanami lähti matkaan. Kuten nimestä voi päätellä, sävy muistuttaa hempeistä kirsikankukista.

HAVUn huulipunat ovat monella tapaa erityisiä. Ne tulevat läheltä, merkki on kotimainen ja itse huulipunissa on vain oleellinen. Ne koostuvat sertifioiduista luonnonvahoista ja öljyistä, ja ovat vapaita hajusteista sekä säilöntäaineista. Hylsy on puuta, kotimaista tervaleppää ja haapaa. Puun sisälle kätketty mekanismi on biohajavaa materiaalia, eli pakkauksen voi käytön jälkeen lajitella biojätteeseen. Melkoinen plussien lista siis tällä huulipunalla!

Mutta mitäpä tekee paperilla hyvältä kuulostavalta, jos se ei toimi. Niinpä jännäsinkin, miten omaan liian kevyitä huulipunia inhoavaan makuun se istuu, mutta kauaa ei tarvinnut arvailla. Jo ensimmäiset käyttökerrat paljastivat, että Hanami-sävy on just eikä melkein omaan makuun, lämmin ja lempeä nudesävy, joka käy ihanasti arkeen. Lisäksi pigmentti oli mielettömän hyvä! Itse asiassa tykästyin niin nopeasti, että jäi harmittamaan, etten ostanut myös sävyä Nude reissulta mukaan. Mutta sen ehtii onneksi myöhemminkin.

Nyt kun huulipunaa on tullut kunnolla testattua ja käytettyä, vajaan neljän kympin hinta ei tunnu enää yhtään pelottavalta, tästä tuotteesta sen maksaa mielellään. En ole huulipunan suurkuluttaja ja ne kestävät itsellä yleensä melko pitkään, joten siihenkin nähden hinta on erittäin ok. Toki säilyvyys on näissä heikompi kuin perinteisissä huulipunissa säilöntäaineiden puutteen takia, mutta toisaalta mieluummin luonnollisempaa kuin täyteen kaikenlaista ylimääräistä pakattuna.

Lämmin suositus siis HAVUn huulipunille ja ylipäätään taputukset merkille onnistuneesta tuotteesta. Kaunis brändi, kiva sävyvalikoima ja muutenkin aikaan istuva kokonaisuus. Huulipunahylsy on hieman tavallista isompi, mutta sujahtaa silti ongelmitta pieneenkin laukkuun.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.