Olen meikeissä ja meikkauksessa mukavuudenhaluinen. En kaipaa vaihtelua tai jaksa mainittavasti kokeilla, niinpä kun löydän toimivan meikkituotteen, pysyn siinä pitkään. Ihonhoitotuotteissa vaihtelen ja kokeilen huomattavasti enemmän kuin värikosmetiikassa, jossa kiinnyn helposti hyviksi havaitsemiini tuotteisiin.

Onkin ärsyttävää kun jokin luottotuote lopetetaan ja täytyy alkaa metsästämään uutta. Sen pelossa saatan hamstrata hyviksi havaittuja ja hyvin säilyviä tuotteita varastoon, kuten vaikka taannoin luomivärin suhteen. Niin kävi ihan vähän aikaa sitten, tosin tällä kertaa en ollut osannut varautua. Yritin etsiä Essencen huultenrajauskynää sävyssä Satin Mauve monesta jälleenmyyntipisteestä ja netistä, tuloksetta. Ensin luulin sen vain olleen tilapäisesti loppu ja poikkesin säännöllisesti Tokmannilla katsomassa, josko lisää olisi saapunut. Sitten kuulin, että sävy on kokonaan lopetettu. Se harmitti, ja harmittaa edelleen.

Kyseessä oli täydellinen viileä nudesävy, joka sopi loistavasti omien huulieni luontaiseen väriin. Sillä sai rajattua huulten reunat todella kauniisti mille tahansa suosimalleni nudepunalle ja sävy toimi jopa ilman punaa, ihan vain rajojen tarkentamiseen. Superhyvä pigmentti (toisaalta, se on muidenkin Essencen rajauskynien ominaisuus) ja juuri omalle iholle sopiva luonnollinen sävy.

Tässä kohtaa olen huomannut, kuinka pienistä sävynyansseista asiat voivat olla kiinni. Satin Mauvea ennen en ajatellut, että hurahtaisin huultenrajauskynään. Ensimmäiseksi yritin löytää korviketta MACilta. Ostin akuuttiin tarpeeseen myyjän kanssa valitun sävyn, mutta käytössä huomasin, että jokin silti tökkii. Ei se sitten kuitenkaan ollut ihan sama. Maksoin lähes pari kymppiä nyt käyttämättömänä seisovasta kynästä, lopulta nimittäin löysin paremman korvikkeen huomattavasti huokeammasta hintaluokasta.

Loppusuoralle pääsivät Essencen Ocre Matters (09) ja Big Proposal (08), molemmat kauniita nudesävyjä. Mainio pigmentti ja mikä hinta, Essencelle tyypilliseen tapaan! Peruskynät maksavat vain pari euroa.

Näistä kahdesta huomaan kuitenkin tarttuvani useammin Ocre Mattersiin (mustavartinen), se on viileämpi ja siten lähempänä huulteni omaa sävyä. Lisäksi se on pikkaisen pitävämpi ja pehmeällä kärjellä tulee erityisen kaunis jälki. Kynän kylki määrittelee tuotteen vedenkestäväksi, mutta itse en sitä sanoisi. Väri pysy kyllä hyvin, mutta ei jämähdä tai vaadi mitään erityistä poistettaessa. Se on varsin täydellinen match luottopunaani (MAC Satin, sävy Faux), joka alkaa sekin olla jo lopuillaan, mutta onneksi sentään vielä myynnissä.

Ocre Mattes on siis hyvä korvike vanhalle luottoväsylle. Väri on hyvin lähellä, mutta se on vain pikkaisen vanhaa suosikkia tummempi, mutta riittävän hyvä pitääkseen arkimeikkipaletin kasassa. Korkkaamattomina löytyy vielä Undress my lipss (07) -sävy, joka on hyvin lähellä kahta edellä mainittua, joten saattaa nousta suosikkeihin.

Essencen rajauskynät kannattaa tsekata, itseltä löytyy niitä useita, sekä itse ostettuja että blogin kautta saatuja. Värivalikoima on hyvä ja hinta todella edullinen. Nämä kuvan sävyä taitavat molemmat olla blogin kautta saatuja tuotteita.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.