Jokaiseen vuoteen tuntuu mahtuvan omat kynsilakkasuosikkinsa. Nudesävyt ovat toki ikisuosikki, mutta niilläkin on kultavuotensa ja esimerkiksi viime vuosi oli sellainen. Siinä missä edellisten vuosien eniten käyttämissäni kynsilakoissa on kiikkunut turkoosia, mustaa ja oranssia, niin viime vuonna tunnuin suosivan hyvin neutraaleja sekä pehmeitä sävyjä, poikkeuksena vahva pinkki. Jos siis jonkun haluaa vuoden 2014 kynsilakkasävykseni nostaa, on se ehdottomasti puhdas valkoinen, joista IsaDoran täyteläistä, ranskalaiseen manikyyriin tarkoitettua White -sävyä on tullut käytettyä ehdottomasti eniten. Etenkin kesällä väripilkkuna reissuilla ja kotona toimi pinkki, L’Oréalin pikkuinen Shocking, ehkä pitkälle sen takia, että se sopii täydellisesti yksiin yhden suosikkihuulipunistani kanssa.

Chanelin kaunis Frenzy on ollut vuoden kestosuosikki ja sen rinnalle kiilasi syksyllä ilmestynyt Lumenen huurteinen Utuharso*. Sen sävy on täydellinen nude, joka kuivuessaan jää mataksi, mutta mikäli päälle laittaa kiiltävän päällyslakan tulee siitä mielestäni vielä kauniimpi. Tokihan viime vuoden aikana kynsiin päätyi monia muitakin sävyjä, mutta miettiessäni eniten käyttämiäni, oli hyvin helppo päätyä juuri näihin, sen verran tiuhaan ovat kynsilläni näkyneet.

kynsilakka

Kolmisen vuotta sitten tein päätöksen opetella käyttämään erivärisiä huulipunia. Tuolloin huulissani oli aina turvallinen nudeväri ja kun jotain vähänkään kirkkaampaa laitoin, olo oli heti omituinen ja kuin ylipuettu. Tietoinen totuttelu kuitenkin alkoi tehdä tehtäväänsä ja tänä vuonna uskalla viimein sanoa, että vaikka nudepunia ei edelleenkään ole unohdettu (tosin nekin ovat päivittyneet beigestä persikkaan), niin rinnalle on tullut kaksi vahvaa kilpailijaa.

Viime vuoden eniten käytetty huulipunakolmikko on siis selkeä, Viva La Divan helppo ja hempeä Sunny Day ihastuttaa edelleen (toinen ihana hempeä persikka on samaisen merkin sävy Miami Heat), mutta MACin vahva punainen Ruby Woo ja hehkuva Candy Yum-Yum päätyvät huuliin kiitettävän usein. Nuo MACin mattaiset huulipunat ovat hurmanneet täysin kestävyydellään ja niissä uskaltaa kokeilla vahvojakin sävyjä kun tietää, ettei väri karkaa hampaisiin tai juonteisiin.

huulipuna

Vaikka olenkin tyytyväinen siihen, että olen rohkaistunut käyttämään meikkejä ja ennen kaikkea huulipunia entistä monipuolisemmin, niin tämän vuoden tavoiteeni olkoon itseni haastaminen tällä(kin) saralla kokeilemaan vieläkin enemmän. Jos nyt olen jo tullut sinuiksi näiden sävyjen kanssa, niin tänä vuonna yritän ottaa entistä aktiivisemmin käyttöön myös huulipunalaatikon ne ei niin omilta tuntuvat sävyt. Ehkäpä niistäkin tulee pienellä totuttelulla uusia ystäviä!

*saatu blogin kautta

 Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

3 comments

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.