Tiedän, vuosi ei ole vielä paketissa (onneksi), mutta uskallan jo nimetä vuoden käytetyimmät kynsilakat. En jaksa usko, että kahdessa kuukaudessa voisi tapahtua mitään sellaista, joka muuttaisi tilastoa. Tämä vuosi on ollut CND Vinylux -kynsilakkojen vuosi.

Oikeastaan kuulostaa jopa epäuskoiselta, että tänä vuonna viisi eniten käyttämääni kynsilakkaa ovat kaikki samalta merkiltä, vieläpä kaikki blogin kautta saatuja, mutta uskokaa tai älkää, niin se on. Kynsilakat ovat kulkeutuneet itselle noin parin vuoden aikana, ja jotkut olleet käytössä jo viime vuonna (kuten toissa kesän suosikkikynsilakkani, persikkainen Uninhibited). Oikeastaan silloin hurahtaminen CND:n lakkoihin taisi alkaa, mutta on kulminoitunut tähän vuoteen.

Nopeasti kuivuva kynsilakka

Muistan, että joskus vuosia sitten en järin pitänyt CND-lakoista (tai nimikin taisi olla silloin pidempi, Creative tai jotain). Parjasin niitä siitä, että omistamani lakat kuivuivat hitaasti ja pinta ei tuntunut kovettuvan kunnolla, vaan vaati aina vahvan päällyslakan seurakseen. Nyt kiittelen niitä ihan päinvastaisesta ominaisuudesta. Eli joko näiden Vinylux-lakkojen koostumus on selvästi erilainen, tai sitten itselle on joskus sattunut vain jotain maanantaikappaleita. Nyt nimittäin nämä ovat nousseet suosikiksi mm. juuri nopean kuivumisensa ja hyvän pitonsa vuoksi.

Arki on niin hoppuista, etten yksinkertaisesti jaksa odotella kynsilakan kuivumista tai lisäillä sitä monia kerroksia. Niinpä nopea kuivuminen on ihan must, samoin kuin pigmentti – kahden ohuen värilakkakerroksen on pakko riittää. CND Vinyluxin kanssa on juuri niin. Näitä uskaltaa käyttää silloinkin, kun aikaa kuivumiselle on vähän. Pigmentti on superhyvää ja muutenkin pysyvyys mainio.

Viisi värisuosikkia

CND:llä on valtava väripaletti ja itselläkin jokunen lakka, mutta ihan kiistattomasti eniten käyttämiäni ovat nämä kuvissa näkyvät värit.

Persikkainen Uninhibited (nro. 279) ja pinkki Rose Bud (nro. 266) ovat kesäkauden kynsilakkoja. Tai pinkki oikeastaan on sellainen, että sitä tulee käytettyä välillä myös muina kausina, mutta pääasiassa näiden kulta-aikaa on kesä. Nytkin esimerkiksi varpaankynsissä on (ollut jo ainakin pari viikkoa) Rose Budin rippeet.

Tykkään siitä, että kysilakka mätsää kaiken kanssa, joten siksi suosin nudelakkoja, ne ovat helppoja. Niiden etuna on myös se, että jos kärjestä vähän lohkeaa, se ei loista kuten tummissa kynsilakoissa. Lisäksi poistaminen on siistimpää ja nopeampaa. Tänä vuonna selkeästi eniten käyttämäni sävy onkin nudesävy Unlocked (nro. 268), jota on kynsissä juuri nyt, kuten myös viime viikolla ja noh, tyypillisesti noin puolet ajasta kun ylipäätään on kynsilakkaa. Siinä on todella kaunis viileän vaalea sävy, joka sopii hyvin kalpeallekin talvi-iholle. Lisäksi sävy sopii ihan kaikkiin vaatteisiin.

Harmittaa, että niin moni purkissa kauniille näyttävä vaalea nudesävy osoittautuu levittäessä todella huonopigmenttiseksi, mutta tämän kanssa ei ole yhtään niin. Oikeastaan ei näiden kahden muunkaan nudesävyn. Siksi paljon käytössä on myös hieman enemmän beigeen taittuva Unmasked (nro. 269) sekä tuorein löytö, Satin Pajamas (nro. 265). Satin Pajamasiin ihastuin oikeastaan vasta kesän lopulla. Siinä on ihan pieni hohde, mikä tuo sävyyn kivaa eloa.

Näissä kuvissa kynsissä on juurikin tuota suosikkisävyäni, eli sävy Unlocked. Yhdellä levityskerroksella tulee jo ihan kiva lopputulos, mutta paras toki kahdella kerroksella. Kerrokset kuivuvat nopeasti, joten kun ehtii lakata kaikki kynnet, voi oikeastaan jo siirtyä uuteen kierrokseen. Tyypillisesti lakkaa vaihdan noin kerran viikossa viikonlopun korvilla.

Kaikki postauksen CND Vinylux -kynsilakat saatu blogin kautta.

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Moi! Muistin jostain hetken tauon jälkeen taas blogisi (hetken tauko = ehkä muutama vuosi heh) ja on ollut mukava taas seurailla päivityksiäsi, ehkä tyylisi ja kirjoitukset liippaa nyt enemmän läheltä omia kiinnostuksia :) Olisiko vinkkiä löytyykö näitä CND-lakkoja Helsingin tavarataloista? Joulureissu Suomeen tulossa kun asun ulkomailla ja olen joskus näistä tuotteista hyvää kuullut aiemminkin.
Hyvää syksyn jatkoa!

Vastaa

Oi, onpa tosi kiva, että muistui mieleesi ja löysit takaisin :) On itselle tosi kiinnostavaa kuulla, millaisia polkuja blogiin on päätynyt ja ylipäätään, millaisen matkan se kulkee mukana ja millaisessa elämänvaiheessa!

Itse ihan vastikään etsin tuota samaista tietoa, että mistä CND-lakkoja voisi ostaa. Ainakin netistä, mutta muuten näyttää olevan vain kaunushoitoloissa ja kynsistudioissa myynnissä (eli ei näytä olevan esim. Stockalla, mitä aluksi oletin). Keskustassa ainakin Blue Lagoon (löytyy Kamppi keskuksesta) oli merkattu myyjäksi, mutten vielä tiedä yhtään millainen valikoima siellä käytännössä on. Tarkoitus tosin itsellä on poiketa siellä muissa merkeissä ensi kuussa, joten täytyy samalla tsekata muukin valikoima :)

Kiitos paljon kommentistasi ja samoin, ihanaa syksyn jatkoa!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.