Sain viimein tällä viikolla hankittua maton ruokailutilaamme, joka siis on vain tilaa, joka yhdistää pikkuisen keittiömme olohuoneeseen. Olen jo pitkään kokenut, että ruokapöydän alle on saatava matto, mutten oikein ole osannut päättää millainen. Olen mielessäni seilannut hyvin erilaisten vaihtoehtojen äärellä kunnes loppujen lopuksi päädyin ihan tavalliseen vaaleaan mattoon. Haikailen olohuoneen nykyisen maton tilalle jotain kevyesti kuvioitua, niinpä ajattelin, että ihan vain yksivärinen matto ruokailutilassa tasapainottaisi sitä. Nyt kun vaalea matto on paikoillaan, olen varsin tyytyväinen valintaan – tila näyttää entistä raikkaammalta ja jotenkin kevätkauteen sopivammalta. Mattohankinnalla oli siis iso merkitys kokonaisfiilikseen ja sen innoittamana kävin myös poimimassa matkaan Stockalta siron valkoisen Pentikin lampunjalan, jotta ruokailutilaan saatiin pehmeämpi valopiste kattolampun rinnalle.

tauluhylly 10ruokailutila 9tauluhylly 01tauluhylly

Sisustusliikkeitä kahlatessani löysin myös pari somaa sisustuselementtiä, pienen printtikuvan kehyksineen sekä kynttiläkipon, jotka oli pakko saada heti jonnekin esille, tietenkin. Niinpä kyhäsin tauluhyllylle nopeasti uuden asetelman, mutta saa nähdä, saattaa sekin vielä elää kunhan keksin jotain keväisempää tilalle. Pieni pastellinen väripilkku ainakin olisi kokonaisuuteen tervetullut lisä!

ruokailutila 6ruokailutila 7ruokailutilatauluhylly 11

 Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

16 comments

Vastaa

Ihana tuo ruokailuryhmä. Minkäs merkkinen tuo pöytä onkaan?

Vastaa

Oi kiitos! Tämä on kyllä kivan kepeä ja toimii hyvin näin pieneen kaupunkilaisasuntoon :) Pöytä on Superellipse, eli käsittääkseni Arne Jacobseinin, Bruno Mathsson ja Piet Hein suunnittelema :)

Vastaa

Ihanan valoisa ruokailutila ja kivoja tauluja! :) Meilläkin on keittiö samaa tilaa olohuoneen kanssa, eikä keittiössä ole sitten ollenkaan omaa ikkunaa…

Vastaa

Kiitos kovasti! Meilläkään ei keittiössä ole enää omaa ikkunaa, mutta onneksi tämä ruokailutilan läpi pääsee valoa myös pitkulaiseen keittiöömme :)

Vastaa

Hei, mä en tiennyt että teilläkin on tuo pöytä! Etkä oo mitään puhunut :D Ihanan näköistä, tauluhylly varsinkin <3 <3 <3

Vastaa

Haha, ei ole tullut puheeksi ;D Kiitos ihana <3

Vastaa

Onpa raikas ja kaunis ruokailutila. Matto sopii sinne todella hyvin. :)

Asunnon koosta puhuminen on kyllä subjektiivista. Eikö teillä ole reilu 60 neliötä (?). Hyvänkokoinen asunto tuo on. :) Meidän ekassa yhteisessä kodissa oli 30 neliötä ja kun muutimme 45 neliöiseen esikoisen vauva-aikana, koti tuntui niiin avaralta. Nyt meillä on 80 neliötä ja en tajua, kuinka nelkyt-neliöiseen aiemmin mahduimme. Toisaalta, ystäväperhe asui ulkomailla 40 neliöisessä kolmiossa ja se oli heille ok-kokoinen.

Vastaa

Kiitos kovasti! :) Hih, ihan totta, koko on todella suhteellinen kokemus ja toisaalta myös pohjaratkaisut saattavat vaikuttaa mielettömästi suuntaan jos toiseenkin! Tosiaan, meillä on se 60 neliötä, joka miehen mielestä on todella pieni ja omasta mielestä taas ihan normaali – erona on ehkä se, että itse olen tottunut juurikin niihin pieniin keskustayksiöihin ja mies taas keskustassa ennestään asumattomana tottunut runsaampiin neliömääriin :) Kaipa sieltä on siis iskostunut ajatus siitä, että asunto on pieni, vaikka oikeastaan itse olen varsin tyytyväinen – tosin säilytystilaa saisi olla enemmän, meillä on sitä aivan surkeasti ja pohjaratkaisun kannalta myös todella vaikea saada lisättyä!

Kaipa sitä kuitenkin nopeasti sopeutuu käytettävissä oleviin neliöihin ja toisaalta myös epäilen, että vaikka neliöitä olisi runsaasti, jotenkin ne kuitenkin täyttyisi. Ehkäpä voisi jopa ajatella, että vähissä neliöissä kertyisi vähemmän ylimääräistä nurkkiin kun tilaa vain ei ole liikaa ja isommissa sitten ehkäpä tavaramääräkin lisääntyy. :)

Vastaa

Kaunis ja raikas tila. Valoisa ennen kaikkea, sellaisesta mä pidän, kun on valoa paljon. Meillä on onneksi nykyisessä asunnossa myös, paljon ikkunaa ja juuri oikein päin eli suurin osa etelään jolloin sitä valoa tulvii koko päivän <3

Vastaa

Kiitos kovasti! <3 Valolla on kyllä niin iso vaikutus! Oih, meidän asuntomme on muiden talojen varjossa eikä siis aurinko pääse koskaan suoraan sisälle, joten niin kadehdin kaltaisiasi, joille tulvii valoa kunnolla sisälle! No mutta, täytyy vain yrittää ratkaista asia vaalealla sisustuksella ja nauttimalla niistä päivän kirkkaista hetkistä kun omiinkin kotikulmiin pääsee livahtamaan etäistä luonnonvalon heijastusta :)

Vastaa

Tosi hauskoja nuo eläinkuvat!

Vastaa

Kiva kuulla, kiitos :)

Vastaa

Oi miten kivaa nähdä kuvia teidän sisustuksesta! Raikas on eka sana mikä mullekin tuli mieleen. Lisäksi rennon tyylikäs ja modernin valoisa, myös kotoisa. Sen näköinen että tuossa keittiössä syödään hyvää ruokaa hyvässä seurassa ja nauretaan paljon :)

Vastaa

Oi, ihana kuulla!! Välittyypä aivan ihania mielikuvia meidän pikkuisesta ruokailutilasta <3 Kiitos kovasti!

Vastaa

Aivan ihastuttava ruokailutila, wau!

Vastaa

Oi kiitos <3

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.