Blogissani tärkeä asia on läpinäkyvyys ja luotettavuus, niinpä merkitsen aina postaukseen, mikäli se on toteutettu yhteistyössä tai siinä näkyvä tuote on saatu blogin kautta.

Lukukokemusta helpottamaan, tässä avattuna käyttämäni termit:

Yhteistyö: Teen blogissani kaupallisia yhteistöitä, joista hyödyn taloudellisesti. Merkitsen tällaiset yhteistyöt heti postauksen alkuun tyylillä ”Yhteistyössä Yritys X:n kanssa”. Tällaiset postaukset on näkyvyydestä sovittu yhdessä yhteistyötahon kanssa, mutta sisältö ja näkökulmat ovat omiani. Katso esimerkkipostaus.

Blogin kautta saadut tuotteet: Saan blogin kautta tuotteita ja palveluita, mikäli sellainen tuote näkyy blogissani, kirjoitan joko tuotemaininnan yhteyteen tai postauksen loppuun tiedon, että tuote on saatu blogin kautta. Jälkimmäisessä tapauksessa kyseisen tuotteen kohdalta löytyy tähti (*). Otan vastaan ainoastaan tuotteita sillä edellytyksellä, ettei niiden odoteta näkyvän blogissani, sillä haluan säilyttää vapauden nostaa esiin tuotteita omien mieltymysten mukaan. Katso esimerkkipostaus.

Tuotelainat: Joskus lainaan tuotteita (pääasiassa vaatteita) valmistajilta tai pr-toimistoilta tilaisuuksiin tai asukuvia varten. Näissä tapauksissa löydät kyseisen tuotteen kohdalta tiedon, että tuote on lainassa. Katso esimerkkipostaus.

PR-tilaisuudet: Saan blogin kautta kutsuja erilaisiin lehdistötilaisuuksiin, tuotelanseerauksiin ja pressipäiviin. Näissä tilaisuuksissa yritykset esittelevät tuotteitaan ja palveluitaan lehdistölle, yhteistyötahoille ja bloggaajille. Jotkut näistä tilaisuuksista päätyvät blogiini, vaikkakin yhä vähenevässä määrin enää kirjoitan tapahtumista suhteessa siihen, kuinka paljon niitä on. Mikäli blogisisältönä näkyvä tapahtuma on blogitilaisuus tai showroom-visiitti, mainitsen sen postauksen yhteydessä siihen luontevasti istuvalla tavalla.  Katso esimerkkipostaus.

Lehdistötiedotteet: Sähköpostiini tulee paljon lehdistötiedotteita, jotka saattavat antaa kimmokkeen tarttua johonkin aiheeseen tai halun vinkata tapahtumasta/uutisesta lukijalle. Harvemmin tartun näihin, mutta joskus on kiva jakaa hyvä vinkki eteenpäin. Jos idea on poimittu tiedotteesta, viittaan postauksessa tiedotteeseen tai sähköpostiin saamastani tiedosta. Katso esimerkkipostaus.

Mainoslinkit: Käytän toisinaan blogissani kumppanuuslinkkejä (affiliate-linkkejä), mikä tarkoittaa sitä, että niiden kautta tapahtuneista ostoksista saan pienen provision. Mikäli tällaisia linkkejä löytyy postauksesta, löydät tiedon siitä postauksen lopusta. Katso esimerkkipostaus.

Jos mainintaa ei ole, tarkoittaa se, että tuote ja/tai palvelu on blogiin liittymätön, eli itse hankittu, läheisiltä lahjaksi saatu tms. blogin ulkopuoliseen arkeen liitännäinen juttu.

Lisää yhteistyöpostauksen synnystä voit lukea täältä: Blogikampanjan tarina.

Sivuston tietosuojakäytäntö.