Vapaalla olon yksi monista ihanuuksista on mahdollisuus hoitaa pitkään rästissä roikkuneita juttuja pois alta, ja koska vapaudella ei ainakaan toistaiseksi ole päättymispäivää, voi niitä tehdä juuri silloin kun itselle sopii ja juuri niin hitaasti kuin haluaa. Niinpä olen tehnyt näinä vapaapäivinä juuri sen mitä on jaksanut, ja tietenkin nukkunut paljon ja pitkään. Suurta nautintoa onkin tuonut sellainen pieni ihanuus kuin päikkärit, ja hymyn on tuonut huulille jo pelkkä tietoisuus siitä, että jos iltapäivällä sattuu nukuttamaan, voi kömpiä sovalle pienille torkuille. Luksusta, todella.

Tänään paneuduin muutamiin muutosta asti roikkuneisiin keittiöjuttuihin, siivosin ja kävin läpi hyllyjä, joihin tuli silloin lokakuussa vain survottua tavaroita muuttolaatikoita tyhjätessä. Siitä asti on myös roikkunut keittiönpurkkien nimeäminen, jota varten sain jo aikaa sitten Bellapuodista herkulliset mustavalkoiset Bloomingvillen kehystarra-arkit, jotka kuuluvat kauniin Quriosa Interior -sisustusputiikin valikoimaan. Visioin jo alkusyksystä näiden käyttämistä kuiva-aineiden suojaksi hankittuihin lasipurkkeihin, mutta aina joku muu homma tuntui akuutimmalta ja tämä vain jäi, niin kuin moni muukin pieni ja vähemmän kiireellinen asia.

bloomingville 10bloomingville 23bloomingville 9bloomingville 13

Käsialani on pääsääntöisesti kovia kulmia ja epäselviä harakanvarpaita, niinpä jännitin saanko selkokieltä tarrakyltteihin aikaiseksi. Työ vaati kieltämättä keskittymistä ja liudan testiversioita plus pari pilalle mennyttä tarraa, mutta onnistuin kuin onnistuinkin saamaan simppelit tekstit tarroihin ja tarrat purkkeihin. Niin kahdehdin kauniskäsialaisia, sellaisia, joilla arkitekstikin on kuin pientä kirjainten tanssia ja onnittelutekstit liki taideteoksia. Voih, ei mulla vaan, mutta ihana sellaisia on katsella, pehmeitä kirjaimia ja tasalaatuista tekstiä! :)

Katso myös nämä

14 comments

Vastaa

Vaikka seuraankin sun blogia kivojen asukuvien ja reissujuttujen takia, on kiva nähdä välillä jotain koti/sisustusjuttujakin! :) Kivoja purkkeja teit ja onhan sulla ihan nätti käsiala! :)

Mä harrastan kalligrafiaa ja usko pois, olen esim. töissä aina se, joka kirjoittaa jokaisen kortit tai muut:) Mutta ei se haittaa, mä rakastan kirjoittaa kynällä paperille, se on mieleisempää kuin koneella naputtelu!

Vastaa

Nämä ovat kyllä harvinaista herkkua, sillä sisustusjutut ovat kumasti jääneet taka-alalle viime vuosina ja omakin innostus on suuntautunut juuri niihin vatteisiin ja reissuihin :) Mutta nyt kun aikaa on, niin näyttää lavenevan myös aihealueet ;)

Oi, voin kuvitella! Mutta voin myös kuvitella, miten upeannäköistä jälkeä saat aikaiseksi – kaunis kirjoitus on todella kuin pientä taidetta :) Itsellä on vähän väärä kynäote, mikä osaltaan ilmeisesti takaa sen, että käsi sävyy nopeasti, enkä jaksa kirjoittaa selkokieltä kauaa, niinpä olen niin huojentunut kun missään ei tarvitse juuri enää kirjoittaa käsin. Omat muistiinpanot raaputan sellaisella tekstillä, jossa muut eivät pysy perässä ja sittent aas tämäntyyppisiin näkyviin teksteihin ja kortteihin kirjoitan kieli keskellä syytä ja monesti harjoittelenkin vähän etukäteen. Tämä on siis parasta mihin pystyn kun oikein keskityn ;)

Vastaa

Tulipa kivat! :) Mä päädyin vähän erilaiseen nimeämisratkaisuun kun tykkään pestä purkkeja aika usein… Pitäisköhän raapaista kasaan vastapostaus? ;)

Ja mun mielestä sulla on oikein nätti ja siisti käsiala. :) Toki aina paineet kasvaa kun ”pitää” saada hyvää jälkeä aikaan, näteimmät söherrykset on sitten jossain suttupaperin kulmassa…

Vastaa

Kiitti! Tuota pesemisaspektia itsekin mietin, mutta siirsin huolta tulevaan ja katson mietin mitä tehdä kun aihe on ajankohtainen (tosi järkevää) :) Oi, tee ilman muuta purkkipostaus! Uudet ideat ovat enemmän kuin tervetulleita!

Kiitti! Kyllä mä kohtuullista käsialaa saan aikaan kun pitää oikein keskittyä, mutta silti tämän nätimmäksi se ei mene, ja tämäkin on se harjoittelua ja keskittymistä vaatinut – jos voin kirjoittaa ilman tarvetta, että muutkin saavat selvää, kirjoitan paljon huolimattomammin ja rennommin ja se ns. omin käsiala (eli ei pinnistelty edustuskäsiala, jota ei jaksa ylläpitää kuin hetken) onkin sitten poukkoilevaa ja sekaista. :)

Vastaa

Hei, täähän on ihan mahtava juttu!

Vastaa

Kiva kuulla :)

Vastaa

Hihi, näkisitpä mun arkikäsialan, se on semmoista suttua että tuskin itsekään saan siitä selvää. Kauno etenkin on ihan mahdotonta, siksi käytänkin mieluummin usein isoja ja pieniä tikkukirjaimia. Joudun aina vähän pinnistelemään kun haluan kirjoittaa selkeää tekstiä.

Opintoihini sisältyi mainostekstauskurssi ja onnittelukortteja sun muita varten olen harjoitellut tekstausta ja kalligrafiaa. Ja Blondin tapaan olen aina porukassa se joka päätyy kirjoittamaan ne kimppakortit ;) tai tekstaamaan mainokset tai kyltit. Mutta oikeastaan se on ihan kivaa, vaikka onhan se aina isompi vaiva saada niitä nättejä tekstejä käsin kuin koneella printattuna. Ja ei ole kerta eikä ensimmäinen kun on joku isompi onnitteluteksti mennyt uusiksi. Se se vasta on raivostuttavaa kun olet siellä onnittelyvärssyn loppumetreillä ja huomaat että tuossapa onkin kirjoitusvirhe tai käsi lipsahtaa jotenkin pahasti.

Vastaa

Voih, tuo arkikäsialan kuvauksesi kuulosti kyllä niin tutulta! Itsekään ei todella aina saa selvää, mitä on kirjoittanut, puhumattakaan, että muut :)

Heh, voin niin hyvin kuvitella tuon taidon ”kääntöpuolen” :) Olisi kyllä huippua itsekin osata! Välttelen käsin kirjoittamista viimeiseen asti ja harvemmin onneksi kukaan pyytää kirjoittamaan puolestaan, kortit ja tämän tyyppiset tekstit ovat toki toinen juttu, mutta kun ovat niin lyhyitä, saan kyllä pinnisteltyä selkokieltä, mutta varioida en yhtään osaa vaan keskityn lähinnä siihen, että se on tasalaatuista ja siitä saa selvän :)

Vastaa

Hyvältähän tuo sun käsiala näyttää – mä saan välillä”lohduttavia” kommentteja, et tiedän monta poikaa/miestä, jolla on huonompi käsiala… Joo, mutta mä oon tyttö… :D

Vastaa

Kiitti! Heh, kuulostaa tutulta :) Tää on se paras mihin pystyy kun keskittyy, ja silloin tuleekin ihan normitekstiä, muttei pitkään tasalaatuista (käsi väsyy tsemppaamaan nopeasti). Arkitekstissä tilanne on toinen, mutta joillain tuntuu sekin olevan ihan selkeää ja tasaista, jopa kaunista :)

Vastaa

Tulipas niistä kivannäköiset!! :)

Vastaa

Kiva kuulla, kiitos :)

Vastaa

Kiva postaus, kiitos! Toivon edelleen lisää niitä sisustuspostauksia vaikka uudesta kodistanne;).

Vastaa

Kiva kuulla!:) Nyt pikkuhiljaa alkaa olemaan valoa sen verran, että laajempiakin kuvia pystyy ottamaan. Olen muutamaa kotikuvaa kokeillut alkuvuoden aikana, mutta vanhalla kamerallani niistä on tullut liian rakeisia julkaistavaksi (sama ongelma noiden huuto.netiin lähtevien vaatteiden kanssa, ei vain millään meinaa saada sisällä tarkkoja otoksia :/), mutta eiköhän kohtapuoliin aurinko tunge riittävästi sisään, että onnistun ottamaan lisää sisustuskuvia pian :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.