Ystävä soitti hetki sitten. ”Ihanat ne sun juhlat, en olisi ikinä uskonut että kaikki rentoutuu niin nopeasti ja juttelee heti keskenään noin mutkattomasti.” Siinä ehkä kiteytys perjantai-iltaan, jolloin siis pienessä kodissani juhlittiin. Tupareita, synttäreitä, uutta työtä, syksyä, ystävyyttä, kaikkea ja ei oikeastaan mitään.

Jännitin siis hieman, tai noh, ehkä vähän enemmänkin, niin harvoin tulee kutsuttua ystäviä koolle ja vieläpä monta kerralla. Mietitytti miten kokonaisuus toimii, kutsuin nimittäin valikoidusti paikalle kaikkein läheisimpiä ihmisiä, jotka eivät kuitenkaan pääsääntöisesti juurikaan tunteneet toisiaan. Luotin kuitenkin vahvasti siihen, että pieni tila luo väkisinkin intiimit puitteet ja tietty, kun tunnen pelkästään ihania ja jollain tapaa vähän hupsuja ihmisiä, niin pakkohan sen on jotenkin toimia.

frangipani-bakery-cake

Nautinkin suuresti siitä, että toivomani rento tunnelma tavoittui ja tasainen puheen ja naurun virta täytti kotini. Vähän olisi saanut oma jännitystaso olla matalampi, etenkin kun seura oli mitä tutuinta (vaikkakin kokoonpano uusi), mutta sehän on selvästi vain harjoituksen puutetta. Pitäisi siis järjestää jotain useamminkin eikä vain unohtua päivittelemään, että olisipa kiva tehdä jotain hyvässä seurassa.

Koska tiesin jännittäväni vähän kuitenkin, välttelin elementtejä, jotka toisivat turhaa ylimääräistä stressiä, kuten tarpeetonta siivoamista, turhaa viimeistelyä ja ennen kaikkea liikaa itse tehtyä. Päädyin heittelemään lattialle tyynyjä (yksiön istumapaikkamahdollisuudet kun ovat varsin rajalliset), kiinnitin kattoon puutarhavalot ja valitsin soittolistalle lempeää musiikkia (jonka joku tosin vaihtoi jossain vaiheessa johonkin ihan muuhun). Siinä oli hyvät lähtökohdat.

Pöydälle katoin juustoja, sivupöydälle viinejä ja kaiken keskelle nostin maailman täydellisimmän kakun.

frangipani-kakku

Frangipani Bakery  Boutique on kotikulmieni yksi suosikkipaikoistani, eikä vähiten ihan parhailla leivoksillaan (myös simppeli aamiainen on aika ihana, jotenkin elegantti)! Krunan kahvila on siis supersöpö, jotkut ehkä muistavat siitä muutamaan otteeseen blogissakin vinkkailleeni.

Vallilassa sijaitseva leipomo, Frangipani Bakery tekee  kakkuja (ja muita herkkuja) tilauksesta – niitä olen kuolannut instassa. Niinpä kun päätin, etten todella kaiken arkihärdellin keskellä ala vielä leipomaankin, oli se ehdottomasti se paikka, josta halusin juhliini jotain makeaa tarjottavaa. Koska synttärini menivät tänä vuonna vähän ohi eikä kakkuakaan ollut silloin tarjolla, päätin ottaa nyt takaisin ja tilata juhliin kauniin kakun!

Täytekakku muotoutui (blogi)yhteistyönä toiveideni pohjalta. Jotain korkeaa, jotain kaunista, nudefiilistä, hempeää ja herkullista. Puutarhajuhlien henkeen koristeltua. Ja juuri sitä sain. Suloisen ja herkullisen kakun, jota ei olisi millään raaskinut leikata ja joka keräsi niin paljon kehujakin. Omat tekeleeni eivät olisi sitä ikinä tehneet.

pares-balta-pink-04frangipani-bakery-5

Kakku saatu blogin kautta.

Kaunis kukkaseppele on muuten ystäväni Ilonan tekemä, ja sekin on aivan ihana. En muuten jaksanut miettiä juhlalookia, eikä tarvinnutkaan. Seppele kruunasi kokonaisuuden ja nopeasti päälle heitetty trikoomekko toimi sen parina juuri sopivasti, seppele kun itsessään toi juuri riittävän juhlavuuden!

Katso myös nämä

12 comments

Vastaa

Siis ihan mieletön kaakku! Haluaisin nähdä tuon leikattuna, mitä makuja siinä oli, miten noin korkean saa leikattua jaja… Itselläni on synttäripäivä ensi kuussa, voi millä saisin tuolta asti kakun Tampereelle!

Vastaa

Eikö olekin! Hih, arvaa oliko hankalaa kun kävin noutamassa sen kävellen muutenkin paljon kantamuksia mukana – pelkäsin niin, että kompastun tai muuten vain kippaan kakun vahingossa maahan :D Yllättävän hyvin se toimi leikattuna, oli kuitenkin sen verran kiinteä. Nappasin kyllä kuvaa sisäpuolesta, mutta kuva oli sen verran kökkö, että jätin suosiolla ihan sen takia julkaisematta :)

Vastaa

Hieno seppele kauniin naisen päässä:)

Vastaa

Kiitos :)

Vastaa

Vau, miten hieno kakku! Myös kukkaseppele on ihana, pysyivätkö kukat hengissä koko juhlien ajan? :)

Vastaa

Itsekin jännitin vähän, että miten kukille käy illan aikana, mutta pysyivät tosi hyvin kauniina – oikeastaan seppele oli ihan ok kunnossa vielä seuraavana aamunakin, olisi saattanut olla jopa freesimpi jos olisi laittanut kostutetun pyyhkeen päälle tms. yöksi :)

Vastaa

Joo, kukkia olisi halutessaan voinut kastella ja laittaa jääkaappiin/viileään yöksi niin olisi voinut kestää seuraavaan päivään. Neilikat on aika kestäviä, ruusut vähän arempia seppeleessä. Eukalyptus ja harsokukka on kans kestäviä, ei tainneet mennä miksikään yön yli?

Harmi kun ei tullut otettua kunnollista kuvaa seppeleestä ja juhlien kuningattaresta!

Vastaa

Syy järjestää uudet juhlat!

Kyllä!! :)

Vastaa

Ihana kakku ja mahtavalta kuulostavat myös itse juhlat! Itsellänikin on tulossa syntymäpäiväjuhlat hieman isommalle porukalle ja jännittää kovasti, miten kaikki tulevat toimeen ja miten tunnelmasta saisi rennon, kun monikaan ei tunne toisia. Olisiko vinkata jotakin hyviä jäänmurtajia?

Vastaa

Oi kiitti, kakku oli kyllä kuin pieni taideteos :) Ymmärrän hyvin tuon jännityksen, mäkin pähkäilin pitkään ennakkoon, että miten asia toimii, mutta hyvinhän se lopulta toimi! Mietin eka jotain aktiviteettia, mutta jonkin aikaa asiaa selviteltyäni päädyin luopumaan siitä, kaikki kun vaikutti jotenkin lapsellisilta tai teennäisiltä, joten päätin luottaa, että keskustelua syntyy ilmankin.

Luulen, että avainasemassa oli melko pieni tila, kaikki siis päätyivät väkisinkin istumaan liki toisiaan ja siten myös samalla juttelemaan toisilleen – ison tilan ongelma voisi olla, että ihmiset jämähtävät pieniin tuttuihin seurueisiin eri puolille huonetta/asuntoa.

Lisäksi päädyin illan aikana vähän sekoittamaan pakkaa, eli kun näytti, että ihmiset jämähtävät paikoilleen, kannustin (ja noh, taisin käskeäkin) ihmisiä vaihtamaan keskenään paikkaa, jonka myötä lopulta jokainen taisi jutella edes jonkin aikaa jonkun kanssa. Kuulostaa ehkä vähän hassulta ”siirrellä” ihmisiä, mutta se itse asiassa toimi, muuten moni varmaan olisi istunut yhdessä paikassa koko illan ja näin jäänyt uudet keskustelut syntymättä – tällä metodilla kaikki muodostuivat jollain tapaa tutuiksi nopeasti, mikä rentoutti kokonaisuutta ja lopulta kaikki juttelivat sujuvasti ristiin!:)

Vastaa

Kiitos vinkistä! Tuo vieraiden siirtely voisi olla hyvä idea. Meillä on myös pieni tila (sviitti), joten toivotaan, että juttua syntyy luonnollisestikin. Mietin myös pitkään joitakin tutustumisleikkejä, mutta kaikki tuntuvat tosiaan lapsellisilta ja tiedän monen vieraan hieman kammoksuvan niitä. Toivottavasti juhlat onnistuvat ja tunnelma olisi rento! Jänskättää silti!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.