Kuvia kodistamme toivotaan aina silloin tällöin ja usein niitä varovaisesti lupailen, mutta todellisuudessa kodin kuvasato jää herkästi yksittäisiin kulmiin tai etäisesti taustalla värimaailmasta kertoviin paloihin. Joskus, näin blogin iän huomioiden tosi kauan sitten, julkaisin kotijuttuja paljon aktiivisemmin ja olen vuosien saatossa miettinyt, että miksi ne ovat vähentyneet. Vaikea sanoa, mikä on päällimmäinen syy, siihen varmasti vaikuttaa monikin asia. Osasyynä ehkä on, että koti on alkanut tuntumaan entistä henkilökohtaisemmalta paikalta eikä joka kulman esittely enää tunnu ihan luontevalta tai ainakaan siltä itseä eniten innostavalta aiheelta.

Toinen syy on, että sisustan laiskanlaisesti ja koti on aina keskeneräinen. Ajattelen, että kuvailen kunhan se on valmis, mutta eihän se oikeasti koskaan ole valmis. Pidän kotoisasta tunnelmasta, mutten ole kodinhengetär, kumpikaan meistä ei ole. Niinpä tuntuu vähän hölmöltä esitellä paikkoja, jotka omiin silmiin ovat rempallaan sieltä täältä. Vaikka te ette huomaisi keskeneräisyyttä, niin itse kiinnittää niihin vähän liikaakin huomiota.

Kolmas oleellinen syy on valo. Kotimme on varjossa ja aurinkoisenakin päivänä täällä on hämärää, niinpä sellaisia kuvia, joissa värimaailma toistuisi mahdollisimman oikeana on tosi vaikea saada. Vaikka nämäkin kuvat on otettu keskipäivän kirkkaudessa ei sisällä selviäisi ilman keinovaloa. Ilman lisävaloa on vain liian pimeää ja keinovalo taas saa aikaan sen, että puhtaan vaaleuden sijaan kuvien värit kellertävät tai punertavat ja yksityiskohtien värit vääristyvät, kuten vaikkapa tummien ikkunanpuitteiden punaisuus korostuu kohtuuttomasti.

sisustus 19

Olohuoneemme on muokkautunut aika pitkälle miehen tv:n ja sen saneleman oheissälän myötä. Se on ollut asia, joka on itseltä vaatinut totuttelua ja tv-seinä onkin se alue kodissa, mihin ihan ensimmäisenä kaipaisin päivitystä, mutta olen melkein luovuttanut. En olisi koskaan uskonut, että oikeanlaisen tv-tason, siis sellaisen, joka täyttää sekä minun visuaaliset kriteerit (mikä kyllä yllättäen on se helpompi osuus, riittää kunhan on valkoinen ja mahdollisimman yksinkertainen) ja miehen käytännönkriteerit (kompastuskiveksi kolahtaa aina mitat, kaikki ovat liian kapeita). Muutettuamme kahlasimme läpi tuttuja huonekaluliikkeitä ja käytettyjen kalusteiden myyntipisteitä (ja edelleenkin vilkuilen säännöllisesti valikoimia ja kyttään Torin tarjontaa), mutta mistään ei vain tunnu löytynyt riittävän syvää tasoa. Päädyimmekin lopulta väliaikaisratkaisuun kunnes keksimme paremman, mutta tämä onkin sitten jämähtänyt aika pitkäksi aikaa (jos kuvasta ei erotu, niin osa laitteista on kasattu kulmaan lattialle ja tuolin päälle). Haaveena olisi saada kaikki elektroniikka tason sisään piiloon ja vaihtaa isot musta kaiuttimet pienempiin sekä sirompiin, mutta kaiuttimien hintalappuja katsellessa ollaan todettu, että ehkä pärjätään vielä hetki näillä ja lähdetään mieluummin reissuun.

Toinen, jonka haluaisin pian päivittää on sohvapöytä. Se sentään on varsin helppo tavoite ja lähinnä kiinni omasta viitseliäsyydestäni. Maalasin nykyisen sohvapöytämme kesällä persikkaiseksi, jotta se kävisi väliaikaisratkaisuna, mutta jalat ovat kamalat. Vaihtoehtona onkin etsiä jostain uudet jalat tai vaihtaa koko pöytä, mutta noh, tiedä sitten milloin oikeasti sekään tulee tehtyä. Välillä intoudun laittamaan kotia, mutta ei se kuitenkaan ole itsellä mitenkään prioriteettilistan kärjessä vaikka toki koenkin tärkeäksi, että kotona on viihtyisää.

kotiolohuone 11

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

9 comments

Vastaa

Karttataulu on oikeasti tosi hieno! Mikähän voisi olla omaan (vähemmän matkustelevaan) elämäntyyliin sopiva vastaava juttu, sitä mietiskelen inspiroituneena.

Vastaa

Kiitos kovasti! Mä tykkään siitä kansa hirveästi ja mitä enemmän neuloilla täytyy, sitä paremmalta omissa silmissä näyttää ;D Vastaavaahan voisi löytyä Etsystä jollain muullakin teemalla, ainakin näitä karttoja oli siellä pilvin pimein!

Vastaa

Jee, harvinaista herkkua nämä kotipostaukset! Hyvältä teidän olohuone näyttää :)

Mua kiinnostaa teidän koti erityisesti siksi, että se on vanhassa kerrostalossa (20-luku?) ja sijainti Töölössä(kö?). Meillä oli koti 20-luvun talossa Töölössä ja se oli aivan ihana. Edelleen kaipaan sit. Teidän koti on haikeansuloinen muistutus mun unelmien asunnosta :)

Vastaa

Oi, pahoittelut, kommenttiisi vastaaminen on jäänyt! Kiva kuulla, jos kotipostauksesta oli iloa. Ehkä mun ihan todella pitäisi ryhdistäytyä näiden suhteen eikä olla niin kriittinen huonoille olosuhteille kuten hämärän aiheuttamille valovirheille ja laadun kärsimiselle :)

Kyllä, ihan oikeassa olet, 20-luvun talo Töölössä! Ennen tätä asuttiin vähän aikaa Arabiassa ja niin kaipasin takaisin Töölöön (jossa siis asuin ennen kuin muutin miehen luokse)! Tänne päästyä tuntui kuin olisi palannut kotiin :) Rakastan vanhojen talojen tunnelmaa ja muutenkin alueen kulmia! Vielä kun saisi jonkun ihanan kahvilan ja/tai leipomon ihan kotikulmille… :)

Vastaa

Hello! I like the design, really nice/ clean- minimal lines…but also color.
I am curious, why is it that I see in most northern houses ( blog photography) this preference for black and white mostly?
I always thought that if you have less sunshine..less color in nature, maybe you need to compensate somehow with a touch of color when you decorate the living space. I am an architect, so I would be interested to hear your point of view.
Also, in my opinion, the colors combined such as these look very good in a new home; but in time, does it not change by adding colored items?
All the best and congratulations – beautiful design!

Vastaa

Tosi kivalta näyttää! Kiitos kotipostauksesta pitkästä aikaa.

Vastaa

Kiitos kovasti! Voi että, mun niin täytyisi ryhdistäytyä tällä sarala :)

Vastaa

Viihtyisän ja harmonisen näköistä, tykkään kovasti.

Vastaa

Oikein viihtyisän näköistä teillä kyllä on :)♥ Mä tykkäsin kovasti tästä kotipostauksesta :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.