Sinä samana päivänä juuri ennen joulua kun talvi saapui Helsinkiin, ihoni ilmoitti olemassa olostaan ikävällä kiristävällä tunteella. Siihen asti olin hoitanut ihoani tutuilla syysrutiineilla, eli tasapainoillut rasvoittuvien alueiden kanssa ja käyttänyt hoitavia, mutta keveitä tuotteita. Pakkasten saapuessa se ei enää riittänyt vaan kädet muuttuivat karheiksi, huulet halkeilivat ja kasvojen ihoa kiristi. Niinpä otin käyttöön talviarsenaalini, joka pehmentää korpuksi karhentuneen ihon!

talvi iho 03

1. Medik8 Ultimate Recovery* on todella täyteläinen ja kosteuttava voide, erinomainen hyvin kuivalle iholle. Se ei tunnu tukkivan ihohuokosia vaikka onkin paksu, mutta kosteuttaa ja elvyttää selvästi. Ekan kerran otin sen käyttöön jo loppukesästä, mutta silloin se tuntui liian täyteläiseltä, niinpä jätin odottelemaan talven pintakuivaa ihoa. Pakkasten iskettyä se osoittautuikin erinomaiseksi yövoiteeksi. Meikin alle se tuntuu näin sekaihoisesta vähän liian paksulta, mutta yöllä hoitavuus on pelkästään ihana asia, eli se on ihan loistava juuri pakkasten runtelemalle iholle!

2. Toinen täydellinen kuivan ihon tuote on Lumenen Ultra Sensitive Moisturizing Mask*. Joulun paikkeilla ihoni huusi ekstrakosteutta kasvojen pesun jälkeisellä kiristävällä tunteella, niinpä päätin kokeilla tätä. Levitin paksun kerroksen täyteläistä naamiota iholleni ja annoin olla pitkään, reippaasti yli mainitun vaikutusajan. Naamion osuessa kasvoihin se pisteli ihanasti, kuiva iho sai kaipaamaansa hoivaa ja puolen tunnin jälkeen ihoni oli imenyt itseensä oikeastaan kaiken. Iho jäi ihanan pehmeän tuntuiseksi jahoidetun oloiseksi. Nyt olen käyttänyt tätä pari kertaa viikossa ja tekee ihan tosi hyvää!

talvi iho 3

3. Terre d’Ocin karitevoiteen hankin jo aikaa sitten, mutta nyt se on kaikkein kovimmassa käytössä. Purkki on tosi kaunis ja kulkee käsilaukussa mukana monitoimivoiteena. Akuutin kuivuuskohtauksen iskiessä se hellii kuivia huulia ja nenän pieliä siinä missä käsien karheuttakin. Voide on koostumukseltaan hyvin jämäkkää, joten parhaimmillaan se on paikallisessa käytössä pienillä alueilla.

4. Talven saapumisen tuntee ensimmäisenä käsissä ja huulissa, niinpä sekä käsi- että huulivoiteet ovat käytössäni ainoastaan talvikuukausina. Tänä talvena olen aivan erityisen ihastunut Neal’s Yard Remediesin Be lovely -käsivoiteeseen*, joka on tosi miellyttävä sekä tuoksultaan että koostumukseltaan. Voide levittyy ja imeytyy hyvin, mutta tapaan silti käyttää tätä nukkumaan mennessä, jolloin levitän paksun kerroksen ja annan hoitaa läpi yön. Plussaa miellyttävästä tuoksusta!

talvi iho 04

5. Luottotuotteeni jo vuosien ajan on ollut Lushin Bubblegum Sugar Crush -huulten kuorinta-aine. En ole vielä löytänyt korviketta tälle pehmeän sokeriselle kuorijalle vaikka aina sopivan paikan tullen vilkuilen muita vaihtoehtoja. Käytän tätä yleensä aamusuihkun yhteydessä, mikä takaa sileän ja siistin pohjan huulipunalle.

6. Käytän huulirasvaa vain tarpeeseen enkä suotta kanna mukanani huulivoidetta pitkin vuotta vaan ainoastaan talvikautena. Yleensä suosin luonnonkosmetiikan huulirasvoja, mutta tämä Carmexin huulivoidepurkki* sattui käsiin pakkasten alettua ja on siitä lähtien ollut melkeinpä päivittäisessä käytössä. Lapissa se hoiti huulia vuorokauden ympäri, mutta kotona käytän sitä lähinnä öisin. Voide on todella riittoisan oloinen ja kaikin puolin mainio perushuulivoide!

*saatu blogin kautta

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Tähänkö on tultu? Selailin huvikseni viimeaikaisia postauksia ja mikä mainosten vyöry vastaani iskikään, uusimmasta vanhempiin:
kosmetiikkaa; takki; sokerointia; kampaaja/matkamessut/holiday club (oletan näiden kaikkien kytkeytyvän blogiin alennuksina, ilmaislippuina ym. vaikkei tästä mainintaa olekaan); hääkakkutasting; kahvila ja joogastudio (kytkökset epäselvät, mutta mainoksilta ne vaikuttavat); neule; holiday club…

Vastaa

Heippa!

Tehdäänpä vaikkapa kaikki nämä mainitsemasi asiat selväksi, niin ei tarvitse ikävästi vihjailla ja olettaa höpöjä!

1. Takki: saatu osin blogin kautta (jos tarkkoja ollaan, voitettu arvonnassa, johon osallistuin yhdessä lehdistöpäivässä), ei edellytystä näkyä missään
2. Sokerointi: Sara kysyi, haluaisinko tarjota alennuksen blogini lukijoille, en saanut siitä mitään. Sokerointia kokeilemassa olen käynyt ja saanut sen blogin kautta (merkattu kyseiseen postaukseen) ja jatkan käyntejä edelleen, koska tykästyin kovasti, mutta nyt omakustanteisesti.
3. Kampaaja: maksoin itse, kuten olen maksanut jokaisen kampaajakertani tähän mennessä (yhden kokeilukerran olen saanut kolmisen vuotta sitten, mutta muista olen tähän asti kieltäytynyt, sillä en näe niille tarvetta). Kampaajani on aivan ihana, joten todella mielelläni suosittelen häntä muillekin enkä todellakaan odota siitä vastineeksi yhtään mitään.
4. Matkamessu: lipun sain miehen ystävältä. Perjantaina olin töissä holiday clubin osastolla, tuurasin ystävää, joka sairastui viime hetkellä ja sain siten myös hänen palkkansa kyseisestä työstä koska ei itse päässyt paikalle
5. Holiday Clubin kanssa teen kampanjan, joka sisältää kaksi postausta, molemmat mainittu yhteistyötunnuksella. Kaikki muut maininnat laitan, koska lukijalle oleellista tietää, että majoitus saatu blogin kautta osana kamppista. Kaikki muu matkaan liittyvä hoidettu itse kuten millä tahansa omalla lomalla.
6. Hääkakkutasting oli lehdistötilaisuus, joita järjestetään paljon – osaan osallistun, osaan en. Niistä ei luonnollisesti tarvitse kirjoittaa enkä saa siitä mitään – yleensä en kirjoita, mutta aina silloin tällöin nousee kiinnostava aihe esiin (kuten jokin uutuus tai seuraavan kauden muotipoiminnat), joten silloin kirjoitan.
7. Kahvila: ystäväni ehdotti kyseistä kahvilaa, maksoin omat ruokani, hän omansa. Enkä jaksa uskoa, että henkilökunta tunnisti kumpaakaan meistä bloggaajaksi.
8. Joogastudiossa järjestettiin lehdistötilaisuus, linkityksen olisi yhtä hyvin voinut jättää poiskin, mutta koska tapanani on ollut yleensä linkittää mainitsemiini yrityksiin, tein sen myös tässä. En hyötynyt mitään, kokeilujoogaankaan en osallistunut vaan lähdin aiemmin pois.
9. Neule: Veikkaan, että tarkoitat LiLLEn neuletta? Tein LiLLE:lle työkeikan (joka ei liittynyt blogiini) ja kaikki tiimissä olleet (joista minä nyt satuin olemaan bloggaaja, muut eivät) saivat valkata itselleen vanhasta mallistosta vaatteita. Koin silti oleelliseksi mainita taustan, vaikka oikeastaan ei olisi tarvinnut, sillä neuleen saaminen ei liittynyt blogiini.

Summa summarun, väännän vielä rautalangasta: kaikki, mikä on saatu blogini kautta (ei edellytä näkyvyyttä) on merkattu saatu blogin -kautta merkinnällä, kaikki yhteistyöt (sovittuja postauksia, joissa sisällön teen itse kokonaan parhaaksi näkemälläni tavalla) ja ne merkitään yhteistyö-tunnuksin.

Bloggaajaa velvoitetaan ilmoittamaan yhteistöistä ja saaduista tuotteista blogissaan ja etenkin meidän portaalissa siitä pidetään todella tiukasti kiinni (ja todella hyvä niin!). Vaikken olisi portaalissa, haluan toimia läpinäkyvästi ja lukijani voivat luottaa siihen, että huolehdin saatu ja yhteistyö -merkinnöistä ja mieluummin pelaan varman päälle ja laitan niihinkin, jotka ovat ns.harmaalla alueella (kuten vaikka arvonnan voitto) kuin jätän mainitsematta, sillä mielestäni kaikkien kannalta parempi niin.

Otan mielelelläni palautetta merkitsemisen selkiyttämiseksi ja todella koen tärkeäksi lukijan voivan lukea blogiani hyvillä mielin, mutta nämä näkemäsi ”epäselvät kytkökset” ehkä ovatkin epäselviä sinulle juuri sen takia, ettei niissä ole oikeasti mitään epäselvää, haluat vain nähdä mörköjä siellä, missä niitä ei ole.

Jos silti ärsyttää, kummastuttaa ja epäilyttää, niin äänestäminen jaloillaan on ehdottoman sallittua! Enkä missään tapauksessa halua olla ilkeä, koko kommenttisi vain tuntui perusteettomalta ja myös valitettavalta, sillä yritän ihan tosi merkata kaikki mahdollisimman lukijaystävällisesti ja tietty oikeellisesti enkä todellakaan pimittää yhtään mitään. Se on sitten eri asia jos kaikki se saatu ärsyttää tai yhteistyö-leima saa karvat pystyyn, mutta sen tunteen pohjalta en lähtisi vetämään vastaavia oletuksia.

Vastaa

Olen pahoillani jos loukkasin. Ymmärtänet kuitenkin että olet tätä nykyä leimautunut mainosbloggariksi? On siis erittäin vaikea luottaa vilpittömyyteesi missään yhteydessä, jossa mainitset tuotemerkkejä tai yrityksiä, varsinkin kun maininnat ovat aina positiivisia. Jos edes välillä uskaltautuisit käsittelemään huonojakin kokemuksia vastapainoksi, saisi mielipiteistäsi uskottavamman ja ennen kaikkea puolueettomamman mielikuvan. Ymmärrän kyllä että olet luonteeltasi kohtelias ja haluton kritisoimaan mitään oman subjektiivisen kokemuksesi perusteella mutta samalla logiikalla ei pitäisi kehuakaan mitään, subjektiivistahan sekin on. Tai maksettua. Näin se valitettavasti menee.

Vastaa

Ei, et loukannut, pahoittelut jos jäi sellainen kuva! Yritin vain ilmaista asian yksiselitteisesti ja napakasti, ettei siitä enää tarvitse vääntää jatkossa samasta! :) Ja tosiaan, sen ymmärrän jos saadut tuotteet ja yhteistyöt häiritsee, mutta vihjailu, etten toimisi läpinäkyvästi tuntuu perusteettomalta, sillä se on itselleni todella tärkeä asia!

Ja tosiaan, ymmärrän hyvin, että huonojen tuotteiden esiin tuominen tuo vastapainoa hyville, ja yritänkin tuoda esim tuotteista miinuksia ja kertoa kenelle ne sopivat mielestäni. Sen sijaan sellaiset tuotteet/palvelut, joista en tykkää, jätän mainitsematta – ellei ole ollut jotain sellaista toimintaa, mistä haluan varoittaa. Se tosiaan on oma valitan, musta ei tuntuisi hyvältä tuoda esiin tuotteita ja antaa palstatilaa tuotteille, joista en pidä (mitä on itse asiassa aika vähän, suurin osa menee keskivertokastiin) ja neutraalien tuotteiden esiin nostaminen taas tuntuu puhtaasti turhalta. On mukavampi tuoda esiin niitä asioita, joiden takana voin seistä, joita kokeilemaan haluaa kannustaa. Myönnän myös, että olen omissa arjen asioissakin paljon, paljon enemmän sinne positiiviseen kallellaan. Harva asia ärsyttää tai tuntuu negatiiviselta, joten ehkä se myös vaikuttaa siihen, miksi tuntuisi tyhmältä ikään kuin väen väkisin etsiä ja kirjoittaa sillä säväyksellä. Todennäköisesti siis et viihtyisi livenä seurassani :D Toisin sanoen, keskityn siis mieluummin niihin, joita mielelläni suosittelen, sillä juuri niille haluan uhrata aikaani ja vaivaani – sama pätee arjen asioihin, teen nitä juttuja, jotka aiheuttavat positiivisen fiiliksen ja käytän aikani innostavaan sekä inspiroivaan :)

Mutta tosiaan, ymmärrän näkökulmasi ja olen pahoillani, etten pysty täyttämään kaipuutasi! Ihanaa päivää!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.