Olen monesti kehunut Wienin urbaania Museumsquartier -aluetta, joka on eloisa kulttuuritarjonnan keidas ihan kahden historiallisen rakennuksen, Taidehistorian museon ja Luonnontiedemuseon tuntumassa. Neubaunin alue on siis vetänyt puoleensa liki joka reissulla, mutta oikeasti alue on paljon enemmän kuin vain Museumsquartier. Tällä kertaa päätimmekin majoittua juuri Neubaunin sydämeen, toiveena kokea pelkkää päivävierailua paremmin tämä nuorekas ja eloisa kaupunginosa. Valinta oli juuri oikea. Hotellimme Max Brown 7th District Hotel oli kerrassaan upea, ja sen lähellä oli lukuisia pieniä kahviloita sekä ravintoloita, jotka täydensivät kokemuksen.

Wienin keskustan sydän kaikessa historiallisessa komeudessaan saattaa tuntua kolealle ja jäykälle, siksi enää nykyään se ei ole reissujeni pääpisteenä (ensikertalaisille kyllä must see -kohde), vaan nautin Wienin rennommista ja vähäturistisemmista alueista. Neubaun ulottuu leveänä kaistaleena Museumsquartierilta Westbahnhofin asemalle. Siitä kävelee nopeasti Naschmarktin alueelle, jossa voi syödä katetulla torialueella tai poiketa ulkoilmakirpparille, mutta kävelyetäisyydellä on myös ydinkeskustan nähtävyydet ja Stephansplatz. Sijainti on siis monella tapaa erinomainen.

Neubau on rento ja trendikäs alue. Wienin perinteiset kahvilat ja sacherkakut löydät Wienin ensimmäisestä kaupunginosasta, Innere Stadtista, mutta täällä voit poiketa vegaanihampurilaiselle, tunnelmalliseen tuoreeseen kahvila-paahtimoon tai johonkin lukuisista pikkuputiikeista. Ja voi, mitä putiikkeja alueelta löytyykään! Jos rakastat skandinaavisia pastelleja, urbaania tyyliä ja uniikkeja sisustusesineitä, tämä on juuri oikea paikka poiketa pienelle ostoskierrokselle.

Neubaunin korttelit ovat pullollaan kiinnostavia putiikkeja, mutta tässä muutama oma tärppini menneeltä reissulta.

Relax Garden Vienna

Japanilaisen Zacro-merkin putiikki, jossa myynnissä myös muita pikkubrändejä Japanista ja Etelä-Koreasta. Vintagehenkinen putiikki myy skandinaaviseen makuun sopivia vaatteita sekä asusteita.

Osoite: Neubaugasse 59

Motel a Miio

Keramiikan ystävän must visit -putiikki, yksinkertaisesti ihana. Jos rakastat Kööpenhaminaa henkivää väripalettia ja nykyaikaisia keramiikka-astioita ja sisustuselementtejä, kannattaa poiketa tänne. Ja jos ei pääse, kannattaa tutustua portugalilaista keramiikkaa myyvän Motel A Miion verkkokauppaan, oka toimittaa myös Suomeen. Ylipäätään Wienissä oli selvästi pinnalla keramiikka-astiat, joita saattoi bongata useammastakin putiikista myös muilta alueilta.

Osoite: Neubaugasse 51

Volta

Minimalistisia ja nykyaikaisia sisustuselementtejä maanläheisellä väripaletilla myyvä Volta on piensisustuksen keidas. Laadukasta, tyylikästä ja erittäin kauniisti esille laitettua. Putiikki näyttää kalliimmalta kuin onkaan, joten kannattaa rohkeasti astua sisälle!

Osoite: Siebensterngasse 28

Copenhagen Hus

Nimensä mukaisesti tanskalaista designia myyvä putiikki, jossa myynnissä piensisustustavaroita sekä muutamia skandinaavisia vaatteita ja asusteita. Täältä löytyi myös ihana valikoima eettisempiä kynsilakkoja, sekä muutamia muita tyylikkäitä kosmetiikkatärppejä.

Osoite: Neubaugasse 57

Sight Store

Trendikäs vaateliike, jossa myynnissä japanilaisia ja eurooppalaisia brändejä. Samassa yhteydessä myös ihana asuste- sekä koruvalikoima, josta löytyy kauniita klassisia koruja, kivoja hiusasusteita, kangaskasseja ja muuta kaunista päällepantavaa.

Osoite: Neubaugasse 46

Die Werkbank

Ihan Museumsquartierin kupeessa sijaitseva pikkuinen sisustusmyymälä, joka myy paikallisia käsitöitä ja hauskoja sisustusesineitä. Bonuksena sydämellinen omistaja, jonka kanssa oli ilo jutella. Itse löysin täältä persoonallisen saviesineen ja mies taulun.

Osoite: Breite G. 1

Buchhandlung Walther König

Kirjakauppa, jossa en kyllästy vierailemaan! Buchhandlung Walther König sijaitsee Museumsquartierin alueella pienen sisustusliikkeen rinnalla. Hieman piilossa, mutta ehdottomasti poikkeamisen arvoinen. Myynnissä laaja valikoima ajankohtaisia kirjoja, ja erityisesti taidetta, arkkitehtuuria sekä kulttuuria käsitteleviä teoksia. Kirjakaupan tunnelma on urbaani, ja suosittelen poikkeamaan vaikkei kirjahankinnat olisikaan mielessä. Valikoimassa myös englanninkielisiä teoksia.

Osoite: Museumsplatz 1

Neubaunista on kivenheiton matka Wienin suosituimmalle ostoskadulle, Mariahilfstrasselle, josta löytyy isompia liikkeitä ja lisää sisustusta, kirjoja ja ennen kaikkea muotia. Mariahilfstrasse on pitkä ostoskatu, joten valikoimakin on runsas. Ei niin persoonallinen kuin Neubaunin kortteleissa, mutta runsaampi ja kansainvälisempi. Kadun varrella siis myös kansainvälisiä ketjuliikkeitä.

Neubaunin alueella riittää valinnanvaraa kahviloissa ja ravintoloissa, mutta etenkin viikonloppuna ilta-aikaan kannattaa olla varaus tehtynä, mikäli mielii johonkin tiettyyn paikkaan. Hyvä puoli tosin on, että jos juuri suosikkiin ei mahdu, todennäköisesti kulman takaa löytyy toinen kiinnostava.

Päiväkiertelyn lomassa suosittelen lämpimästi istahtamaan kahville Jonas Reindl Coffee Roastersiin (Westbahnstrasse 13), joka pieni ja tyylikäs kahvila-paahtimo. Jos tekee mieli vain kahvia, täältä saa matkaan myös laadukkaat takeaway-kahvit sekä pavut kotiin vietäväksi. Lauantaipäivänä kahvilan ovi kävi tiuhaan ja pienessä pelkistetyssä tilassa oli mukava urbaani tunnelma. Kahvi oli erinomaista, huolella tehtyä ja miellyttävän pehmeän makuista. Tyypillisesti tarvitsen kauramaidon kahvin oheen, mutta tämän maku oli niin pehmeä, että meni ihan mustana.

Kierteli Neubaunia enemmän tai ei, Museumsquartierissa kannatta poiketa. Alueella on kiinnostavia museoita, joihin jo itsessään saa aika kulumaan, mutta hyvällä säällä se on myös eloisa ulkoilma-alue. Museumsquartierista löytyy myös kehuttu hotelli että muutama kahvila ja ravintola, jotka kesäaikana levittävät pöydät myös museoaukiolle.

Leutona tammikuun lauantaina oli mahdollista syödä ulkona Glacis Beislin terassilla. Glacis Beisl -ravintola tarjoilee paikallisia ruokia ihan Museusmquartierin laidalla. Talven terassialue on viihtyisä ja kätkössä ravintolan takana (myös sisällä runsaasti asiakaspaikkoja) ja kaupunkiterassiksi harvinaisen vehreä sekä intiimi. Hintataso on kohtuullinen ja valikoimasta löytyy myös kasvissyöjille (ja vegaaneille) sopivia vaihtoehtoja.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.