Matkaan voi lähteä kiireessä, mutta matkalta paluuseen hoppu ei vain sovi. Hyppäys lomasta rutiineihin vaatii ainakin itselle hetken palautumisen ja vaikka arki alkaisikin heti palattua, saapuu mieli lomalta vähän viiveellä. Kotiuduimme viime yönä, mutta jotenkin vielä hapuilen, viimeise viisi päivää olivat niin intensiiviset ja toki lyhytkin reissu irrottaa arjesta tehokkaasti. Nyt erityisesti reissupäiviin tuntui mahtuvan paljon, oli tekemistä ja ihana keväinen Wien, sen lisäksi perhesuhteiden ylläpito ja näkemiset pitkästä aikaa.

Olen ehkä aiemmin liikkunut vähemmän turistimoodissa kaupungilla, enemmän tehnyt täsmäiskuja kiinnostaviin kohteisiin, mutta nyt haahuilimme todella ajan kanssa keskustassa ja istuimme kivoissa kahviloissa, joita todella riittää! Kakkutiskien äärellä iskee valinnanvaikeus ja pikkuiset kahvilat värittävät katukuvaa kutsuen poikkeamaan. Vaikka olen Wienissä useita kertoja vieraillut, en ole kuitenkaan koskaan poikkennut Hotel Sacherin yhteydessä sijaitsevassa Café Sacherissa alkuperäistä sacherkakkua maistamassa, niinpä nyt oli korkea aika suunnata kuuluisaa kakkua syömään. Istahdimme kahvilaan heti ensimmäisenä lomapäivänä ja koska sää oli upea ja lämmin, emme voineet vastustaa terassia vaikka tunnelmallisilta sisätilatkin näyttivät.

hotel sacher wien 6hotel sacher 4hotel sacher wienhotel sacher 6

Ehkä matkanteon jäljiltä itsehillintä ei ollut huipussaan, sillä emme osanneet pysytellä kohtuudessa, vaan kakkupalan sijaan tilasimme kokonaisen tornin. Neljä kerrosta kätki sisäänsä herkkuja kahdelle, myös ne sacherkakkupalat, ja muistutti kokonaisuutena hieman afternoon tean henkeä. Erityisesti suklaiset kakut sulivat suuhun ja kirsikkana tornin huipulla oli herkulliset suklaakonvehtit. Kun tornia alkoi maistelemaan kerroksittain alhaalta ylös, oli viimeisten palojen tullessa vastaan kieltämättä jo aivan täynnä eikä ihan kaikkea mitenkään jaksanut. Mutta niin hyvää oli! Hintaa tornilla oli 23 euroa, eli varsin kohtuullisesti kahden hengen annoksesta kuuluisassa kahvilassa, jonka valikoimaan sacher on kuulunut jo 180 vuotta. Vaikka kahvila onkin turistien suosiossa, suosittelen silti lämpimästi poikkeamaan vaikkapa päiväkahvin puitteissa!

hotel sacher 8hotel sacher 1hotel sacher wien 1hotel sacher 9hotel sacher wien 3

  Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

3 comments

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.