Wienissä ihanaa on se, että vaikka olenkin käynyt siellä useita kertoja, niin silti joka kerta löydän jotain uutta ja mielenkiintoista. Tähänkin viikonloppuun ehti mahtua palanen ennen kokematonta, ei suotta yhdeksi Wienin suositelluista nähtävyyksistä luettu Naschmarktin markkinat. Yhden metropysäkin päässä Karlsplatzista sijaitsee valtava torialue kauniiden vanhojen rakennusten ympäröimänä. Noustaessa ylös vihreän U4 –metrolinjan pysäkiltä Kettenbrückengasselta on jo kaiken keskipisteessä. Edestä aukeaa maanantaista lauantaihin avoinna olevat markkinat, myynnissä on uutta tavaraa ja erityisesti elintarvikkeita, kaikkea lihasta juustoihin, vihanneksista ja hedelmistä leivonnaisiin. Ostosten lomassa voi istahtaa kahville torikahvilaan tai pysähtyä hakemaan silmänruokaa värikylläisistä kukkakojuista.

Itseä kiehtoi hieman markkinoita enemmän metron sisäänkäynnin takana avautuva valtava kirpputorialue, joka on värikäs, odottamaton ja herkullinen. Näkemisen arvoinen, vaikkei varsinaisesti kirppisten suurkuluttaja olisikaan. Tavaraa on laidasta laitaan, uutta ja vanhaa, kirjoja ja koriste-esineitä, asusteita ja koruja, kettupuuhkia ja posliiniastiastoja. Kaikkea mitä voisi kirppiksen odottaa kantavan pöydillään ja niiden ohella kaikkea odottamatonta. Täydellinen paikka löytöjen tekemiseen.

Tunnelma on iloisen sekamelskainen, ihmisiä on paljon ja pöydät notkuvat tavaraa, kirpparin koluamiseen on varattava aikaa. Jo pelkkään pöytien silmäilyyn rivi riviltä menee oma aikansa, puhumattakaan siitä, että iskisi kädet tavarakasoihin tai tarkastelisi valikoimaa likeltä. Valikoiman pääpaino oli kodintavaroissa ja sisutuksessa, antiikissa ja asusteissa, joissa erityisesti vintagehenki kukkii. Markkinoista poiketen kirppari on avoinna ainoastaan lauantaisin ja myyjiä on laidasta laitaan kuten tavaraakin. Hintojen on mainittu olevan jokseenkin korkeita, mutta tänne tullaankin tinkimään.

Katso myös nämä

3 comments

Vastaa

Voih, tuli ihan ikävä takas Wieniin. Kauniita kuvia! Itsekin olen tuolla usein käynyt siellä asuessani. Katseltavaa riittää vaikka ei mitään ostaisikaan!

Vastaa

Voih, kommenttisi oli jostain syystä päätynyt suoraan roskapostikansioon, ja nyt vasta huomasin poimia sen talteen, mistä lie johtunut kun moni kommentti on nyt kuluneen viikon aikana tuntunut sinne eksyvän – täytyykin jatkossa seurata tarkemmin!

Oi, tämä on kyllä paikka, jonne täytyy suunnata uudelleen. Oli vielä varsin näppärän matkan päässä isäni luota, kummastuttaa vain, etten ole aiemmin paikalle eksynyt :) Kuten sanoit, vaikka mitään ei ostaisi, niin silti paikka on ihastuttava ja tunnelmallinen.

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.