Talvi on mennyt yllättävän nopeasti siitäkin huolimatta, että on ollut tuskastuttavan harmaata ja vähäreissuista. Onneksi muita kiinnostavia asioita on ollut niin paljon, että mieli ehtinyt pitkäksi aikaa masentua tärkeiden puuttuvien elementtien myötä. Reissutauon sijaan fokus on ollut tulevassa ja olen koko ajan mielessäni pureskellut (toivottavasti) kesäkuulle ajoittuvaa lomareissua sekä nyt keväällä koittavaa Wienin matkaa, joka itse asiassa on edessä vielä ennen pääsiäistä! Varattiin eilen lennot ja nyt pitäisi vain suunnitella ohjelmaa viidelle päivälle. Pari päivää varmasti saa uppoamaan Wienin kauniissa keskustassa kierrellen ja toki isäni luona aikaa viettäen, mutta mainitsinkin jo aiemmin, että toiveena olisi yhdistää matkaan myös retki johonkin lähialueen kohteeseen.

matkan suunnittelu 1matkan suunnittelu 8

Karttaa aikani tutkailtua katseeni jumittui Graziin, Itävallan toiseksi suurimpaan kaupunkiin. Se on vain parin tunnin ajomatkan pääsä Wienistä ja siten olisi oivallinen kohde yhden yön ja parin päivän visiitille. Aiempina vuosina olen Wienin yhteydessä poikennut muiden muassa Salzburgissa, Bratislavassa, Badenissa ja Innsbruckissa, joten Graz voisi olla mainio uusi lähivalloitus! Lisäksi elättelen toiveita pääsiäisajan markkinoista Wienistä ja tietenkin harppauksen pidemmällä olevista kevätsäistä. Mies ilmoitti jo haluavansa Sacher-kakkua, joten ehkäpä viimevuotisten Hotel Sacherin kakkutornien jälkeen voisi etsiä jonkun (tai siis muutaman) uuden kakkukahvilan testattavien listalle, onneksi niistä ei noilla kulmilla ole pulaa!

Katso myös nämä

10 comments

Vastaa

Teidän Wienin reissu kuulostaa upealta! :) Itse olen kerran käynyt Wienissä, vain yhden päivän ajan, koska olin pelaamassa viikon lentopalloa Wienin lähellä ja reissuun kuului yksi kaupunkipäivä Wienissä. Päivän aikana tuli nähtyä niin vähän, että pakko on päästävä joskus Wieniin pidemmäksi ajaksi :).

Reissujen ja matkojen suunnittelu on kyllä ihanaa puuhaa ja siinä saa tovin, jos toisenkin kulumaan :). Me suunnittelimme eilen mieheni kanssa, että kevään ja kesän aikana teemme päivän reissun Tallinnaan ja vielä käväisämme kerran Tukholmassakin. Elo- syyskuun vaihteen taas vietämme Barcelonassa! :)

Vastaa

Voi niinpä, matkojen suunnittelu on ihan parhautta – kivempaa on ehkä ainoastaan itse reissulla olo ;D Meillä on muuten ihan samat suunnitelmat, pitäisi tehdä minimatkat sekä Tallinnaan että Tukholmaan, ne ovat lähellä ja tarjoavat silti kivasti pientä irtiottoa arjesta :)

Oi, ja Barcelona kuulostaa kanssa hyvältä! Meillä ei vielä noin pitkälle ole ehditty ajattelemaan, mutta toivottavasti silloinkin olisi mahdollisuus joku pikkumatka toteuttaa, mutta aika näyttää :)

Vastaa

Kivalta kuulostaa. Wienistä pääsisi vaikkapa Budapestiin hieman yli kahdessa tunnissa tai Bratislavaan. Minä haaveilen laivareissusta

Vastaa

Totta, Budapest on mukavan lähellä ja samoin Bratislava – viime reissulla suunnattiin sinne autolla, mutta sitä edellisellä kerralla jokilaivalla Seineä pitkin, joka oli kyllä kesäaikaan tosi kiva kokemus! Oli kiva katsella matkan varren kauniita maisemia ja nauttia muutenkin rennosta laivamatkasta :)

Vastaa

Meillä taas on edessä päivän reissu Tukholmaan ensi viikolla. :) Ollaan nyt kipistelty ”ylimääräisestä” reissailusta, sillä suunnitelmissa siintää 2-3 viikon reissu Jenkkeihin vuoden päästä!

Vastaa

Oi Tukholma! Meillä on kanssa puhuttu sinne suuntaamisesta, joten toin todella, että ehditään minimatka toteuttamaan vielä kevään aikana. Nauttikaa reissusta! :) Ja mikä ihana kaukomatkasuunnitelma, sinne kannattaakin mennä pikkaisen pidemmäksi aikaa joten varmasti pieni pihistely ennen sitä maksaa itsensä takaisin kun viimein pääsee reissuun! :)

Vastaa

Oi Wien kuulostaa ihanalta! Itsekin olen käynyt Innsbruckissa ja vähän on alkanut houkuttaa visiitti sinne suuntaan uudestaan, innolla jään odottelemaan matkaraporttia!
Kiva että pääsette reissuun, mulla on kanssa jo vähän samat fiilikset että nyt kaipaisi jo jotain kaupunkilomaa tai valoa tähän harmauteen, vaikka ensi kuussa se lappi kutsuisi taas ja toivottavasti silloin sitä aurinkoakin jo näkisi vilaukselta..

Ps. mä oon taas ihan Pinterest koukussa, kun silloin viimeksi kommentoimisen jälkeen itsekin eksyin takaisin sen pariin..

Vastaa

Voi niinpä, tämä harmaus on ollut ihan käsittämättömän energiaa syövää ja jotenkin loputtuomalta tuntuvaa! En malta odottaa, että kevätaurinko ilmestyy ihan kunnolla maisemaan ja tietty tuo kaupunkiloma tuo jo vähän lisäenergiaa ja maisemanvaihdosta :)

Hih, voi ei, tiedän tunteen :D Pinterest on ihan liian koukuttava, aina kun alan pinnailemaan, en meinaa pystyä lopettamaan, siksi yritän olla kurkkimatta sinne ihan joka päivä, että saan muitakin juttuja tehtyä ;)

Vastaa

Ah, täälläkin matkakuumetta! Olimme v. 2012 Itävallassa ja silloin Grazissa yhden yön. Vanha kaupunki oli oikein kaunis ja tunnelmallinen ja sopiva yhden yön visiitille. Der Steirer ravintola ja viinipuoti (tarjolla paikallisten tuottajien viinejä ja muita paikallisia tuotteita) on piipahtamisen arvoinen.

Vastaa

Oi, onpa kiva kuulla, että Grazissa on nähtävää ja että toimisi just tuollaiselle minivisiitille, mitä ollaan ajateltukin! Ja kiitos tuhannesti vinkistä, otankin ravintolan nimen talteen :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.