Wien on täynnä ihania kahviloita, jotka henkivät menneiden aikojen tunnelmaa. Kahvilakokemukset kuuluvatkin oleellisena osana omia Wienin matkoja ja ne ovat paikkoja, joissa herkuttelun ohella nautin tunnelmasta. Perinteikkäissä kahviloissa tarjoilijat kulkevat essuasuihin pukeutuneen ja kahvit tarjoillaan kauniista posliiniastioista. Parhaimmissa paikoissa kahvila on konditorian kyljessä ja jälkiruokavalikoima saa herkkusuun huokailemaan onnesta.

heiner cafe 04heiner cafe 05heiner cafe 1

Tällä kertaa reissumme kahvilaelämykseksi valikoitui K.u.K. Hofzuckerbäcker L. Heiner (Kärntner Straße 21-23), joka on yksi Wienin perinteikkäistä kahvila-konditorioista. Se sijaitsee ihan kaupungin sydämessä ja on perustettu jo vuonna 1840. Kun lasiruutuisista ovista astuu sisään, on vastassa myymälä ja siitä aukeavat kahvilatilat. Lisää tilaa löytyy myös yläkerrasta ja ikkunapaikat tarjoavat näkymän mainion näkymän yhdelle keskustan tunnelmallisista kaduista. Heti konditorian tiskien luota kääntymällä oikealle pääsee pikkuiseen saliin, jossa pyöreät pöydät ja samettipäällysteiset sohvat kutsuvat luokseen.

Olimme paikalla rauhallisena arkipäivänä ja saimme nauttia ihanasta tunnelmasta, jossa paikalliset eläkeläiset nauttivat kahvihetkeään päivän lehtiä silmäillen. Kokonaistunnelmassa oli omaa ihanaa arvokkuuttaan ja ehkä on tarpeetonta sanoa, että kakkupalat saivat huokailemaan herkullisuudellaan. Historiasta ja tunnelmasta huolimatta kahvila on kuitenkin erittäin kohtuuhintainen, muhkeilla kakkupaloilla on hintaa vain muutaman euron!

heiner cafe 09heiner cafe 01

       Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

3 comments

Vastaa

Voi puuh ja lääh, miten ihanan näköinen kakunpala. :p

Vastaa

Ja oli ihan mielettömän hyvää!! Nams :)

Vastaa

Jes, löysitte meidän lempikonditorian! Tuonne menimme aina mieluiten Wienin reissullamme. Heinerin Apfelstrudel oli ehdottomasti parasta ikinä! Rapea pinta ja hieman lämmin sisus, NAM! Wien oli muutenkin upea kokemus, pitäisi kyllä päästä uudestaan käymään.

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.