Grazin vierailulla majoituimme kiehtovassa Hotel Wieslerissä, jossa uusi ja vanha kohtasivat hauskalla tavalla. Wiesler seisoo loistavalla paikalla kaupungin läpi virtaavan Mur-joen varrella, aivan Grazin vanhankaupungin tuntumassa. Hotellivanhus on palvellut vieraitaan jo vuodesta 1909 ja kuten hotelli sivuillaan hauskasti mainitsee, jokaisella talon kulmalla on oma tarinansa kerrottavana.

Me päädyimme Wiesleriin puhtaasti sijainnin ja kuvien perusteella. Grazissa ainakin näin kevätaikaan tuntui olevan majoittuminen edullisia, joten ne paremmatkin hotellivaihtoehdot irtosivat varsin huokein yöhinnoin. Niinpä päätimme hemmotella itseämme ja valita sen, mikä vaikutti kivoimmalta. Toki muitakin varteenotettavia vaihtoehtoja oli, mutta Wiesler tuntui mukavan hauskan persoonalliselta vaihtoehdolta ja sellaiseksi se myös osoittautui!

hotel wiezler 54graz hotel 1hotel wiezler 56hotel wiezler 53hotel wiezler 73

Remontoinnista huolimatta toki ikä näkyi hotellissa, mutta huomio johdateltiin hauskasti moniin oivaltaviin sisustusratkaisuihin. Niinpä tiloissa yhdistyikin hauskasti klassisen ja iäkkään kaupunkihotellin avaruus moniin moderneihin ja jopa kokeileviin ratkaisuihin. Huoneet olivat pelkistettyjä, mutta toimivia sekä tilavia. Sänky oli pehmeä ja huonekorkeus kadehdittava!

Yleisissä tiloissa vallitsi huomattavasti nykyaikaisempi ilme; aulaa tehosti avoimesti värikäs polkupyörien korjauspaja, kaunis teehuone, retrohenkinen parturi ja herttainen polaroid-kulma. Hotellin yhteydessä toimiva ravintola, Speisesaal oli näyttävä ilmestys ja houkutteleva ruokapaikka. Sen saleissa tarjoiltiin myös aamiainen, jossa laatu oli korvannut määrän. Kaikki aamiaisella tarjoiltu oli tuoretta ja paikan päällä valmistettua, ehdottoman maukasta ja niin kauniisti esillä.

hotel wiezler 72 hotel wiezler 74 hotel wiezler 58graz hotel 3hotel wiezler 59hotel wiezler 60hotel wiezler 63hotel wiezler 64hotel wiezler 67

Wiesler oli ehdottomasti sellainen hotelli, jonne mielelläni majoittuisin toistekin! Lyhyellä kaupunkilomalla sijainti on tunnelman ohella tärkeässä roolissa ja tämä vastasi kaikkiin tarpeisiimme, hotelli seisoi ylväänä keskellä kaikkea ja tarjosi elämyksen jo itsessään.

 Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.