Rakastan hotelleja joissa on jokin juju, mutta tietty reissatessa se ei suinkaan ole se tärkein valintakriteeri, vaan majoitusta tulee valkattua ensisijaisesti sijainnin, matkabudjetin ja muiden käytännön asioiden mukaan. Toki joskus tulee valittua ihan tarkoituksella jotain spesiaalimpaa ja toisinaan taas vastaan tulee puolivahingossa mieleenpainuvia majoituselämyksiä (sekä hyvässä että pahassa). Barcelonan hotellimme menee ehdottomasti kategoriaan ”odottamaton helmi”. Hihkuin paikanpäällä kuin pieni lapsi, niin paljon tykästyin H10 Catalunya Plaza Boutique -hotelliimme, joka vielä kaiken muun kivan lisäksi seisoi ihan paraatipaikalla Plaça de Catalunyan laidalla.

h10 catalunya plaza hotelh10 plaza catalunya hotel 8

Jo ensikosketus hotelliin oli mainio, vaikka huonetta jouduimmekin aikaisen saapumisen takia pari tuntia odottamaan. Meidät otti vastaan superystävällinen henkilökunta ja kaunis, hieman itämaishenkinen tummasävyinen sisustus. En yleensä ole sitä tyyppiä, joka viipyilee hotellin tiloissa vaan pikemminkin ajattelee paikan olevan lähinnä nukkumista varten, mutta H10 teki poikkeuksen ja sai viihtymään poikkeuksellisen paljon hotellin seinien sisällä aina yleisistä tiloista omaan kivaa huoneeseen.

h10 catalunyaplaza hotel 4-1h10 hotel

Hotellin toisessa kerroksessa sijaitsee tunnelmalliset terassi, kirjastohuone sekä myös aamiaistilana toimiva sali, jotka houkuttelivat istahtamaan hetkeksi kaupungin kiertelyn lomassa. Tai oikeastaan, ei pelkät yleiset tilat vetäneet magneetin lailla puoleensa vaan se, mitä niissä oli tarjolla! Meille tuli ihan yllärinä, että yöhintaan kuului pieni juoma- ja napostelubuffa, joka oli tarjolla kirjastohuoneessa päivittäin puolestapäivästä aina iltaseitsemään. Tilaan oli katettu kauniisti skumppaa ja viiniä coolereissa, kahvikone sekä pientä suolaista ja makeaa purtavaa. Croissantit sulivat suuhun ja leivät olivat täydellisiä suupaloja nostamaan verensokeria kaupunkipäivän jälkeen. Pitkin tilaa oli ripoteltu näyttäviä karkkikippoja, jotka kätkivät sisäänsä tuoreita karkkeja.

Niinpä poikkesimme ennen illalliselle lähtöä viinilasin äärellä katsellen samalla avoimista parvekkeen ovista toisella puolella aukiota siintävää El Corte Inglésiä ja haahuiltuani päivää yksin, poikkesin istahtamaan kirjastohuoneen muhkeaan nojatuoliin päiväkahville. Siinä samalla maistelin lasisten karkkipurkkien sisältöä ja olin taivaassa, sade ei haitannut kun pieni hemmotteluhetki sai olon ihanan rennoksi ja tilan rauha vieritti kelloa herkästi harppauksella eteenpäin. Pienillä asioilla on todella merkitystä kokonaiskokemuksen kannalta!

h10 catalunya paza hotel 1-1h10 plaza hotel 1 h10 plaza hotel 2

Myös hotellin aamiaista voisin hehkuttaa vuolaasti! Se on hieman hintava (muistaakseni 21 euroa), mutta todella hintansa väärti. Jos tällaista brunssia tarjoiltaisiin jossain Helsingissä, olisin paikalla joka viikonloppu! Aamiaissali on kauniisti katettu ja noutopöydät notkuivat herkkuja. Listalta saa tilata (hintaan kuuluvia) lämpimiä annoksia ja herttainen henkilökunta lisäsi olon ylellisyyttä. Aamiaisen aikana surin ainoastaan sitä, etten vain millään jaksanut syödä kaikkea mitä olisin halunnut, valinnanvaraa oli liikaa ja aamuvatsa vain rajallisen kokoinen!

Hotellista on todella vaikea keksiä mitään negatiivista sanottavaa, paitsi nettiyhteys. Näin tasokkaaksi hotelliksi oli hämmentävää, kuinka hitaasti ja takkuillen netti toimi. Siitä huolimatta voin varauksetta suositella, ihana hotelli ja ehdottomasti kruunasi reissun!

h10 plaza catalunya 02h10 hotel 1-2h10 plaza catalunya 9

 Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

Yksi kommentti

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.