Vaikka Barcelona ei lukeudukaan lempikaupunkeihini, on se silti kohde jonne on aina ihana matkustaa, sillä onhan kaupungilla monta keihtovaa ominaisuutta. Ruoka- ja ostosmahdollisuudet ovat mainiot ja ajan saa vähän liiankin helposti kulutettua pikkukujien putiikeissa sekä isojen ostoskatujen näyttävissä liikkeissä. Barcelonassa viehättää myös sen hauska yhdistelmä suurkaupunkia ja rantaelämää, kaupunki itsessään on jo kaunis, mutta silmänkantamattomiin jatkuvat hiekkarannat tuovat kokonaisuuteen oman uniikin mausteensa. Yhdeltä lomalta on siis helppo löytää rantafiilistä ja yöelämää siinä missä shoppailua ja monipuolista kulttuuritarjontaa! Lisäksi kaupungista ei tunnu nähtävä loppuvan kesken! Vaikka aikaa olikin tällä reissulla muutama päivä, en silti ehtinyt koluta läpi kaikkia nähtävyyksiä joita alunperin olin ajatellut, niinpä tilausta uudelle matkalle ehdottomasti olisi, vaikkapa sellaiselle, jonka yhdistäisi autoreissuun Pohjois-Espanjassa tai ulottaisi Andorraan tai Portugaliin asti.

barcelona 1barcelona 01barcelona 26barcelona 27barcelona 2

Barcelonaan ajauduimme tällä kertaa puhtaasti miehen työmatkan myötä, eli mies vietti alkuviikon konferenssissa ja minä matkustin mukana seuraneitinä, haahuillen päivät itsekseni kartta toisessa ja sateenvarjo toisessa kädessä. Kuvasato kyllä jäi valitettavan vähäiseksi, sillä mieletön sadeaalto viipyi kaupungin yllä juuri vierailumme ajan. Oli sateella toki hyvätkin puolensa (ja onneksi ilma oli silti lämmin), kosteampi keli mahdollisti sisäkohteissa viipyilyn ilman huonoa omaatuntoa ja muutenkin rauhallisemman päivärytmin, rennon loman tunnun. Onneksi aurinko näyttäytyi edes silloin tällöin ja erityisen kirkkaana se paistoi sopivasti reissun viimeisenä päivänä, jolloin miehelläkin oli runsaammin vapaa-aikaa.

barcelona 6 barcelona 8 barcelona 9 barcelona 02barcelona 36

Barcelona on niin iso, ettei kaikki todellakaan ole kävelyetäisyydellä, mutta onneksi metrolla on mahdottoman helppo liikkua (10 kerran lippu maksaa noin kympin). Hotellimme sijaitsi varsin keskeisellä paikalla, joten siitä oli helppo haahuilla tutkimaan Las Ramblasin kulmia, El Eixamplen aluetta sekä Barri Gòticin goottilaiskorttelia. Kävin myös tutkimassa vilkasta kauppahallia, Placa de Catalunyan laidalla komeilevaa jättimäistä El Corte Inglés -tavarataloa ja sen kulmalta jatkuvaa Passeig de Grácia -ostoskatua, jonka varrelta löytyy muun muassa näyttävä Casa Batlló, yksi arkkitehti Antoni Gaudin monista jäljistä kaupunkikuvassa.

Kävin myös ihailemassa merimaisemia ja yhdessä miehen kanssa istuimme jäätelöllä satama-alueella sijaitsevan Maremàgnum-kauppakeskuksen terassilla, ihmettelimme purjeveneitä ja kävimme espadrillo-ostoksilla historiallisessa La Manual Alpargatera -kaupassa. Kävimme katsomassa myös nostureiden rinnustamaa mieletöntä Sagrada Familiaa ja päivien aikana ehdin kurkata muutaman muunkin näyttävän nähtävyyden. Kokematta jäi rannan tuntumassa ilmassa keikkuvat kaapelivaunut ja sen kupeesta avautuvan kukkulan useat nähtävyydet, mutta ensi kerralla sitten!

barcelona 5barcelona 15barcelona 03barcelona 18barcelona 04

Iltaisin söimme mainiota vegeruokaa ja tapasta, sekä nautimme pimeän laskeuduttua uudella tapaa eloon heräävästä kaupungista. Löysimme muutaman mainion ruokapaikan, joista lisää myöhemmin, samoin kuin aivan ihanasta boutique-hotellistamme.

Kaiken kaikkiaan matka oli tosi onnistunut, sateesta huolimatta, ja pieni maisemanvaihdos teki hyvää – suurempi annos aurinkoa tosin olisi ilahduttunut vielä vähän enemmän! Kaupunkiin tutustumisen ohella tein muutamia kivoja syyshankintoja ja istuskelin itsekseni kahviloissa sadetta paossa ajatellen syntyjä syviä. Mainio rento loma siis minulle ja mukava työmatka miehelle!

barcelona 3barcelona 21barcelona 28

 Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

9 comments

Vastaa

Waauu… Näytti muuten ihan jättimäiseltä hämäkinseitiltä ekassa kuvassa tuo työmaakangas :D

Vastaa

Haha, niinpä muuten vähän näyttääkin :D

Vastaa

Joskus kyllä pakko päästä Barcelonaan !! :)
-Eerika
http://dreamsandsunshine.wordpress.com/

Vastaa

Barcelona on kyllä kiva! Ja erityisen loistava kohde yhdistää vaikka pieneen autoreissuun alueella :)

Vastaa

Barcelona on hieno mutta ei myöskään mun suosikki. Vaikka itselleni ei ole siellä mitään käynytkään (oon kyllä käynyt vaan kerran) niin suunnilleen joka toiselle tutulle on: se taitaa olla kaupunki missä ryöstetyksi tuleminen on melkoisen helppoa :O
Onneks teille ei käynyt mitään, ehkä sinne kuitenkin uskaltaa vielä joskus mennä ;D

Vastaa

Tiedätkö ihan sama juttu! Tuskin olen mistään muusta kohteesta kuullut yhtä paljon juuri noista ryöstöistä, joten onneksi todella ei meille sattunut mitään. :) Tosin pari kertaa huomasin metron pahimmissa ruuhkakohdissa jonkun kourivan ikävävästi taskunkohtiani (joissa ei tietenkään mitään ollut) ja mielessä väistämättä kävi, että taisin osua jonkun näpistysyrityksen varrelle. En siis todella suosittelisi kulkemaan yhtään mitään taskuissa ja muutenkin pitämään laukun lähellä!

Vastaa

Ihania kuvia! <3 Mun suosikkeihin Barcelona taas lukeutuu, mutta kassista olen minäkin siellä pitänyt kaksin käsin kiinni.

Katja
http://optimismiajaenergiaavaatteilla.blogspot.fi

Vastaa

Onhan Barcelona kyllä upea, ja ihan häkellyttävä siinä, miten paljon nähtävää yhteen kaupunkiin voikaan mahtua! <3

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.