Toinen päivä Granadassa on vaihtumassa yöksi, ja kaupungista olisi niin paljon kerrottavaa. Siitä huolimatta tyydyn tällä kertaa vain palaamaan ensitunnelmiin kaupungista, johon en panisi pahakseni palata vielä joku päivä uudelleen. Saavuttuamme tähän historialliseen ja kauniiseen granaattiomenan mukaan nimettyyn kaupunkiin suuntasimme samantien keskustan katuja tutkimaan, ja miljöö hurmasi jo ensimmäisten askelien aikana. Arkkitehtuuri vangitsi kauneudellaan ja kapeissa kujissa oli juuri sellaista henkeä, joka imaisee tunnelmoimaan ja pysäyttää nauttimaan hetkistä. Päämäärättömän kävelyn jälkeen suuntasimme illallistamaan eräälle poikkikadulle, kapealle väylälle oli aseteltu pöytiä ja valikoimme listalta yksinkertaisen herkullisia tapasannoksia. Ilta hämärtyi syödessä ja kaupungin valot syvenivät. Makumaailmoihin uppoutuessa katujen kiire rauhoittui, olihan arki-ilta kyseessä.

Illallisen päätteeksi kävelimme tunnelmallisen aukion poikki ja istahdimme vielä jäätelölle, tilaten seuraksi pienen maistiaisen paikallista pehmeää jälkiruokaviiniä. Myöhäisillan tuuli rauhoitti kauniisti kuuman päivän lämmittämää ihoa ja viehättävä Granada auttoi viimein löytämään lomatunteen, kadottamaan päivät ja unohtamaan arjen. Näistä tunnelmista on hyvä jatkaa matkaa, ja ottaa suunnaksi huomenna Cordoba.

granada 11granada 8granada 17granada 13granada 9granada 12

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Tosi kaunista siellä on kyllä ollut. :) Meidän oli tarkoitus keväällä käydä Granadassa hääpäivänviettomatkalla, mutta ei sitten ehditty Barcelonan ja Lloret de Marin jälkeen muualle. Täytynee ottaa seuraavaksi kohteeksi! :)

Vastaa

Oi, mutta kylä noissa teidänkin kohteissa on jo ollut nähtävää vaikka kuinka ja jo pelkästään Barcelonassa riittää kauniita katuja koluttavaksi! Jos kuitenkin matka vielä tänne suuntaa, niin suosittelen kyllä Granadaa lämpimästi :)

Vastaa

Hieno paikka :) Jään mielenkiinnolla odottamaan lisäjuttuja! minäkin kävin muuten Veronassa, aiemmin ihailin täällä kuvia sieltä

Vastaa

Granada teki kyllä vaikutuksen, enkä malta odottaa tulevia kohteita – tänään vuorossa Cordoba ja ylihuomenna suunnaksi Sevilla! Oi ihana, mitä pidit Veronasta?

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.