Vaikka tie on vienyt jo Cordobaan ja huomenna auto ottaa nokan kohti Sevillaa, palataan vielä hetkeksi Granadaan ja erityisesti siellä sijaitsevaan Alhambraan, joka on mainittu Espanjan toisiksi suosituimmaksi nähtävyydeksi ja UNESCOn maailmanperintöluetteloon se on kuulunut jo liki 20 vuotta. Alhambra on näyttävä palatsi puutarhoineen korkealla kukkulalla, Granadan kaupungin levittäyttyessä sen ympärille. Linnoitukselta ja erityisesti sen torneista on upeat näkymät kumpuilevaan maastoon, alas kaupunkiin ja horisontissa siintäviin lumihuippuisiin vuoriin. Kauneutta ja kuvauksellisuutta alueessa on riittämiin.

Pienen matkan päässä itse palatsista on suuri puutarha, joka hehkuu vehreyttä ja kukkaloistoa. Labyrinttimainen varjoisia kolkkia tarjoava piha-alue sekä hovikaarinen keskellä soliseva suihkulähde rauhoittavat miellyttävästi keskipäivän kuumuudessa. Alue on laaja ja nähtävää riittää, joten mukaan on syytä varata hyvät kengät, juotavaa sekä aikaa, sitä kun saa uppoamaan alhambran kulmia kolutessa. Näin kesäkuumalla auriko porottaa pistävänä, joten vierailu voi olla hyvä ajoittaa aamuun tai myöhäisiltapäivään, jolloin ulkona jaksaa liikkua huomattavasti paremmin. Itse suuntasimme linnoituksella iltapäivällä, mutta paahteen ja turistipaljouden myötä saaapuminen pari tuntia myöhemmin ei olisi ollut lainkaan hullumpi ajatus sekään.

alhambra 1alhambra 13alhambra 20alhambra 01alhambra 11alhambra 3

Aivan palatsialueen juurella sijaitsee Granadan vanhakaupunki ja sen sokkeloiset kapeat kujat, joita voisi kävellä loputtomasti ristiin rastiin. Valkoisena hohtavat seinät tuovat valoa kadunpätkille ja siellä täällä vastaan tulee pieniä aukioita sekä puistomaisia levähdyspaikkoja. Takaisin keskustan katedraalia kohti suunnatessa katukuvaa alkaa värittää pienet ravintolat ja värikkäät kojut; Grandan on mainittu olevan paras paikka ostaa marokkolaisia tuotteita, jos tietenkään maata itseään ei oteta lukuun, ja täältä erityisesti löytyy hyvä valikoima pientavaraa, koriste-esineitä ja asusteita. Monissa paikoin Andalusiaa on näkynyt arkkitehtuurissa ja yksityiskohdissa selviä vaikutteita Gibraltarinsalmen toiselta puolelta, enkä maltakaan odottaa kun tiet ensi viikon lopussa vievät Marokon puolelle. Sitä ennen kuitenkin edessä vielä viikko Andalusian maisemista nauttimista. Erityisesti huomenna koittavaa Sevillaa odotan kovasti.

alhambra 26alhambra 32alhambra 27alhambra 28alhambra 31alhambra 29alhambra 30

Katso myös nämä

8 comments

Vastaa

Kivoja maisemia! Kapea kauppakuja näytti minusta erityisen houkuttelevalta.

Vastaa

Kaupunkimaisemat ovat täällä kyllä erityisen viehättävät, ja itse olen hulluna kapeisiin tunnelmallisiin kujiin; niissä ei koskaan tiedä mitä seuraava kulma tuo tullessaan :)

Vastaa

Näyttää ihanalta! Asun Andalusiassa, ja vaikka muutamia paikkoja täällä jo tunnen, unelmissa olisi tehdä samanlainen kierros kuin teidän! Nauttikaa! :)

Vastaa

Oi, varmasti! Upea kotiseutu kyllä sinulla, ei voi muuta kuin huokailla! Ja mikä ihana auringonpaiste :)

Vastaa

Tämä näyttää kyllä kivalta paikalta :) tässä on sellaista aitoa tunnelmaa, joka usein puuttuu hotelleja täynnä olevista turistirysistä joihin suurin osa menee

Vastaa

Ehdottomasti! Me ihan tietoisesti päätettiin jättää aurinkorannikko välistä ja suunnata juuri niihin pieniin kyliin ja suurempiin kaupunkeihin sisämaassa, joissa on mahdollisuus aistia maan tunnelmaa ja tutustua paikallisiin yksityiskohtiin. En ole yhtään rantalomailevaa sorttia ja muutenkin vierastan turistivirtoja, joten mitä lähemmäs kunkin paikan autenttista tunnelmaa pääsee, sen parempi :)

Vastaa

tällä siis tarkoitin esim. Kanariaa, johon niin monet palaavat yhä uudelleen, näkemättä sitä aitoa Espanjaa

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.