Ennen kuin mennään matkakertomuksiin Skotlannista, ajattelin palata hetkeksi menneen matkan pääpiirteisiin. Piirsin ajoreitin kartalle helpottamaan hahmottamista, miltä kulmilta tulevat kuvat ja tunnelmat ovat. Matka-aikaa oli viikko, ja auton vuokrasin alle Edinburghista. Sieltä matka kaarsi Glasgown kautta Lock Lomondia sivuten ja järivalueita ihastellen, ylämaan rajaa tunnustellen, maan halki, valuen lopulta itäistä rannikkoa alas takaisin Edinburghiin.

Viikossa ehti nähdä paljon, mutta Skotlanti on niin mielettömän monipuolinen kohde, että viikko sai enemmänkin janoamaan lisää kuin olisi tyydyttänyt alueen matkailukaipuun. Monipuolisuuden takia matkakertomuksen aloittaminen on ollut poikkeuksellisen vaikeaa, sitä ei yksinkertaisesti vain ole tiennyt mistä aloittaa, ja mitä kaikkea ujuttaa postaukseen. Niinpä päätin, etten edes yrittä saada kaikkea samaan, vaan ensimmäisessä erässä tulee matkamuistoja Edinburgista, ja sitten vasta uskomattoman upeista maisemista kaupungin ulkopuolella. Vaikka Edinburgh on soma ja Glasgowkin lyhyen visiitin arvoinen kohde, niin mielenkiintoisimmaksi matka muuttui vasta kun kaupungit jäivät kauaksi taakse. Suosittelen siis lämpimästi matkaa Skotlantiin, erityisesti ajan kanssa, ja ehdottomasti autolla!

Pieniä kuvatunnelmia St Andrewsta löytyy vanhasta postauksesta, ja haluan myös muistutella upeasta Ardanaiseigin kartanosta, joka yksi ihastuttavimmista majapaikoista, joissa olen koskaan viivähtänyt. Toisenlainen hotellikokemus oli Glasgown Citizen M -hotelli, josta siitäkin löytyy oma postauksensa.

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Odotan innolla sinun matkakertomustasi ja kuvia tuolta ihanalta matkalta. Kenties joskus mekin lähdemme Skotlantiin matkailemaan. Seutu on ennestään minulle ihan tuntematon ja kiinnostaa kovasti nähdä kuvia ja lukea millaista siellä on.

Vastaa

Oi, suosittelen lämpimästi, Skotlanti on yksi upeimmista paikoista, joissa olen käynyt! :) Ihan pian tuleekin lisää kuvia ja tunnelmia menneeltä matkalta – miten vaikeaa olikaan valkata valtavasta kuvamäärästä vain kourallinen blogiin ;)

Ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle!

Vastaa

Heippa!

Pitkään olen seurannut blogiasi, mutta koskaan en ole vielä saanut mitään vastattua ennen tätä! Nyt tosin oli pakko kun niin omalle kohdalle iski tämä Skotlanti.

Asun siis Aberdeenissä ja pakko sanoa ettet ole vielä mitään nähnyt jos olet noin etelässä ”vain” ollut! Pohjoisrannikko eritoten on ihan mieletön esim. Isle of Skye etc. Mutta kuten sanoit niin kaupunkeihinhan siellä ei missään nimessä kannata jäädä, sillä luonto ja ne pienet kylät ovat nimenomaan sitä Skotlantia parhaimmillaan! Ja mitä sateeseen tulee niin ainakaan itse en ole kovinmoista eroa huomannu Suomen normaaliin kesään, joten sieltä jos lähtee niin ei se suuri muutos ole :)

Mutta muuten nyt kun kerrankin sain vastauksen aikaseksi niin kiitos ihan mielettömän kivasta blogista! Ainoa blogi jota seuraan aktiivisesti ja todella on ainakin itseäni inspiroinut paljon! :)

Vastaa

Heippa, ja ihanaa, että jätit kommentin (ja mahtavaa tietenkin, että olet viihtynyt blogini parissa, olen otettu<3)! Oi, voin vain kuvitella, miten kiehtovana luonto jatkuu tuosta ajoreitistä ylöspäin! Muistan huokailleeni viikon aikana, että miten aivan liian lyhyeltä matka-aika tuntuukaan, niin paljon jäi vielä näkemättä.

Kuten tuossa mainitsinkin, reissu ei todellakaan tyydyttänyt Skotlannin nälkää, vaan päinvastoin, sai vain ymmärtämään, kuinka upea matkakohde on kyseessä, ja janoamaan loppujenkin kolkkien näkemistä! Sinne on palattava uudelleen, ja vähän kyllä kadehdin asuinpaikkaasi, tuon viikon perusteella Sotlanti vaikutti hyvinkin sellaiselta paikalta, jossa itse voisin kuvitella asuvani enemmän kuin mielelläni :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.