Tänään joulupäivänä Lontoo on pääasiassa ollut kiinni, edes metro ei kulje. Se ei kuitenkaan ole hiljentänyt katuja, vaan kadut ovat valloittaneet turistit ja satunnaiset paikalliset kulkijat. Muutama kahvila, ravintola ja pubi ovat auki, mutta muuten kaupunki palaa arkeen vasta huomenna, jolloin alennusmyynnit käynnistyvät joissain putiikeissa jopa aamuseitsemältä. Meilläkin on huomiseksi merkattu alepäivä. Koska kaikki on tänään kiinni, olemme tehneet pitkää päiväkävelyä ja nauttineet kaupungin ulkoilmasta ja kauniista kaduista. Ilo on ollut hotelli, joka on kivalla paikalla ja lähialuleelta löytyy kävelymatkan päästä paljon kiinnostavaa.

london christmas day 1 london christmas day 2london christmas 1london christmas day 7

Joulupäivän aloitimme hotellin rauhallisella aamiaisella ja jatkoimme jalkaisin Regent’s Parkiin leutoa säätä ja lintulaumoja ihastelemaan. Aina siihen asti, kunnes kohtalo puuttui peliin ja tragedia kohtasi. Innoistuin kai liikaa puluista ja viehättävästä puistosta, ja onnistuin tipauttamaan objektiivini maahan. Ja se hajosi, tietenkin. Juuri tätä kaipasinkin kesken matkan ja muutenkin. Onneksi satuin ottamaan toisen niistä kahdesta omistamastani, eli sen ei niin mieleisen kiinteäpolttovälisen mukaan, joten on edes joku, millä räpsiä kuvia. Se vain ei ole järin mieluisa käyttää, eikä muutenkaan taivu yhtä monipuolisesti ja tarjoa erilaisia kuvakulmamahdollisuuksia kuten vanha. Olen siis hyvin harmissani, mutta ei auta itku. Vielä en tiedä kannattaako suunnata heti huomenna uutta objektiivia ostamaan kun kameran vaihto on muutenkin ajankohtainen aihe, voi siis olla kannattavampaa yrittää sinnitellä tällä jäljellä olevalla objektiivilla reissun loppuun, mutta kieltämättä kuviin hurahtanutta ei houkuta.

london christmas day 4london christmas day 9london christmas day 12london christmas day 3

Kamera-asiaa täytyy sulatella ja se on takaraivossa pyörinyt läpi päivän, koska asialle ei kuitenkaan tänään mitään enää voinut, joten yritin keskittyä nauttimaan Lontoon tunnelmasta ja erityisesti silmääni viehättävästä arkkitehtuurista. Iltapäivällä jatkoimme matkaa Oxford Streetin kautta Piccadilly Cicukselle asti, ajatuksena kartoittaa liikkeitä, joissa huomenna on syytä poikeata. Ja voi että, niitä oli paljon! En tiedä kummalla enemmän, minulla vai miehellä, mutta uskallan epäillä, että jälkimmäisellä! ;) Itseä himottaa erityisesti Victoria’s Secretin liike, jonka ikkunaa kävin jo tänään kuolaamassa, mutta toki kartalle on merkattu muitakin tuttuja ja vähän tuntemattomampia liikeitä.

Koko päivää silti emme huomenna aio käytää ostoksiin, aamupäivän lähinnä (saa tosin nähdä, mikä on todellisuus, imaisevatko alennukset mukaansa vai saako oletettavasta aleruuhkasta tarpeekseen jo heti ensikosketuksen jälkeen) ja iltapäivän ohjelma on vielä mietinnän alla. Aivan ihanaa kuitenkin on, että on aikaa eikä ole kiire minnekään. Paluu on vasta myöhään sunnuntaina, joten tässä on loppuviikko hyvää aikaa koluta valtavaa Lontoota!

london christmas day 5london christmas day 15joulu lontoossalondon christmas day 18london christmas day 16london christmas day 25

Ehdottomasti mielessä ovat myös kulinaristiset nautinnot, eilen kävimme pitkällä jouluillallisella Four Seasons hotellin Amaranto-ravintolassa, joka oli makuelämykseltään erittäin positiivinen ylläri. Se oli niitä harvoja parempia ravintoloita, jotka pitivät ovensa aattoiltana auki, niinpä olimme varanneet pöydän jo etukäteen. Oopperan kummituksen jälkeen istuimmekin iltaa nauttien ruokalajista toisensa jälkeen, ja jos ruoka oli hyvää, niin palvelu oli aivan erinomaista! Herkuttelu on mielessä myös loppuviikkoa suunnitellessa, ja saa nähdä, mitä muuta makumatkaelämystä vielä keksimme. Tähän asti valintojen kanssa on onnistanut, hotellit ovat olleet mitä ihanimmat ja ruokapaikat ovat sattumalta osoittautuneet erinomaisiksi ja kivan vaihteleviksi, Dublinissa pääpaino oli pubiruoassa ja oluissa, Lontoossa on herkuteltu pikkukahviloissa ja maisteltu erityisesti italiailaisen keittiön antimia, jollaiseen suuntaamme ihan näillä hetkillä illallistamaan. Niinpä näiden sanojen ja päivän kuvasaldon myötä toivotan ihanaa illanjatkoa kaikille!!

london christmas day 19london christmas day 21london christmas day 17london christmas day 20london christmas day 23london christmas day 24london christmas day 28london christmas day 13

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Ihanan näköistä, harmi juttu tuo objektiivin kohtalo. VSlle itsekin suuntaisisin ekan, jos nyt Lontoossa olisin enkä koti-Suomessa.

Vastaa

Voih, niin harmittaa kyllä tuo objektiivi, vielä kun ihan tyhmä vahinko, mutta ei auta :( Victoria’s Secretin myymälä oli kyllä näyttävä ja täynnä kaikkea herkullista, kaikkia kerroksia en edes kolunnut, sillä parissa oli jo aivan liiaksi houkutuksia ;)

Vastaa

Oopperan kummitus on NIIIIIIIIIN mahtis! Oliko Sofia Escobar teidän esityksen Christinen roolissa? Phatomina siellä onkin nyt uus mies Lovettin jälkeen.
Toivottavasti kävitte katsomassa myös Criterionin 39 Stepsin, sillä siinä saa nauraa niin että kyyneleet valuvat poskille (sulla oli ainakin kuva Criterionin sisäänkäynnistä ja 39:n mainoksesta).

Vastaa

Voih, se oli kyllä ihana kokemus ja juuri täydellinen jouluaatolle!! Teatterikin oli upea! :) Oli ihan pakko mennä lunttaamaan kokoonpanolistaa, sillä en itse ole ihan täysin perillä etenkään esityksen historiasta, vaikka tiedänkin, että se on todella pitkä :) Näytti olleen Olivia Brereton Christinen roolissa, ja vaikkei olekaan vertailukohtaa, oli mielestäni aivan ihastuttava!!

Hih, Criterion juliste on tainnut ihan sattumalta osua kuvaan, sitä emme ole siis käyneet katsomassa, mutta suuret kiitokset vinkistä, täytyykin ehdottomasti pitää mielessä!! Just tuollainen takuutoimiva naurunäytös sopisikin hyvin ;) Moni muukin tuntuu suunnanneen Lontooseen joulunviettoon, täällä nimittäin tuntuu ravintolat ja näytökset olevan tosi täyteen bookattuja, joitain juttuja katsottiin jo useita viikkoja sitten, mutta turha toivo, että olisi saanut paikkaa/lippuja. Ensi kerralla tietää olla vielä aiemmassa vaiheessa liikkeellä :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.