Voi kunpa voisin sanoa, että puhe on tulevasta joulusta, mutta ei. Joulun vallatessa kotikaupunkia ovat omat ajatukset lipuneet yhä aktiivisemmin viime jouluun, jonka vietimme Lontoossa. Tulevan joulun kierrämme sukulaisten luona, mutta kaikella rakkaudella läheisiä kohtaan, Lontoon joulu jäi mieleen niin vaikuttavana kokemuksena, että voisin aivan hyvin suunnata nytkin muihin maisemiin ja kaipuu juuri Lontooseen on kova.

Muualla vietetyssä joulussa viehättää erilainen ja erottuva muisto, mutta myönnettävä on, että myös pako velvollisuuksista. Katsoessani menneitä aikuisiän jouluja, ne sekoittuvat keskenään enkä enää muista minä jouluna tapahtui mitäkin. Kun taas mietin, mitkä joulut muistan parhaiten ja joita muistelen eniten, tulee heti ensimmäisenä mieleen jouluni Malesiassa ja jouluni Lontoossa. Siitäkin huolimatta, että ne molemmat ovat ne ainoat jouluni kaukana perheestä. Toisaalta, juuri erilaiset kokemukset nostavat ne esiin kaikkien menneiden joulujen kirjosta, jotka muuten ovat seuranneet toisiaan hyvin samankaltaisilla kaavoilla ja tuntemuksilla. Näen läpi vuoden lähimpiä perheenjäseniäni paljon, joten ehkä senkään takia joulu ei tunnu erityistilanteelta eikä siihen lataa odotuksia poikkeuksellisesta laatuajasta. Niinpä en henkilökohtaisesti koe menettäväni paljoa viettämällä juuri joulun muualla, mutta toki ymmärrän, että läheisille läsnäolollani on iso merkitys ja se toki vaikuttaa omiin valintoihin.

london christmas

Mutta, oi Lontoo! Ihastuin! Olen käynyt Lontoossa kerran aiemmin kesällä, mutta jouluinen Lontoo vei sydämeni! Se osoittautui siis monella tapaa ihanaksi kohteeksi juuri joulun viettoon ja tunnelmaltaan juuri sellaiseksi, mitä olin ennakkoon kuvitellutkin! Joulu oli kaikkialla vahvasti läsnä ja fiilikseen oli helppo päästä mielettömien joulukoristeiden, kauniin kaupungin ja tunnelmallisten pubien myötä. Ehkä jopa helpompi kuin kotona, mutta siihen saattoi vaikuttaa kiireen ja velvollisuuksien korvaantuminen lomalla ja uudenlaisella ympäristöllä. Luntakaan ei jäänyt kaipaamaan sään pysytellessä kauniin kuulaana, kirkkaana ja leutona, mutta lumettomuudesta huolimatta silti talvisena.

london christmas 4london xmas 1london christmas 1

Joulun viettämisessä juuri Lontoossa oli myös se hyvä puoli, ettei kaupunki nukahda joulun pyhiksi. Aattona kaupunki on vielä pullollaan tapahtumia ja liikettä, mutta joulupäivänä korttelit rauhoittuvat ja kaupat pitävät ovensa kiinni. Turistin on silti helppo löytää avoinna olevia kahviloita sekä ravintoloita vilkkaimmilta alueilta ja kaupungilla on liikkeellä väkeä ihan toisella tapaa kuin vaikkapa täällä meillä, niinpä tekemistä löytyy myös silloin. Alet starttaavat kunnolla heti 26. päivä, jolloin kaupat ovat taas auki ja voi että, niiden alennusmyyntien takia viimeistään Lontooseen todella kannattaa suunnata!

Vietimme jouluaattona kivaa kaupunkipäivää ja kävimme alkuillasta katsomassa loppuunmyydyn Oopperan Kummituksen aattonäytöksen, jonka jälkeen siirryimme syömään jouluillallisen pitkän kaavan mukaan. Joulupäivänä haahuilimme Oxford Streetin kupeessa ja koukkasimme puistoon kävelylle, mikä sopi sen päivän raukeaksi tekemiseksi mainiosti. Alennusmyynteihin suuntasimme heti seuraavana päivänä aika monen muun tavoin, niinpä pieni etukäteissuunnittelu voi olla varsin hyvä idea!

london christmas 13london christmas 16london christmas 14london christmas 22

Jos siis kaipaat jouluksi vaihtelua, mutta kuitenkin tekemistä, on Lontoo mitä oivallisin kohdevalinta. Varauksia jouluaatolle niin illallisen kuin ohjelmankin suhteen (mikäli jotain erityistä mielii) kannattaa kuitenkin tehdä ajoissa! Joulunajan iltapäiväteet ovat myös suosittuja, joten niidenkin suhteen (erityisesti parhaimmiksi listattujen) kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä. Toivottavasti vielä joku vuosi pääsen viettämään joulua tai edes joulunaikaa Lontoossa, mutta myönnettävä on, että myös joulu New Yorkissa houkuttelee kovasti!

london christmas 21london christmas 11london christmas 20london xmas

Kurkkaa myös aiemmin kirjoitettu pieni vinkkipaketti Lontooseen ja Dubliniin! Dublinhan on ihan loistokohde yhdistettäväksi Lontoon matkaan. Lentomatka on lyhyt ja tarjolla on runsaasti kohtuuhintaisia suoria lentoja!

 Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

3 comments

Vastaa

Dublinissa voi olla kuukauden putkeen ihan kepoisasti… niin Lontoossakin toki. Köh, kaksi rakkainta kaupunkiani koko maailmassa ;)

Vastaa

Joulu New Yorkissa –> SUOSITTELEN!! <3

Vastaa

Oi, voin vaan kuvitella!! Joku päivä ihan pakko päästä joulutunnelmoimaan Nykiin! <3

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.