Sää oli Lontoossa epävakaa, mutta sitä osasimme odottaakin. Välillä aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, seuraavana hetkenä pilvet eksyivät kuvioihin silmänräyksessä ja kolmantena sade kasteli. Eräänä aamuna katselimme hotellissa, kuinka huoneen toisen päädyn ikkunassa satoi ja toisen paistoi, mikä tuntui hyvin kuvaavan sään oikukkuutta. Olinkin varautunut matkaan sekä sateenvarjolla että vesikeliin käyvin kengin, ja hyvä niin, molemmat tulivat tarpeeseen.

Silti kaiken kaikkiaan sanoisin sään olleen yllättävän hyvä, miellyttävän leuto ja aurinkokin vietti taivaalla mukavasti aikaa – toisin kuin täällä meillä. Loman loppua kohden kelit sekä viilenivät että sateet vähenivät, niinpä kaunis ja kuulas loman viimeinen lauantai oli loistavaa käyttää ulkoillen. Pääkohteemme oli Portobello Road, muttemme pitäneet suotta kiirettä vaan nautimme Notting Hillin rauhallisista ja kauniista kaduista ennen kuuluisan kadun ihmisvilinään astelemista.

notting hill londonnotting hill 2notting hill 9notting hill 15notting hill

Notting Hillissä viehätti rauha, kauneus ja vehreys, hyvin puistomainen miljöö. Silmää hivelivät tummat rautaportit, vaaleiden talojen viehättävät yksityiskohdat sekä kauniit ovet ja sisäänkulkuväylät. Niistä olisi voinut ammentaa yksityiskohtaista kauneutta loputtomasti, niinpä poukkoilin kamera kädessä jalkakäytävillä eri kulmista kokonaisuutta tarkkaillen. Notting Hillin alue oli hyvin pitkälle sellainen kuin mielikuvissani olin odottanutkin, kuvauksellinen ja omaleimainen. Suosittelen siis lämpimästi esteetikkoja pistäytymään päiväkävelylle ja tietenkin suuntaamaan näkemisen arvoiselle Portobello Roadille, josta oma postauksensa tulossa myöhemmin. Alueella on ihana vain kulkea päämäärättömästi tai pistäytyä kahvilla tunnelmasta ammentaen, rauhoittua kiireisten ostoskatujen ja muiden kaupungin kulmien vilskeide jälkeen.

notting hill 17 notting hill 19 notting hill 01notting hill 14notting hill 10notting hill 7

Katso myös nämä

5 comments

Vastaa

Oi, ihanan näköistä, juuri nuo valkoiset rakennukset ja mustat portit. Tuon ensimmäinen kuva juuri sellainen jossa voisin kuvitella asuvani jos asuisin Lontoossa. Minä niin toivon joku päivä pääseväni Lontooseen, se on varmasti aivan ihana paikka.

Vastaa

Oi, Notting Hillin seutu oli kyllä aivan ihanaa ja niin kuvauksellista! Hymyilinkin miehelle, että voisin milloin vain muuttaa niille kulmille ;) Suosittelen lämpimästi poikkeamaan jos suunta jokupäivä Lontooseen vie!

Ihanaa viikonlopun jatkoa :)

Vastaa

Hienoja yksityiskohtia, mä niin tykkään tuollaisista sinisen värisistä ovista joita näkee välillä muuallakin esimerkiksi Ranskassa :) ja pastellin värisistä taloista myös! Joo ulkomaille lähtöä pidemmäksi aikaa kannattaa ja pitää suunnitella rauhassa kun vaan pystyy ja kiire ei ole. Oikean maan valitseminenkin on todella tärkeää! Itse ehkä jopa toivoisin että olisin valinnut Veronan Rooman sijaan. Jäiset talot on etelässä hyvinkin yleisiä, niitä en kaipaa ja nyt arvostan vieläkin enemmän patterilämmitystä joka ei ole aina ihan itsestäänselvyys kuten voisi luulla. Hyvää viikonloppua

Vastaa

Yksityiskohdat tekevät kyllä maisemasta mielenkiintoisen, ja tuovat kummasti omaleimaisuutta kohteille :) Värilliset ovet (ja myös kauniinväriset talot) ovat kyllä niin herkullisia, ja tällaiset vahvanväriset ovat tuntuvat istuvan valkoisiin taloihin aivan erityisen hyvin!

Toden totta, näkemällä erilaisia paikkoja ja tapoja, oppii kyllä arvostamaan tiettyjä elementtejä, joihin me olemme tottuneet täällä, kuten vaikkapa juuri tuo mainitsemasi lämmitys tai vaikkapa lämmin vesi :)

Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.