Työaamut ovat kuluneet viimeiset vuodet liki samoilla hioutuneilla rutiineilla ja minuuttiaikataululla, ja voisi kuvitella, että nyt kun jäljellä on enää vaivaiset 15 aamua, olisi herääminen jotenkin helpompaa, ihan vaikka vain sen voimalla, että viimeisiä viedään. Mutta mitä vielä. Vuodenvaihteen jälkeiset aamut ovat olleet todella vaikeita. Noh, enhän koskaan ole ollut aamuihminen, aina ne päivän varhaiset tunnit ovat hankalia olleet, mutta nyt ihan viimeisimmät heräämiset ovat olleet ihan omissa sfääreissään. Sängystä ylös pääseminen on todella ponnistus ja oma usko meinaa loppua kesken heräämisyritysten. Sänky houkuttaa ja mietin, kuinka monta päivää (tai viikkoa) nukun, kun tämä on ohi.

En tiedä, ehkä olen jo helmikuussa. Tai sitten aamuja vaikeuttaa alitajuinen tietoisuus siitä, ettei töissä yhtäkkiä ole enää samanlaisia velvollisuuksia kuin aiemmin. Valmistuvia töitä ei enää korvaa uudet projektit, joten kovaa kiirettä ei ole ja tiukka velvollisuudentuntokin on alkanut ottamaan etäisyyttä muistutellen, että kohtahan olen jo lähdössä, turha enää sitoa itseään uusin asioihin. Keho on väsynyt ja mieli yrittää hokea, että jaksa vielä vähän, ei enää kauaa, mutta ihan kuin kroppa olisi luovuttanut.

Kolme viikkoa on mielettömän lyhyt aika kuuteen vuoteen nähden, mutta nyt se tuntuu pitkältä. Ristiriitaista. Miten suhteellinen käsite aika onkaan.

ruututakki 103Neule: Lindex / Housut: Zara / Takki: Pull& Bear / Huivi: Zara

Sana kulkee nopeasti. Vaikka olen pitänyt matalaa profiilia, niin tuon tuosta saan tilaisuuden vastata kysymykseen miksi lähden ja mitä seuraavaksi. Onhan se ymmärrettävää, varmasti yllätyksenä tuleekin heille, jotka eivät tunne. Joka kerta sanat haparoivat, enkä oikein osaa selittää lyhyesti tai vastata tyhjentävästi. Enkä ole edes ihan varma, kuinka tarkasti haluan kullekin selittää. Tutuimmille olen kertonut itse, avoimesti ja omin sanoin, mutta kysymään saattaa tulla kuka vain, sekin, jonka kanssa tuskin olemme muusta kuin muutamasta työjutusta jutelleet. Sana aikalisä tuntuu aiheuttavan hämmennystä, kai on niin itsestään selvää, että vaihdetaan toiseen, jollain tavoin parempaan tai kiinnostavaan paikkaan, ei vain jäädä pois. Myönnettävä on, että kaiken keskellä on kuitenkin myös paljon haikeutta, olisi kai ihme jos ei olisi, ja samalla olen suuresti otettu, että niin moni on osoittanut kiinnostusta, tuntunut olevan aidosti pahoillaan, että lähden. En osaa kuvitella, millaiset fiilikset ovat viimeisenä työpäivänä, tai sen jälkeen.

Katso myös nämä

6 comments

Vastaa

Kuulostaa tyypilliseltä talvelta, johtuisikohan auringon valon puutteesta. Olet varmaan kokeillut vitaaminivalmisteita? joskus vain auringon valo auttaa ja sitähän Suomessa joutuu odottamaan keväälle saakke useimmiten. Ootko koskaan ajatellut ulkomaille lähtöä pidemmäksi aikaa/jopa muuttoa? nyt olisi siihenkin tilaisuus?:)

Vastaa

Voih, valon puute vaikuttaa varmasti, ja nyt kun siihen lisää päälle vielä muutoksen tuoman stressin ja työväsymyksen, niin soppa on valmis! Siksi toivonkin, että ensi kuussa vähän helpottaa, sen lisäksi, että päivä on taas pikkaisen pidempi, loppuu myös nykyisten arkiolosuhteiden luoma paine.

Lähtisin mielelläni ulkomaille vaikka heti, valitettavasti mies ei vileä ole valmis samaan, mutta haaveissani on, että joku päivä päästään yhdessä vaihtamaan pidemmäksi aikaa maata (ja mielellään selvästi etelämmäksi). Toki, pelkkä talvikin muualla riittäisi, mutta se on huomattavasti vaikeampi toteuttaa kahden ihmisen töitä ajatellen, joten siksi järkevämpi valinta olisi pidempi yhtenäinen ajanjakso. Oi, toivottavasti joku päivä!!

Vastaa

Olisi mukava nähdä kuva tuosta takista niin että se olisi kiinni. Nyt sen mallista ei oikein saa käsitystä.

Vastaa

Kiitos toiveesta! Tulee kyllä kunhan käytän sitä seuraavan kerran – en ole vielä käyttänyt sitä Suomessa (näissä säissä varmasti pakko pitää kiinni), Lontoossa (josta tämäkin asukuva) se sai olla rennosti auki kiitos leutojen säidensä, joten siksi kuvia vain siitä avonaisena :)

Vastaa

Tyhjentävää, niin monesti samat ajatukset läpikäyneenä voin samaistua täysin tilanteeseesi!

Rohkaisun sana; jo se, että olet hoksannut tehdä muutokset elämässäsi ja ottaa askeleen kohti tuntematonta, on hienoa. Jokaiselle on olemassa se oma paikka jossakin ja joskus irtiotto on pelkästään terveellistä. Mikään ei ole kamalampaa kuin miettiä että ”mitä jos olisin tehnyt sitä tai tätä” tai ”miksi en tehnyt tätä aikasemmin”? Follow your heart on niin klisee, mutta toimii :) Kuuntelemalla itseään, eikä miettimällä sitä mikä on järkevää tai mitä muiden mielestä kuuluisi tehdä, voi löytää tien onnellisuuteen. Ugh, olen puhunut :)

Vastaa

Mullekin on tosi vaikeaa nämä töihin lähdöt nyt. Ja mun pitäisi sinnitellä vielä ainakin syksyyn. Senkin jälkeen on tosin töissä käytävä opiskelun ohessa(jos edes pääsen opiskelemaan). Jotenkin tosi raskasta kun ei näy vielä valo tunnelin päässä.

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.