Olen saanut kyselyitä Lontoon hotellistamme, joka oli aivan ihana, todella nappivalinta. Samalla kun huikkaan hotelleistamme, sekä Dublinin että Lontoon, ajattelin kerätä kasaan myös reissulla edukseen erottuneita ravintolakokemuksia, jos vaikka samoille kulmille satutte. Erityisesti alempana mainittu argentiinalainen ravintola Lontoon Marylebonessa kannattaa pistää muistiin! Lontooseen lensimme Norwegianin siivin, jota käytimme myös viime keväänä Osloon suunnatessa, eikä valittamista, paitsi että mainostettu netti ei ole toiminut yhdelläkään tekemästämme neljästä lennosta.

DUBLIN

Dublinissa hotellimme oli viehättävä Trinity Capital Hotel, joka oli kaikin puolin mainio! Erityisesti hotellin alakerta aina aulasta ruokailutiloihin hivelivät tunnelmallisuudellaan mieltä, ja erityisesti näin joulun alla kynttilät ja joulukoristeet osana kokonaisuutta näyttivät aivan erityisen viehättäviltä. Palvelu oli aivan erinomaista (kuten kaikkialla missä Dublinissa poikkesimmekaan) ja hotellista pääsi kävellen helposti ympäri keskustaa, joten myös sijaintinsa puolesta se oli loistava valinta!

trinity capital hotel 3trinity capital hoteltrinity capital hotel dublin

Dublinissa pubeista ei ole pulaa, ja olisi melkein synti matkustaa kaupunkiin käymättä yhdessäkään niistä. Kahden päivän aikana ehdimme sekä illallistaa pubissa, että poiketa ihan vain fiilistelemään ja kuluttamaan aikaa sadekuuron yllättäessä. Erityisesti Temple Bar -alueelta löytyy runsaasti vaihtoehtoja, mutta toki valinnanvaraa on myös muualla, kannattaa siis pitää silmät auki ja bongailla kiinnostavan oloisia tiloja poiketen rohkeasti sisään. Ensimmäisenä iltana suuntasimmekin tuhdin pubiruoan äärelle Trip Advisorin suosittelemaan Old Storehouseen, jonka ruoka oli mukavan konstailematonta ja tuhtia, kuten asiaan kuuluu.

old storehouse dublin 3

Toisena päivänä astuimme ohikulkiessa sisään ihanan perinteiseen (eikä syyttä, 300-vuotisella historialla onkin jo ihan aihetta saada aikaan perinteikäs tunnelma) O’Neill’s pubiin, joka kätki sisäänsä kiehtovan laajan asiakaskunnan, kuten yleisen olohuoneen kai kuuluukin. Annokset näyttivät kookkailta, mutta itse nautin rauhassa vain lasillisen samalla ihmiskirjoa tarkkaillen ja antaen katseen vaeltaa paikan historiaan sopivaa sisustusta silmäillen.

oneills dublin 1

Toki kaupungista löytyy myös kahviloita, joten ongelmaa ei tule kahvi- tai herkkuhampaan kolottaessa. Erityisen iloinen ylläri oli sattumalta eteen osunut kahvila Peacock Green. Pikkuinen paikka vangitsi herttaisella kattauksellaan ja päältäpäin vaatimattoman oloiset leivonnaiset osoittautuivat syntisen hyviksi. Muutoinkin koko kahvila oli varsin viehättävä, ja kotoisaan tunnelmaan olisi helppo unohtua pidemmäksikin aikaa!

Viimeisenä iltana teki mieli jo pientä paussia raskaasta pubiruoasta, niinpä etsimme käsiimme aivan hotellimme lähellä sijaitsevan, suositellun Galleher & Co Bistron, joka osoittautui sekä makumaailmaltaan että tunnelmaltaan mainioksi valinnaksi ja juuri sopivaksi vaihteluksi kotoisten annosten jälkeen.

peacock green dublin2peacock green dublin1

LONTOO

Lontoossa majoituimme Ten Manchester Street hotellissa, joka oli aivan ihana pikkuinen boutique-hotelli Marylebonessa, aivan Oxford Streetin kupeessa, kivenheiton päässä Selfridges tavaratalosta. Ainoa miinus on, ettei aivan vieressä ole metroasemaa, mutta sekä Bond Street että Baker Street sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä, mikä sopi meille mainiosti. Kulmat ovat kauniita ja niillä on myös useita hyviä ravintoloita sekä kahviloita, joten sitä suuremmalla syyllä pienestä kävelymatkasta ei ollut haittaa. Palvelu hotellissa oli erinomaista ja tunnelma muutoinkin ihastuttava, uskallan siis lämpimästi suositella! Oman varauksemme teimme Hotels.comin kautta.

tenmanchesterstreet hotel

Myös Lontoossa nautimme pubiruokaa pariin oteeseen sekä piipahtelimme houkuttelevissa kahviloissa kun sellaisia sattui vastaan (ja niitähän sattui!). Reissun lopussa löysimme kivan ranskalaishenkisen kahvilan Bonne Bouchen (2-3 Thayer Street) hotellimme ja Oxford Streetin välistä, ja herkullinen aamupala veti paikanpäälle heti seuraavana päivänä uudelleen. Mieli teki aloittaa kolmaskin päivä Bonne Bouchen antimilla, mutta päätimme vähenevien lomahetkien takia kokeilla lopuksi jotain muuta. Vaikka hotellimme aamiainen olikin kiva (tarjoiltiin pöytiin hotellin italialaisessa ravintolassa, joka oli auki läpi joulun), voitti tämä silti hinta-laatusuhteeltaan sen. Kaikki maistamamme oli tuoretta ja mielettömän maistuvaa, mutta annokset valtavan kokoisia, mikä kannattaa pitää mielessä tilausta tehdessä. :)

Aivan huippuillallisen (yhden parhaista pitkään aikaan) nautimme läheisessä argentiinalaisessa ravintolassa nimeltä Zoilo. Pikkuinen, vain kuuden pöydän ravintola, osui silmään TripAdvisorin kautta, ja tarjosi yhden elämäni parhaista pihveistä ja muukin ruoka vei kielen mennessään. Onneksi annokset olivat pieniä maisteluannoksia, joten pöytään pystyi tilaamaan useamman jaettavaksi. Suosittelen lämpimästi – Zoiloon suuntaamme varmasti myös seuraavalla Lontoon matkallamme, milloin sitten eteen tuleekaan! Pöytävaraus tänne ja myös muualle kuitenkin kannattaa jos on tietyt ravintolat mielessä ja toiveissa, sillä vaikka valinnanvaraa Lontoosta löytyykin, löytyy myös asiakaskuntaa.

Joulun aikaan paikat olivat varsin hyvin auki. Aatto oli vilkas ja vasta joulupäiväksi hiljeni, jolloin edes metro ei kukenut, mutta satunnaiset pubit ja kahvilat pitivät ovensa auki. Aattoiltana parempien ravintoloiden saralla oli kuitenkin hiljaisempaa, niinpä päätimme ottaa pienen riskin ja varata pöydän hotellista, mutta emme kuitenkaan omastamme, jossa illallistimme vasta joulupäivänä. Aattoillallinen Four Seasonsin ravintola Amarantossa oli yllätti ja osoittautui erinomaiseksi! Paikka ja ruoka eivät huokuneet lainkaan hotellitunnelmaa, vaan tila oli tunnelmallinen ja annokset viehättivät. Nautimme jouluaterian pitkän kaavan mukaan loistavien viinien kera, ja annokset jäivät mieleen sekä kauneudellaan että maukkaudellaan. Harva paikka myöskään yltää tälle tasolle palvelun huomioivuudessa, kuin mitä se ainakin jouluillallisemme aikaan oli! Vaikka pelkäsimme hotellin statukseen liittyvää ylihinnoittelua, voimme tyytyväisenä näin jälkeenpäin todeta, että koimme saaneemme rahoillemme kuitenkin vastinetta, vaikka laskun loppusumma korkealle kohosikin.

arbutus london 2arbutus londonarbutus london 4

Viimeisenä iltana lyöttäydymme yksiin Lontooseen sattumalta samaan aikaan suunnanneen Private Blendin Mikon kanssa ja nelistään suuntasimme illalliselle Sohoon. Lyhyellä varoitusajalla saimme varattua pöydän pelkistettyyn, mutta tunnelmalliseen Arbutus -ravintolaan (ruokakuvat yllä). Kokonaisuus oli oikein toimiva ja erityisesti annosten esillepano ilahdutti. Kiitos seuralaisille mainiosta illasta!!

Kannattaa mustaa myös iltapäiväteet, joista pari postausta takaperin jo kirjoitinkin! Omammehan nautimme Chesterfield hotellin teehuoneessa Mayfairissa. :)

Katso myös nämä

3 comments

Vastaa

Kiitokset teille, oli hauskaa nähdä tuolla! Ja heh, Alma kommentoi, että häntä on kosittu ja he ovat menneet sen jälkeen tuonne syömään. Paikka on siis jäänyt vähintäänkin sydämeen. Pieni maailma.
Ja päästiinhän me sitten kentällekin ;)

Vastaa

Oi, kiitos teille!! Oi vitsit, maailma on kyllä pieni! Hih, tuo tuo kyllä vielä vähän lisää arvoa kyseiselle ravintolalle kun tietää, miten mieleenpainuvan illallisen toiset ovat siellä viettäneet ;)

No niinpä, olipa matka! Myönnettävä on, että ihan hetken pelkäsin, ettei kyllä ehdit ajallaan, mutta hyvä että matka vauhdittui loppua kohden :D

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.