lontoo 2lontoo 01

Tänä iltana on näppäimistö joutunut koetukselle kun olen etsinyt kohtuuhintaista ja kivaa hotellia (ilmeisen mahdoton yhtälö) Lontoosta, selaillut musikaalitarjontaa ja kahlannut läpi iltapäiväteevaihtoehtoja. Kyllä, edessä häämöttää Lontoon matka, enkä malttaisi odottaa! Äitini sai viikonloppuna päähänsä, että olisipa kiva olla joulu jossain muualla ja kysyi, että lähdetisinkö hänen ja veljeni kanssa Lontooseen. Tuoreessa muistissa on vielä toissa vuoden joulu, jonka vietin ensin aattoa edeltävät päivät Dubliniin tutustuen ja joulun pyhineen Lontoossa. Matka oli aivan ihana ja rakastuin jouluiseen Lontooseen niin paljon, että viime jouluna ikävöin takaisin – tai edes jonnekin muualle erilaisen joulun viettoon. Äidin ehdotus sattui siis varsin sopivasti, eikä tarvinnut kauaa miettiä ehdotukseen tarttumista!

lontoo 4lontoo 1lontoo 5

Yhteinen aika ja elämyslahja tavaroiden sekä jo niin monena vuotena nähdyn kotitekoisen joulupöydän sijaan on varsin tervetullutta vaihtelua, niinpä varasimme sunnuntaina ex tempore lennot ja tänä iltana on kiireenvilkkaan tehty varauksia. Toissa vuodesta oppineena tiedän, että joulun aika on Lontoossa sesonkia ja musikaalit, iltapäiväteet ja muut suositut huvitukset kysyttyjä. Majoitus tuottaa vielä päänvaivaa, olisi (tietenkin) ihana majoittua jossain keskeisellä paikalla, mielellään Oxford Streetin tuntumassa ihan käytännön syistä (joulupäivänä metrot eivät kulje ja vain muutaman päivän reissulla on erityisen kiva majoittua hyvällä sijainnilla), mutta hinnat ovat pilvissä, kuinkas muutenkaan. Jos siis jollakulla teistä on vinkata kivaa hotellia (saa toki olla muultakin alueelta), niin vinkit ovat erittäin tervetulleita! Toki kaikki muutkin vinkit ovat tervetulleita!

lontoo 6lontoo 3lontoo 7lontoo 8

Katso myös nämä

16 comments

Vastaa

Airbnb:n kautta asunto vuokralle hotellin sijaan? Eksyin blogiisi muutama viikko sitten googlatessani Visuvesi – juttuja, olen sieltä kotoisin ? Kirjoitat kivasti, joten jäin seuraamaan.

Vastaa

Kiitos vinkistä, hyvä idea – tuota onkin moni kehunut, mutten itse ole vielä tullut tarkastelleeksi valintaa, täytyykin tutustua! :) Ja hei, onpa hauska kuulla, että löysit blogiini juuri Visuveden kautta, ja tietenkin aivan ihanaa, että olet jäänyt matkaan! :)

Vastaa

Hei Anna-Maria,

Olen lueskellut blogiasi vuosikausia, mutta olen superujo kommentoija. Halusin kuitenkin kirjoittaa kun Lontoossa olen aiemmin kolmisen vuotta asunut ja sittemmin todella useasti käynyt siellä perhettä tapaamassa.

Asuimme itse viime jouluna hotellissa, joka on hiukan eri suunnassa mutta erittäin kivalla alueella. Hotelli on nimeltään Grange Wellington Hotel (ei naapurinsa Grange Rochester) ja mielestäni heillä on hinta-laatusuhde enemmän kuin kohdillaan. Hotellin remontti on noin vuosi sitten valmistunut ja huoneet ovat todella uudet, modernit ja mukavat. Sijainti on rauhallisempi kuin Oxford Street, jossa jouluisin saa taistella viime hetken shoppailijoiden kanssa jalankulkutilasta (minulle painajainen, muttei tietysti kaikille!). Hotelli on kävelymatkan päässä sekä Pimlico, että Victoria tube-asemista ja lähellä Victorian läheisiä shoppailupaikkoja, jotka ovat yleensä todella todella paljon rauhallisempi kuin Oxford Streetillä (pienempi Zara ja Topshop, synkännäköinen, mutta erittäin hyvä House of Fraser). Westminster on kävelymatkan päässä. Alan jo hiukan kuulostaa maksetulta mainokseselta…. :) muutamissa hotelleissa Lontoossa asuneena (hometta, hiiriä, vesivahinkoja…) tämä paikka kuitenkin yllätti niin positiivisesti, että ajattelin jakaa tätä ilosanomaa. ;)

Iltapäiväteestä minusta ihanin ja perinteisin on The Wolseley. Todella kaunis paikka sisältä, ihan The Ritz -hotellin, Green park’in ja Fortnum & Mason’in vieressä. Todella kiva palvelu ja hinta-laatusuhde taas kerran tosi kohdillaan.

Kyllähän sieltä Lontoosta niin paljon ihania paikkoja löytyy! Sekä yöpyä, että nauttia ruoasta. Varmasti löydätte jotakin tosi mahtavaa. :)

Hauskoja etsintähetkiä! :)

Vastaa

Aivan ihanaa kun jätit kommentin! Ja huippuvinkkejä, tuo Gange Wellington hotel siirtyikin heti meidän potentiaalisten majoitusvaihtoehtojen listalle, vaikuttaa todella hinta-laatusuhteeltaan hyvälle! Me oltiin viime kerralla sellaisessa kuin No. Ten Manchester Street Hotel Marylebonessa, joka sekin oli tosi soma, joten se on kanssa yksi vaihtoehto tällekin reissulle – tosin olisi kiva kokeilla jotain uutta ja ehkäpä eri sijainnillakin :)

Meillä vaikuttaa nyt aika korkealle tuo sijainti, sillä veljeni tulee mukaan, ja hänelle on kävely vähän hankalaa, joten se täytyy ottaa huomioon. Jos mentäisiin vain miehen kanssa, ei ylimääräiset kävelyt yhtään haittaisi, mutta nyt väistämättä pohditaan, että joustetaanko siitä, että olisi viehättävä hotelli pienen kävelymatkan päässä metrosta, vai vaatimattomampi ja tylsempi (mutta tietty suhteessa hintavampi), mutta ihan metroaseman ja vieressä sekä muutenkin keskeisellä paikalla. Mutta huh, nuo hinnat ovat kyllä pilvissä!

Kiitos muuten tuhannesti iltapäivätee-vinkistä! Tuohon en olekaan törmäillyt googlaillessani, mutta vaikuttaa aivan ihanalle! Lisäksi hinnaltaan todella kohtuullinen! :)

Kiitos siis kovasti näistä vinkeistä, auttoivat kummasti reissusuunnitelmiin! :) Ihanaa viikonloppua!!

Vastaa

Aaah, miten en tullutkaan ajatelleeksi veljeäsi vaikka muistan sinun hänestä kirjoittaneen! Tuli nimittäin hänestä heti mieleen, että tuossa Grange Wellington hotellissa ei ole hissiä!

Pitääkin tsekata tuo testaamasi hotelli ensi kertaa silmällä pitäen. Olemme jo niin monta vuotta jumittaneet Pimlicossa, että varmaan olisi ihan kiva vaihtaa maisemaa. :)

Tsemppiä etsintöihin ja kiitos mukavasta vastauksestasi! Ehkäpä tämäkin ujo vielä joskus kommentoi uudestaan. ;)

Vastaa

Oijoi! JOULU Lontoossa! Kuulostaa taivaalliselta. Oma matkani sijoittuu nyt joulukuun alkuun, joten enköhän ehdi jouluhulinasta saada siellä minäkin osani, mutta olisi aika huikeaa viettää siellä itse joulunpyhät ja osallistua vaikka Westminster Abbeyn joulujumalanpalvelukseen. Meille on nyt tiedossa vain maallisempia rientoja, teattereita ja Dungeonia tällä kertaa :-)
Watsonin tavoin voin minäkin suositella The Wolseleyta. Mä olen useat kerrat asunut niin halvoissa hotellimajoituksissa, ettei niihin sisälly edes aamiaista, ja on ihana mennä syömään aamiaista aina eri paikkoihin. Wolseley on suurta luksusta!

Vastaa

En kyllä malttaisi odottaa! Joulu on ihana, ja etenkin joulun tunnelma Lontoossa ihan omaa luokkaansa! Nyt vaan kun vielä löytäisi jonkun kohtuullisen hotellin, jossa mukava viivähtää :) Ja kuulostaa ihanalta reissusi, meilläkin on äidin kanssa ajatuksena nauttia kulttuurielämyksistä – teatteria tai musikaalia, museoita ja tietenkin iltapäiväteetä. Joten kiitos Wolseley -vinkistä, vaikuttaa hyvälle ja hintakin varsin kohtuulliselle!!

Vastaa

Pääsiäisenä Lontoossa ollessani majoituin perheeni kanssa Hoxton Holborn-hotellissa. Siitä oli helppo kävellenkin liikkua, huoneet olivat uudet ja tosi kivat (joskin pienet, mikä oli tiedossa) ja aamupala tuotiin pussissa ovenkahvaan (ja kahvia sai keittää huoneessa). Hinta taisi silloin olla reilu 100€/yö. Suosittelen!

Vastaa

Oi, kiitos tuhannesti vinkistä! Tuo hintaluokka kuulostaa just siltä, mitä olisi ihana tavoittaa (mutta huonolta on kieltämättä näyttänyt), täytyykin käydä heti tutustumassa tähän! :)

Vastaa

Ooooo ihana ajatus! Tullaan ehkä Janin kanssa kuokkiin :D

Mut hei, tässä olisi tällainen haaste teikäläiselle kun olet sellainen syvällinen pohdiskelija ;)

http://www.peaceandstyle.fi/2015/11/mokkahame-ja-kolme-isoa-kysymysta.html

Vastaa

Jee, kiitti haasteesta! Ja me voitaisiin oikein mielellään tulla kuokkimaan Panamaan ;)

Vastaa

Aijuu, pakko tulla vielä mainitsemaan ranskalaisravintola Le Garrick Covent Gardenin alueella. Vähän boheemit puitteet, mutta ruoka on taivaallista, ja paikka on kerännyt laajalti kehuja. Löysin itse sinne jonkin artikkelin perusteella, joka kuvaili tätä sanoilla ”the secret gem of Covent Garden”.

Vastaa

Kiitos tuhannesti myös tästä vinkistä, kirjasinkin ravintolan heti itselleni talteen, kuulostaa nimittäin aivan ihanalle! :)

Vastaa

Älä anna sitten sen katutason tilan hämätä, jos menet sinne. Ajattelin nimittäin itse kääntyä kannoillani, mutta meidät ohjattiinkin kellarikerrokseen tunnelmallisempiiin puitteisiin. Ravintolalla on hyvät kotisivut, sijainti kannattaa tsekata, ei ole ihan Covent Gardenin kauppahallin lähellä.

Vastaa

Moikka!

Taas on niin herkullista luettavaa, sekä ihania kuvia sinulla.
Näitä blogeja lukiessa sekä seuratessani, olen huomannut blogisi innostavan samaistumaan tekemisiisi.
Matkakertomuksesi kuvineen, ovat niin ainutlaatuisia…ihan mahtavia!
Nyt on kiva odottaa kuviasi, sekä tarinaasi Lontoon joulusta.
Toivottavasti ei tule toista samankaltaista tarinaa, joltakin toiselta samaan lehteen.
Tai tulkoon vaan, luen vaan sinun joulustasi.

Vastaa

Oi, anteeksi viivästyneestä vastaukesta! En ymmärrä, miten mulla on jäänyt kommenttisi näin välistä!

Aivan ihana kuulla, että olet viihtynyt blogini parissa! :) Olen todella otettu kauniista sanoistasi <3
Ihanaa kun jätit kommentin!!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.