Lontoon Notting Hillissä sijaitsevan Portobello Roadin tunnisti jo kaukaa tasaisesta ihmisvirrasta, joka soljui leppoisalla tahdilla eteenpäin ja kutsui hyppäämään mukaan rytmiin. Kaikkien niiden muiden Notting Hillin rauhallisten kulmien keskellä yhtäkkinen ihmispaljous yllätti ja tuntui hassulta kontrastilta, mutta sopi kyllä kauniin lauantaipäivän perinteikkäisiin katumarkkinoihin ja toi ihan omanlaistaan tunnelmaa. Mitäpä markkinat olisivat ilman ihmisiä ja sopivaa torihenkeä!

Kadun vartta koristivat värikkäät kojut molemmin puolin ja putiikit pursusivat kaikkea ihanaa, houkutellen astumaan sisään tai pysähtymään kesken virran ja jäämään hypistelemään pieniä kiehtovia esineitä, joille jo mielessään maalaili tarinoita. Katu notkui antiikkiesineitä, elintarvikkeita, vaatteita, sisustustavaroita ja vaikka mitä. Me olimme liikkeellä ihan vain fiilistelemässä, mutta jos shoppausmoodi on jäänyt päälle, voin vain kuvitella, miten Portobello Roadin markkinat on yksi mahdollisuus lisää tehdä uniikkeja löytöjä!

portobello road 9portobello road 3portobello road 11portobello road london 1

Kadun varrella on myös muutamia ketjuliikkeitä sekä useita kahviloita ja ruokapaikkoja – tämä onkin oiva paikka pistäytyä aamupäiväkahville tai kevyelle lounaalle. Vilkkaimpina hetkinä tosin kannattaa varautua ruuhkaan, monet kadunvarren pikkuisista, vain muutaman asiakaspaikan kahviloista, on lauantaipäivänä täynnä ja houkuttelevat lähinnä take away -ostoksille. Mutta kahvi kulkee hyvin mukana lämmittämättässä kirpeässä talvisäässä, etenkin kun Portobello Road tuntuu jatkuvan loputtomiin. Aina kun luulee kadun jo enteilevän päättymistä, onkin edessä jotain uutta ja ihmeellistä. Se on kuin loputon kojujen jatkumo, joten hyvät kävelykengät tulevat tarpeeseen. Katua seuraa tiiviisti herttainen pastelliväristen talojen vana ja muutenkin tunnelma on kotoisa ja rento. Liikkeellä on väkeä kaikista ikäluokista, mutta erityisen paljon nuoria aikuisia ja turisteja.

portobello road 13portobello road 17portobello road 12portobello road 19

Kadun rauhalliseen koluamiseen kanattaa varata aikaa, etenkin viikonloppuna vilkkainpaan markkina-aikaan, mutta varmasti se on kiinnostava kokemus viikollakin! Jalat väsyksiin Notting Hillissä kuljettuamme emme voineet vastustaa vain kolmen metropysäkin päässä sijaitsevaa valtavaa Westfield ostoskeskusta, jonka koluaminen kokonaan olisi vaatinut varmaan oman reissupäivänsä. Teimme pientä pintapuolista silmäilyä tarjontaan, kurkimme muutamia kiinnostavia putiikkeja ja nappasimme donitsilaatikon mukaan ennen suuntaamista hotelliin, ihanan päivän jäljiltä jalkoja leputtamaan. Suosittelen siis lämpimästi Lontoon matkailijaa kurkkaamaan myös Portobello Roadin, ja ostosmatkalaisen kannattaa poiketa myös Westfieldiin (ajan kanssa, ostoskeskus on valtava!).

portobello road 24portobello road 26portobello road 27portobello road 31portobello road 33

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Kauniisti olet kuviin tallentoinut Portobellon tunnelmia. On tosiaan hirmuisen kiva alue, jossa ehdottomasti kantsii käydä jos Lontoossa viettää aikaa. Parhaimmat löydät siellä tekee vintage / sisustuskojuista mielestäni, ja onpa siellä jotain uniikkiantiikkeja kans, ja tietty supliikkeja myyjiä jotka keksii vaikka mitä mielenkiintoisia alkuperiä tavaroilleen… :) Viikolla en ikinä varmaan ole käynyt siellä – jos ei muuta niin kivoja kahviloita varmasti löytyisi!

Vastaa

Oi, kiitos kommentistasi ja sanoistasi! Nuo antiikkitavarat ja korut jäivät itselle erityisen hyvin mieleen ja kieltämättä vähän poltteli tehdä hankintoja kotiin ja itselle, mutta päätin tällä kertaa tyytyä ihan vain nauttimaan näkymistä :) Luin jostain, että viikolla siellä olisi lähinnä elintarvikkeita myyviä kojuja, eli paljon hiljaisempaa kuin viikonloppuna, muttei kuitenkaan tyhjää :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.