Lähdimme reissuun varsin vähin suunnitelmin, tarkoituksena koluta kaupunkia fiiliksen mukaan ja ihan vain nauttia olosta. Niinpä paljon tulikin vain haahuiltua, käveltyä kauniilla kulmilla ja ennen kaikkea syötyä hyvin (ja paljon). Miettiessäni etukäteen asioita, joita voisi olla mukava kokea reissun aikana, nousi mieleen kaksi asiaa, London Eye ja afternoon tea. London Eye jäi kokematta kirkkaiden säiden ollessa vähissä, mutta ei se pahasti haitannut, sillä olenhan tuo jättimäisen maailmanpyörän kokenut joskus vuosia sitten edellisellä Lontoon reissullani. Sen sijaan iltapäiväteelle ehdimme, sillä olin tehnyt teepöytään varauksen jo Suomesta käsin. Oikeastaan, aloin jo kuukautta ennen reissua kartoittamaan potentiaalisia teepaikkoja.

Hyvin nopeasti kuitenkin huomasin kaksi asiaa, ensinnäkin sen, että iltapäiväteetä tarjoilee valtavan moni paikka, joten voi olla vaikea luovia seasta näkemättä ja paikkoja tietämättä juuri se omiin intresseihin sopiva, ja toiseksi, ne voivat olla hyvin kysyttyjä. Lähdin tekemään varausta joulun sesonkiajalle kolmea viikkoa ennen, ja valitettavasti sain paikka toisensa jälkeen vastaani pahoittelun täyteenvaratusta teehetkestä. Käydessäni etukäteen laatimaani listaa läpi, tärppäsi viimein the Chesterfield hotellin kohdalla. Toinen, josta tilaa olisi vielä saanut oli kuuluisa Fortnum & Mason, mutta arvioita luettuani jälkimmäinen vaikutti ehkä liiankin turistikohteelta, vaikka varsin ikoninen onkin, joten niinpä päädyin arvioissa enemmän kehuttuun klassisen ja kotoisanoloiseen Mayfairissa, kävelymatkan päässä Oxford Streetistä, sijaitsevaan Chesterfieldiin.

chesterfield afternoon tea 3chesterfield afternoon tea 7chesterfield afternoon tea 4

Iltapäivätee osoittautui odotusten mukaan klassiseksi ja kauniiksi kokonaisuudeksi. Yllättäjä se ei ollut, mutta varma valinta ja oikein miellyttävä kokemus. Tila oli sympaattinen teehuone, raukea ja rauhallinen keidas poissa kaupungin hälystä. Iltapäiväteehetki oli perinteisen oloinen ja palvelu ystävällistä, kaiken kaikkiaan miellyttävä kokemus. Valkoiset pöytäliinat ja hopea-astiat toivat ylellisyyttä, ja herkkutorni notkui makeaa ja suolaista joulun teemaan sovitetusti, mutta silti yleisfiilis oli enemmänkin kotoisa kuin pramea.

Kaikkia pöydän antimia olisi saanut vielä lisää, mutta emmepä me turhan raskaan aamiaisen jälkeen jaksaneet edes koko tornia kaksin tyhjentää! Tee oli mainiota, tietenkin, ja muutenkin iltapäiväteekokemus ihana – ehdottomasti asia, jonka haluan toteuttaa tulevillakin Britteihin suuntaavilla reissuilla. Tosin täysinäisistä teehuoneista viisastuneena, ensi kerralla on oltava varauksen kanssa todella ajoissa liikenteessä, jos mielimme saada vaikkapa jonkun erikoisemman tai erityisen kehuja keränneen iltapäiväteen matkaamme sovitettua.

chesterfield afternoon tea 12afternoon teachesterfield afternoon tea 10

Seuraavalla kerralla Lontooseen matkatessa (voi kyllä, viikko oli niin ihana, että aivan varmasti tulee myös toinen, tai siis kolmas, kerta jos vain se minusta kiinni on!) aion ehdottomasti suunnata jälleen iltapäiväteelle, ja toivottavasti silloin pääsen kokeilemaan vaikkapa jotakin seuraavista, jotka lupailivat hyvää niin keräämiensä arvioiden kuin kuviensakin perusteella (mutta olivat ehtineet täyteen varatuiksi jo silloin viikkoja ennen reissua):

Berkeley
Fashionista’s afternoon tea tarjoilee järisyttävän suloisia makupaloja, vai pitäisikö sanoa luomuksia, vaatehullulle eittämättä must-valinta!

The Ritz Hotel
Loisteliasta luksusta arkeen, varmasti ihan omanlaisensa teehetkikokemus, joka olisi hauska päästä kokemaan.

The Goring
Klassinen iltapäivätee on viime vuonna palkittu ja paikka varustettu yli sadan vuoden historialla, varmasti maistuva ja viehättävä kokemus. Erityisesti Goringin omaa teeseosta on kovasti kehuttu!

The Lanesborough
Kehuttu klassinen kokonaisuus, joka on kerännyt brittiläiseltä teevaltuustolta palkintoja useina vuosina.

Claridge’s
Pastellinsävyinen ja supersuloisen oloinen kokonaisuus, joka epäilemättä on sekä visuaalisesti vaikuttava että makuhermoja kutkuttava kokemus.

Sanctum Soho Hotel
Tarjolla kaksi kiehtovaa erilaista teekokonaisuutta, miehille suunnattu Gents Afternoon Tea ja naisia kalasteleva High Tea for High Heals – kuulostaa ihanalta tavalta juhlistaa esimerkiksi synttäreitä!

Erityisesti nämä osuivat omaan silmään iltapäiväteevaihtoehtoja tutkaillessani, mutta valinnanvaraa on pilvin pimein. Onneksi tarjolla on iltapäiväteille omistettu oma nettisivu nimeltään Afternoon Tea, josta voi hakea sopivaa teepaikkaa vaikka sijainnin perusteella. Myös varauksen teko onnistuu sivuston kautta. Jos taas arvioita kaipaa, niin erilaisia top-listoja ja suosituksia löytyy hyvin googlettamalla ja Trip Advisor toimii erinomaisesti myös tässä tapauksessa!

afternoon tea london 1chesterfield afternoon tea 11chesterfield afternoon tea 6

Muistattehan iltapäiväteekokemuksemme myös Helsingin Brasserie Kämpissä ja Hong Kongin Hullett Housessa? Missäköhän seuraavaksi pääsemme nauttimaan hemmotteluhetkeä teen ja skonssien äärellä?

Katso myös nämä

10 comments

Vastaa

Tämäkin on ihana vinkki Lontooseen menijälle, kiitos! Ja mitä kuvia – WAU!

Vastaa

Hih, kiitos, ja kiva jos oli iloa! Suosittelen kyllä lämpimästi jos vain vähän ylimääräistä aikaa matkalla löytyy, iltapäivätee nimittäin sopii Lontoon hemmottelu-/shoppailulomaan kuin nenä päähän :)

Vastaa

Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla seuraavalla reissulla, eka yhteinen reissu miehen kanssa meni oikeastaan nähtävyyksien ja shoppailun parissa. :D

Vastaa

Hih, nähtävyyksiä ja shoppailua Lontoossa riittääkin, joten ei ihme, jos aika kiitää niiden parissa! Suosittelen kyllä ehdottomasti ujuttamaan iltapäiväteekokemuksen seuraavalle reissulle, se on vaikkapa juuri shoppailun lomassa ihana ja peribrittiläinen kokemus :)

Vastaa

Iltapäivätee, mikä ihana idea! Täytyy kokeilla seuraavalla kerralla, erityisesti The Goring vaikuttaa mielenkiintoiselta. :) Hauska sattuma myös, kun luin tätä teejuttuasi aamupalalla ja sitten, kun menin Faceen, niin kaverini kertoi omasta teekokemuksestaan eli teekukasta, jossa laitettiin sellainen pallo, kaadettiin vettä ja siitä avautui kukka. :) Olisi kiva kokeilla sitäkin! :)

Vastaa

Voih, tuonne Goringiin olisin niin halunnut, mutta ei mitään toivoa, se oli täyteen varattu vaikka kuinka pitkälle! Sen siitä saa kun tulee palkituksi ;) Hih, hauska teesattuma! Ne teekukat on muuten ihania! Ostin sellaisen ekan kerran pari vuotta sitten jostain Helsingin teepuodista ja hyvä, että sain teetä juoduksi kun vain ihailin vedessä auennutta kukkaa. Hong Kongin reissulta hamstrasinkin eräästä teepuodista erilaisia sellaisia tuliaisiksi itselle! :)

Vastaa

Upeannäköiset tarjoilut! Ihana, että oli monia ihan erinäköisiä herkkuja :-) <3

Vastaa

Voih, oli kyllä niin reissun henkeen sopiva elämys ja herkkusuu kyllä kiittää, ihanaa oli :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.