On onni, että näistä Changen alusvaatekuvista on ehtinyt vierähtää jo aikaa ja olen saanut rauhassa työstää ajatusta niiden julkaisusta. Ensimmäinen kiljahdukseni Elsalle pilkahduksen kuvista nähdessäni taisi olla typistettynä jotain sen suuntaista kuin ”ei hitto, näytän ihan mieheltä, en pysty julkaisemaan näitä!”. Mutta olen sopeutunut, vaikka ei näiden ruutuun laittaminen edelleenkään helppoa ole, ei todellakaan. Changen rintsikat ovat ihanat, todella rakastan niitä, samoin kuvat teknisesti mielettömän upeat, mutta sitten siinä on joku, joka ei kuulu joukkoon.

Olen ehtinyt pureskella sitä, miksi on niin hirveän vaikeaa laittaa nettiin näkyville kuvia itsestään alusvaatteisillaan, vaikka aika monet ihmiset ympäri maailman julkaisevat solkenaan sosiaalisessa mediassa omakuvia vähissä vaatteissa ja toisaalta, eihän tämä valkkaamani setti peittävyyden puolesta juuri bikineistä poikkea. Mutta silti, ei se vaan jotenkin tunnu omalta. Ei sillä, en häpeä vartaloani, mutten koe tarvetta esittelyynkään. Kotona ja rannalla olen ihan sinut vähäpukeisuuden kanssa, mutta miksi riisua täällä tuntemattomien arvioivan katseen alla?

Suhtautumiseni omaan kroppaani on ristiriitainen ja ehkä osin siksi tämänkin postauksen kirjoittaminen on ollut hankalaa. Samaan aikaan on se järkevä ja analyyttinen puoli, joka pyrkii tarkastelemaan peilikuvaa mahdollisimman objektiivisesti, mutta sitten on se sisäinen pikkutyttö, jonka kohtaamat ajatukset omaa ulkonäköä kohtaan eksyvät hyvin tunnepitoisellekin linjalle. Parempina päivinä on ihan ok katsoa peiliin ja huonoimpina tekee mieli piiloutua peiton alle. Tiedän itsekin, että se on mahdottoman hölmöä ja ennen kaikkea turhaa. Koen siitä syyllisyyttä, mutta on ollut todella vaikeaa muuttaa sitä millaisena itsensä on aina nähnyt, ei minkään näköisen ja jotenkin karuna sekä kömpelönä. Olen aina halunnut olla siro ja söpö, mutta tuntenut itseni aivan liian usein isoksi ja kovapiirteiseksi. Toiselta puolen taas arvostan kropassani sen helppoutta, se on sopusuhtainen eikä painoasioille ole tarvinnut uhrata ajatuksia. En ole lihaksikas, mutten löysäkään, oikeastaan vähän kaikessa jossain siellä keskimaastossa.

photorama 4

Jostain syystä silti ulkonäköni on tuntunut herättävän teini-iästä lähtien huomiota ja tuntemattomat ihmiset kokevat asiakseen hyvinkin aktiivisesti kommentoida ja arvioida sitä, sekä muodostavat herkästi mielipiteen minusta sen mukaan (mikä tosin taitaa olla todella yleistä). Olen joutunut tietoisesti opettelemaan ottamaan vastaan odottamattomiakin reaktioita mutta myös kehuja, jotka riitelevät täysin minäkuvani kanssa. Silti edelleenkin pasmani on helppo saada sekaisin parilla kauniilla sanalla. Olen monet kerrat raapinut katseellani peilin edessä ulkonäköäni, nojannut vessan lavuaariin ja tuijottanut peilikuvaa yrittäen hahmottaa sitä mitä muut näkevät, mutta en saa siitä kiinni. Kuvittelen olevani realistinen, mutta toisinaan mietin, että olenko sittenkään? Usein tulee tunne, että muut näkevät jotain mitä minä en pysty näkemään, vaikka kuvittelen katsovani itseäni rehellisesti.

En pidä itseäni kauniina, mutten rumanakaan. Mielestäni olen tosi tavallisen näköinen enkä millään saa kiinni siitä, miksi olisin jotain muuta, sillä katukuva on täynnä keskenään hyvin samannäköisiä ihmisiä ja sitten on tietty niitä siroja keijuja, joita liitelee vastaan tuon tuosta.

photorama 5

Olen miettinyt, että kaikesta huolimatta on ihan tosi ristiriitaista miten epävarmaksi toisinaan oloni ulkonäköni suhteen tunnen. Olen analysoinut asiaa paljon ja löytänyt siihen monia vaikuttavia tekijöitä aina lapsena saadun palautteen vaikutuksesta siihen, miten ulkonäköni edelleen saa myös ristiriitaista palautetta. Tuntuu pahalta sanoa ääneen, mutta läpi elämäni juuri naiset ovat olleet ulkonäköäni kohtaan kriittisimpiä, vaikka sitä kuvittelisi, että tietäisimme kaikki riittävästi ulkonäköpaineista ja epävarmuudesta halutaksemme olla ainakaan ruokkimatta niitä. Silti välillä olen mauton, välillä tällätty, toisinaan epäaito ja milloin liian laiha tai milloin lihonut, ja jopa pätevyyteni kyseenalaistettu ulkoisin perustein. Siitä on jäänyt varautunut fiilis ja herkästi tulee tunne kuin olisi tarkkailtavana sellaisen suurennuslasin alla, joka haluaa löytää vikoja. Tahallinen ilkeys ja piikittely kun on jotain, mitä en pysty ymmärtämään. Blogi on tässä kohtaa tehnyt hyvää ja te rakkaat lukijat olette muistuttaneet siitä, että ehkä olenkin loppujen lopuksi aiemmin sattunut törmäämään vain pieneen vähemmistöön, mikä taas on tuonut varmuutta sekä rohkeutta antaa itsestäni enemmän (kuten vaikkapa tuoden kasvot sekä nimen blogiin mukaan, tai julkaisten nämä kuvat).

En voi silti kieltää, etten olisi kerta toisensa jälkeen elämäni aikana huvittunut siitä miten erilaista miesten suhtautuminen ulkoisiin asioihin on ollut (perustuen ihan puhtaasti omiin kokemuksiin). Vaikka se välillä onkin epämiellyttävää, ei se koskaan ole ollut pahansuopaa. Se voi olla kyllä ajattelematonta ja törkeää, muttei kuitenkaan tahallisen oloisesti ilkeää. Mielessäni olen pyöritellyt asiaa ja miettinyt syitä aina opituista tavoista pidemmälle historiaan ja erilaisiin mieltymyksiin asti. Ehkäpä asia on oikeasti tosi monisyinen. Silti huomaan, että omalla kohdalla asia on vaikuttanut siihen, että oloni on aina ollut vastakkaisen sukupuolen kanssa jotenkin rennompi kun taas naisseurassa menen herkemmin puihin ja olen enemmän varuillaan. Olen tietoisesti kiinnittänyt asiaan huomiota viime vuosina ja ehkäpä se on auttanut sillä nykyään ystäväpiirini on jo selvästi naisvoittoista.

Kun näin itseäni näissä kuvissa ja panikoin julkaisua, mietin jälleen, miksi sitten lähdin mukaan tähän. Rakastan alusvaatteita ja ihastuin Changen täydelliseen istuvuuteen ja merkki kilahti suoraan suosikkeihin, mutta taustalla oli tietenkin enemmän, osin itsensä ylittämisen tunne mutta myös uudenlaisten kokemusten kerryttäminen. Toisaalta en pane myöskään pahaksi ajatusta erilaisten vartaloiden näkymisestä mediassa muistuttamassa, että olemme erimuotoisia ja -kokoisia, eikä minkäänmuotoinen kroppa tai ulkonäkö kerro oikeastaan mitään itse ihmisestä. On inhimillistä stereotypioida ja kategorioida erilaisin perustein, muutenhan maailma olisi kaaos. Niinpä myös ulkonäön pohjalta, mutta onneksi siihen pystyy vaikuttamaan, taistelemaan hätäisiä johtopäätöksiä vastaan ja muistamaan, ettei pelkkä pinta kerro menestyksestä, onnesta, itsevarmuudesta, älykkyydestä tai oikeastaan yhtään mistään oleellisesta, se on vain, noh, pintaa.

Olen vuosien saatossa oppinut olemaan lempeämpi itseäni kohtaan vähän kaikessa, niinpä myös ulkonäön suhteen. Ajattelen, että olen päässyt harppauksen eteenpäin itseni kanssa julkaistessani kuvat, joissa olen paljaana enkä omiin silmiin järin onnistunut tai oikeastaan edes itseni näköinen. Look ja kasvojen ilmeet ovat kuvissa niin erilaiset, että mieskin myönsi, että jos ei tietäisi, ei välttämättä edes tunnistaisi. Mutta kaikkein turhimmasta itsekritiikistä irtiopettelu ei ole tapahtunut sormia napsauttamalla ja matkaa on vielä jäljellä. Pyrinkin kaikella tarmolla ajattelemaan, että meillä on vain yksi elämä ja yksi kroppa, joten haluan voida katsoa sitä lempeästi ja lämmöllä. Ajatella, että se on ihan riittävän hyvä. Kaikkien ei tarvitse pitää, eivätkä kaikki pidä, se olisi täysi mahdottomuus, mutta pääasia jos itse osaan elää sen kanssa. Sitä paitsi, olen lässy, uskon ihan oikeasti, että hymy tekee ihmisestä kauniin, joten niinä päivinä kun peilikuva ketuttuaa, parempi vain hymyillä tavallista enemmän!

Changelle iso kiitos yhteistyöstä, joka ihan aidosti pisti ylittämään omia rajojani ja tekemään sellaista, mitä muuten en olisi tehnyt!

Samaiset liivit löytyvät täältä. Kuvat ja stailaus: Phot-O-Rama

 Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

52 comments

Vastaa

Huhhuh, nainen, sä oot upea piste.
<3 <3

Vastaa

Voi eikä! En meinaa uskoa, mutta kiitos ihana <3

Vastaa

Upeaa Anna-Maria! <3 Mä halaan sua nyt täältä ruudun takaa, että uskalsit julkaista nämä kuvat ja lähteä mukaan Changen kampanjaan. Olet rohkea nainen! En tiedä olisinko itse pystynyt samaan. Tuo läpikuultava takki olisi kyllä saattanut mulla helpottanut asiaa. Mäkin olen niin kamalan itsekriittinen, mutta tehnyt kyllä vuosia töitä sen eteen, että pääsisin eroon liiasta itsekriittisyydestä. En onneksi kuitenkaan ole niin julma itseäni kohtaan kuin joskus vuosia sitten, jolloin näin itseni todella vääristyneesti. Nykyään pyrin muistuttamaan itseäni, että kiinnittäisin enemmän huomiota vartaloni hyviin puoliin. Elämän hyvät puolet tuntuu kuitenkin olevan helpompi huomata kuin oman ulkonäön hyvät puolet. Hah! Olen sun kanssa samaa mieltä siitä, että kaikki eivät voi tykätä, mutta miksi pitäisikään. Pääasia kun on sinut itsensä kanssa! :)

Vastaa

Voi ihana sinä! <3 Kiitos ihan mielettömän kannustavasta ja kivasta kommentistasi, tulipa hyvä mieli!

Myönnettävä on, ettei ollut helppo kamppis ja itsekritiikki on tämän kohdalla puskenut pintaan ihan kohtuuttoman paljon, mutta toisaalta taas siinä, että ylipäänsä pystyin julkaisemaan nämä kuvat näen, että paljon matkaa on tultu eteenpäin – kymmenen tai edes viisi vuotta sitten en todellakaan olisi lähtenyt tällaiseen mukaan! Että ehkäpä sitä kehitystä hiljalleen tapahtuu vaikka sitä ei aina itse muista huomata :)

Omasta ankarasta mielestä irti pyristeleminen todella vaatii työtä ja on vuosien projekti, mutta toisaalta ajattelen, että kannattaa – elämä on varmasti kummasti helpompaa kun ei jatkuvasti vahtaa omia virheitään ja epätäydellisyyttään :)

Kiitos näistä sanoistasi, ihana ja upea olet! <3

Vastaa

Nuo liivit on ihan hurjan kauniit ja istuu kuin nakutettu. Mä en nyt voi kommentoida mitään muuta, koska en oikein pysty keskittymään tekstiin kun tuijotan vaan noita kuvia! Jos Change vaihtaisi sut mainoskasvoksi niin myynti triplaantuisi :D

Vastaa

No just joo <3 :D <3

Vastaa

Huikeita kuvia! Näytät ihan ammattimallilta ♥ Ei susta miestä saa tekemälläkään, höpsö! Tunnistan kuitenkin tuon pohdinnan peilin edessä – välillä hyväksyen itsensä hymyillen, välillä arvioiden kriittisesti naama kurtussa. Iän myötä sitä kuitenkin oppii lempeämmäksi itseään kohtaan.

Minulla on tytär. Olen kantanut häntä 9 kk kroppani sisällä ja imettänyt. On ihan ok, että joku jälki siitä on kehooni jäänyt. On myös ihan yhtä ok haluta näyttää bikineissä hyvältä edelleen. Kuitenkin ensisijaisesti itseni vuoksi, sillä kuten totesit, on äärimmäisen tärkeää tuntea itse viihtyvänsä omassa nahassa. Ja yhdyn myös tuohon toiseen kommenttiisi siitä, kuinka juuri nainen voi olla toiselle naiselle usein se kovin kriitikko. En ole koskaan ymmärtänyt miksi jonkun toisen hyvä olisi itseltä pois.

Rohkeasti taas julkaisit itsestäsi lisää, ihan kirjaimellisesti… ;) Näytät upealta! ♥

Vastaa

Voi kiitos Heidi! Haha, ei ollut kyllä yhtään mallimainen olo :D

Ihan totta, ikä ja tietoinen opettu on tuonut lempeyttä itseä kohtaan ja toivon, että kehityksen suunta jatkuu samana, on nimittäin todella kuluttavaa ja ennen kaikkea ihan turhaa keskittyä ruotimaan omia heikkouksia!

Ja olet niin oikeassa tuossa, että on ihan selvää, että keho muuttuu elämäntapahtumien ja iän myötä, mutta ei se sulje pois sitä, ettei olisi myös ihan ok haluta tuntea olonsa ja peilikuvansa hyväksi! Juuri se omissa nahoissa viihtyminen nimittäin aivan varmasti välittyy ympärille ja erityisesti lähi-ihmissuhteisiin, on siis kaikkien kannalta paras vaihtoehto, että itsensä kanssa on hyvä olla :)

Kiitos näistä kauniista sanoistasi, olet upea! <3

Vastaa

Mä mietin myös samaa, että sua ei melkein tunnista joistain kuvista, ilmeet ja eleet on niin erilaiset, kun mihin on vaikka tottunut sun kanssa livenä nähdessä. :) Oot hyvällä tavalla eläytynyt varmasti jänniin kuvauksiin, ja näytät sellaiselta old school -diivalta kuvissa. <3

Vastaa

Niinpä! Tuntui ihan hassulta nähdä jo paikan päällä look kun peilikuva näytti ihan vieraalta, puhumattakaan kuvista! Luulen, että se osittain teki itse kuvaustilanteesta ja kuvien julkaisusta niin vaikeaa kun ei ollut kotoisa olo meikin sekä hiusten kanssa ja muutenkin kun tilanne/kuvat ovat tavallisuudesta poikkeavat, olisi ehkä kaivanut sitä tuttuutta ja sen kautta tulevaa rentoutta :) No mutta, ihan erilainen kokemus ja ihan todella jännittävä!

Vastaa

Upeaa! Upeat kuvat, upea Sinä, ja upeaa rohkeutta!!!

Lumoutuneena kuvia tuijottelee Tupuna

Vastaa

Voi ihana sinä! Kiitos sanoistasi <3

Vastaa

Vartaloa ei juuri näy, eli siitä on paha sanoa, mutta kasvoista et ole ollenkaan sen näköinen kuin yleensä kuvissa. Et ole siis ollenkaan ylikriittinen, nämä eivät todellakaan ole imartelevia kuvia. Olet oikeasti paljon kauniimpi =)
Minkähänlaisia loput ovat olleet jos tässä on onnistuneimmat kuvat? Todella erikoinen valinta taustaksikin tuossa keskimmäisessä, valokuvaaja ei tainnut olla ihan ammattilainen?

Vastaa

Musta tuntui ihan tosi oudolta katsoa itseäni jo studiolla peilistä (puhumattakaan valmiiden kuvien näkemisest) kun kokonaisuus oli niin erinäköinen kuin mihin olen tottunut ja mitä itse itselleni valkkaisin! Luulen, että näiden julkaisusta vielä haastavampaa teki juuri se, ettei oikeastaan mikään lookissa tuntunut omalta – muutenkin haastavat kuvat ja kun vielä kokonaisuus oli niin erilainen, ei ikäänkuin ollut mitään turvallista ja kotoisaa tekijää mukana :)

Kuvia otettiin vain muutama (kuvauspäivän tiukka aikataulu, jossa piti saada muitakin kuvatuksi), mikä harmitti tosi paljon, sillä se tarkoitti just sitä, että valinnanvaraa oli ihan tosi heikosti ja vasta kun aloin piirun verran rentoutumaan, olikin oma osuus purkissa :)

Vastaa

Oho tarkoitin oudolla taustalla tietysti ensimmäistä eikä keskimmäistä kuvaa. Mutta huomionarvoista on se että itse ottamasi kuva postauksessa ”Toisenlaiset kuvaukset” on erittäin onnistunut, vaikka meikki on sama. Sinänsä siis tämä tyyli voisikin sulle sopia, mutta kuvaaja ei ole osannut sitä taltioida. Varsinkin tuo eka kuva on huonoimpia mitä olet itsestäsi julkaissut, niin oudon turpealta näytät siinä.

”Olen aina halunnut olla siro ja söpö, mutta tuntenut itseni aivan liian usein isoksi ja kovapiirteiseksi.”
Olet muistaakseni mua hitusen pidempi (itse olen 170cm pitkä) ja sillä lailla samannäköinen, että meillä on molemmilla hyvin erottuva luusto myös kasvoissa, korkeat poskipäät ym. En silti pysty ollenkaan samaistumaan tuohon fiilikseen. Tämän kokoisena ja näköisenä on upea mahdollisuus olla samaan aikaan ns. näyttävä mutta siro. Nyt kun asiaa mietin uskon että jos jatkuvasti käyttäisin yhtä korkeita korkoja kuin sinä tuntisinkin oloni toisinaan ehkä turhan isoksi. Tai sitten mulla on vaan sopivan kokoisia ihmisiä ympärillä =)

Vastaa

Luulen, että kuvaustilanteessa käytetyillä valoilla on iso merkitys! Salama harvoin imartelee mua koska se ikäänkuin vie kolmiulotteisuutta pois ja tuntuu pyöristävän kasvoja sekä koventavan varjoja. Itse tykkään eniten pehmeistä varjoista, mitä monesti juuri luonnonvalo tarjoaa :) Voi siis olla, että tässä juuri valaistus sekä salama aiheuttavat tuon!

Olen läpi aikuisikäni rakastanut pituuttani, itse asiassa jos voisin, niin ottaisin varmaan muutaman sentin lisääkin, eli se ei ole koskaan haitannut kun liikun yksin vaan päinvastoin, se tuo vain itsevarmuutta. Olo muuttuu monesti juuri seurassa, jossa herkästi tulee armottoman iso olo (hih, ehkä mulla vain on sattunut matkanvarrelle paljon lyhyempää seuraa kuin itse olen :)), mutta tietenkään en anna sen syödä ryhtiä!

Mutta niin, ehkä se sirouden kaipuu on enemmän sellainen yleisfiilis ja kohdistuu pikemminkin kasvoihin kuin kokonaisuuteen, kasvonpiirteeni kun ovat aika voimakkaat (ja näen niissä yhtenään isäni, mikä ehkä tuo omaan mieleen sitä maskuliinista fiilistä) ja hartiat leveät (ei onneksi mitenkään huomiotaherättävän), ehkä just niiden myötä se sirouden ja söpöyden kaipuu puskee toisinaan voimakkaastikin pintaan. Mutta yhtään lyhyempi en haluaisi olla! :)

Vastaa

Ai miehet näyttääkin nykyään tältä! Mietinkin, miksi näitä katsoessa kyseenalaistin seksuaalisuuteni – se johtui tietysti siitä, että olen muuttunut homoksi! Näin nopeasti se suuntautuminen vaihtuu.

Ei mutta, mitä tulee ulkonäön kommentointiin, väitän, että naiset ilkeilevät toisille naisille vertaisarvionti ja -nokittelumielessä – perinteinen ”kateellinen siitä mitä ei itsellä ole”-argumentti siis. Miehillä taas törkeydetkin ovat usein, noh, ajattelemattomuutta tai jotain äijäkulttuurin ilmentymiä (tai sitten ihan vaan tyhmyyttä).

”Toisaalta en pane myöskään pahaksi ajatusta erilaisten vartaloiden näkymisestä mediassa muistuttamassa, että olemme erimuotoisia ja -kokoisia” – oletko nyt ihan varma, ettet ole siellä niitä kuuluisia ulkonäköpaineita _aiheuttavalla_ puolella? ;D

Lopuksi – jos sinulle tämän jälkeen tulee jotain ”voi ei, mitäköhän ihmiset nyt ajattelee”-fiiliksiä tämän jälkeen, niin voit aina miettiä, että ”noh, minut on nähnyt alusvaatteisillani muutama kymmentä tuhatta ihmistä, tämä ei ole mitän siihen verrattuna”!

Vastaa

Tänään olisikin mitä mainioin päivä kääntyä ja samalla tulla ulos kaapista! :)

Totta, osuit varmasti pitkälle oikeaan arviossasi! Musta on aina hirveän mielenkiintoista mitä on taustalla, eli tässäkin kohtaa se, mikä on se matka siihen, että lopputuloksena näin tapahtuu. Eli kiinnostavaa on, mitkä tekijät ja valinnat ajavat siihen, että vastaava (kilpailu?)asetelma pysyy yllä ja ennen kaikkea, miten siihen voitaisiin vaikuttaa sillä en usko sen hyödyttävän ketään. Tässä kohtaa koen, että asiaan voitaisiin hyvinkin helposti vaikuttaa ja ns.rikkoa kaavaa. Toivoisikin, että ihmiset pysähtyisivät enemmän miettimään sitä, miten muille puhuvat ja millaista viestiä välittävät sukupuolesta riippumatta. Äh, yritin olla ytimekäs (sillä jälleen yksi niistä aiheista, jossa voisi rönsyilä loputtomasti) ja saattoikin mennä kryptiseksi? Pahoittelut jos niin :)

( ”Oletko nyt ihan varma, ettet ole siellä niitä kuuluisia ulkonäköpaineita _aiheuttavalla_ puolella?” Ajatusketjuni tämän kohdalla: 1. Joo, olen varma! 2. Häh? 3.*hiljaisuus* 4. Naurattaa. 5. Sekava olo. 6. Öö. 7. Vittuileekohan se? 8. Hmm. 9. Ok, unohdan tämän ja käyn hakemassa kahvia… 10. No joo, taisi se olla kohteliaisuus. 11. Ryhdistäydy ja muista kiittää…
Lopputulos: )
Kiitos kovasti kohteliaisuudesta, mutta enpä tiedä… :)

Haha, joo! Nyt saan yhden ruksin lisää listaan asioista, joita en olisi ajatellut tekeväni, mutta teinpä kuitenkin. Jään siis mielenkiinnolla seuraamaan, että mitäpä seuraavaksi? :D

Vastaa

Olet kerrassaan upea!

Vastaa

Voi kiitos! <3

Vastaa

Upeita kuvia ja upea sinä <3

Vastaa

Kiitos ihana! <3

Vastaa

<3

Vastaa

<3

Vastaa

Hei!
Aivan älyttömän upeita kuvia!! Olet ihan malliainesta, vaikka et sitä itse huomakkaan. Minusta noissa kuvissa on hienoa juuri se, että sinua ei meinaa niistä tunnistaa. Ja et sinä mikään tavallaisen näköinen ole! Heitän vain ajatuksen, että onko se niin, että kauniilla ihmisillä on huonoin itsetunto tai kritiikki itseään kohtaan voimakkain? Kunhan ikää karttuu ja rypistyy sieltä sun täältä, niin yleensä alkaa myös hyväksyä itsensä paremmin sellaisena kuin on.
-Sasa-

Vastaa

Kiitos kovasti sanoistasi ja kommentistasi! :)

Todella toivon, että ikä lisää vielä entisestään lempeyttä itseä kohtaan, ainakin se tähän mennessä niin on jollain tasolla käynyt (tosin se on vaatinut myös ihan tietoista työtä). Kääntöpuolena taas ikääntyminen on tehnyt jollain tapaa myös tietoisemmaksi kropasta ja saanut miettimään, millaista oma suhtautuminen vielä näkyvämpiin muutoksiin tulee olemaan. Toivottavasti lempeää, ja onneksi se on asia, johon voi vaikuttaa valitsemmalla miten suhautuu!

Jatkuvasti näkee niitäkin esimerkkejä, joilla ikä ei automaattisesti lisää itsensä hyväksymistä. Joillekin juuri ne vanhenemisen merkit tai kropan jonkinasteinen pettäminen ovat se kohta, kun itsetunto kärsii pahasti, mikä taas johtaa radikaaleihinkin tekoihin ja ikäänkuin menneen nuoruuden tavoitteluun/haikailuun. Onneksi ehkä useammin kuitenkin on juuri päinvastoin! :)

Vastaa

Upeita kuvia, tyylikkäitä eikä todellakaan millään tavalla mauttomia! Tuo ”kaapu” on hyvä lisä ettei kuvista tullut liian paljastaivia :)

Vastaa

Kiitos kovasti, tosi kiva kuulla! Mulle oli ehdottoman tärkeää, ettei ole mitenkään tyrkkyjä, joten kiva kuulla, että tavoite toteutui :)

Vastaa

Eiväthän nuo nyt sentään kovin paljastavia kuvia olleet, ainakaan siihen verrattuna, mitä alusvaatekuvat voisivat olla ja nykyään monesti ovatkin!

Mietin tuota saamaasi arvostelua. Uskoisin, että se voi johtua aika monesta syystä. Toki bloggaajat varmasti saavat keskimääräistä enemmän negatiivisiakin kommentteja (vaikka et toki viitannut kai pelkkään blogiympäristöön). Toinen asia on varmasti se, että tykkäät pukeutua hyvin naisellisesti, mikä ei ole Suomessa siinä mittakaavassa edelleenkään kovin yleistä. Minäkin tykkään naisellisuudesta, mutta en kuuna päivänä voisi pukeutua töissä yhtä naisellisesti tai paljastavasti kuin mitä kuvat ovat kertoneet tyylistäsi. Tarkoitan tuolla paljastavuudella omalta kannaltani sitä, että hameet ovat hyvin tiukkoja tai lyhyitä. (Huonolta ne eivät ylläsi näytä, sitä en tarkoita!) Kuvien perusteella olisin myös aikaisemmin sanonut, että meikkaat kohtuu paljon, vaikka itse vasta kerroitkin meikkaavasi aika kevyesti.

Nuo vaate- ja meikkaamisjutut ovat sellaisia, jotka eivät varmaan vieläkään istu perinteiseen suomalaiseen käsitykseen. Onhan tästä esimerkkinä sekin, että itsekään en (vaikka suunnilleen ikäisesi olenkin ja melko hyväkroppainen) uskaltaisi pukeutua muodot paljastavaan hameeseen arjessa, koska tietäisin sen herättävän liikaa huomiota (ehkä myös epätoivottua ja paheksuvaa), mitä itse kovasti karsastan. Itse paljon hameita käyttävänä (yleensä siis leveämpihelmaisia) olen todella monesti saanut kuulla pukeutuvani naisellisesti, vaikka en sinänsä ymmärrä, tekeekö yksi hame nyt tyylistä muka niin naisellisen. Omasta mielestäni ”perushame” ei vielä sitä tee. Ehkä suomalainen käytännöllisesti ajatteleva nainen kokee jotenkin harmillisena ja ehkä hieman uhkaavanakin (mille? omalle käytännöllisyydelleen?) sen, että joku panostaa oikeasti ulkonäköönsä. En tiedä, onko se jokin perimmäinen vietti vai mikä, mutta kyllähän monet miehet vain nyt tykkäävät hameisiin ja ylipäätään naisellisesti pukeutuneista naisista, olipa syy mikä tahansa.

Tämä ei nyt ollut varmasti kovin hyvin muotoiltu kommentti (punainen lanka saattoi välillä hyppiä), mutta koska olen omissakin pohdinnoissa sivunnut joitakin postauksessa olleita asioita, herätti se kommentointihalun.

Vastaa

Kiitos kommentistasi! Mulle oli ehdottoman tärkeää, ettei näistä kuvista tullut mitenkään liian paljastavia tai yhtään tyrkkyjä, joten tosi kiva kuulla, että se toteutui :)

Pukeutuminen toden totta kerää paljon kommentointia ja huomiota, omalla kohdalla se on kerännyt jo ihan varhaisteini-iästäni lähtien. Hassua on se (vaikka juuri toisin voisi olettaa), että blogin kautta kommentointi on ollut pääsääntöisesti ihan tosi fiksua ja kannustavaa – kaikkein pahimmat kommentit ja vihjailu on tapahtunut tämän ulkopuolella, koulussa, töissä, työyhteisöissä ja ihan vain kadulla kulkiessa. Se on todella häkellyttänyt ja saanut pohtimaan, että miten voikin olla näin päin!

Mutta onneksi ilmapiiri juuri täällä on näin hyvä, se on nimittäin lisännyt merkittävästi uskallustani antaa itsestäni entistä enemmän (myös blogin ulkopuolella). Blogin alkuaikoina olin hyvin sulkeutunut sillä olin tottunut jatkuvaan arvosteluun, mutta täällä saadut fiksut kommentit ovat palauttaneet uskoa siihen, että kaikkien tarkoitus ei todellakaan ole etsiä vikoja ja pyrkiä loukkaamaan. Heh, kuulostaa ehkä hassulta, mutta koulukiusaustaustalla ja työyhteisöissä silmätikkuna olleena se ei ole itsestään selvyys :)

Mutta ihan totta nuo pukeutumis- ja meikkaamishuomiosi ja analyysisi! Itsekin mietin paljon sitä, että missä tilanteissa voin pukeutua niin kuin haluan ja missä kannattaa herättää mahdollisimman vähän huomiota. Olisi ihana ajatella, että pukeutuisin aina niin kuin haluan, mutta olen kokenut kaikista parhaaksi mukauttaa pääntietä ja hameenhelmaa kulloiseenkin tilanteeseen sekä seuraan sopivaksi – tutussa seurassa on helpompi revitellä, mutta tuntemattomampi (työkuvioista puhumattakaan) saa valitsemaan konservatiivisemman asun niin leikkauksiltaan kuin väreiltään. Tosin myönnän, että ehkäpä mun konservatiivinen on silti vielä aika eri kuin monen muun :D

Ja tuo huomiosi hameen naisellisuudesta oli mainio! Olen miettinyt ihan samaa! Itse tykkäsin käyttää hametta jo tosi nuorena, mikä sai yhtenään aikaan kommentteja siitä, että olenpa juhlavasti pukeutunut tai tälläytynyt. Vaikka siis päällä olisi ollut vain hame ja neule matalahkoin kengin ja ihan simppelillä meikillä!

Kiitos tosi mielenkiintoisesta ja ajatuksia herättäneestä kommentistasi!! :)

Vastaa

Vaude, aivan loistavia kuvia! :-) Olet todella upea, hienoa rohkeutta ja heittäytymistä! Ja en kyllä mitään miesmäistä näe noissa kuvissa, en sitten millään!;-)

Tunnistan tuon pähkäilyn peilin edessä, sitä miettii miten itse itsensä näkee ja mitä taas muut näkevät. Joskus näissä voi olla suurikin ero. Välillä sitä katsoo itseään niin kovin kriittisten silmälasien läpi ja näkee pelkkiä vikoja, parempina päivinä taas voi olla tyytyväinen peilikuvaan…miksiköhän, kun sama ihminen sieltä kumminkin katselee? :-) Ehkä vaikeinta itselle on aina ollut valokuvien näkeminen itsestä, ne eivät aina jotenkin toista sitä, millaisena itse itsensä näkee.. Mutta tämäkin on kehitysprosessi… Luulen että ajan myötä sisäinen kriitikkokin vielä hiljenee…:-)

Levollista viikonloppua Sinulle! <3

Vastaa

Kiitos ihanasta kommentistasi!! <3

Niin totta! Monesti itseään katsoo todella kriittisten lasien läpi ja siinä voi olla valtavakin ero, miten muut ihan samat kohdat ja piirteet näkevät. Välillä ihan harmittaa, että keskittyy niin paljon niiden vikojen tutkailuun ja meinaa ihan kokonaan unohtaa hyvät puolet, mutta onneksi on niitä parempiakin päivä kun elo itsensä kanssa soljuu ilman isoja mutkia :) Myönnän, että silti helposti menee pasmat sekaisin kun joku sattuu kehaisemaan jotain sellaista asiaa, jonka on itse ajatellut vaikkapa omaksi heikkoudekseen, sitä ei vain millään meinaa osata ottaa tosissaan! :)

Ja voi että, noi kuvat! On todella vaatinut totuttelua alkaa julkaista itsestään kuvia ja pystyä vielä katsomaan niitä. Heh, edelleenkin silloin tällöin katselen niitä ikään kuin olisivat jostain ulkopuolisesta! Mutta pikkuhiljaa, kaipa se ikä todella tuo sitä lempeyttä ja peilikuvankin kanssa alkaa tulla sinuiksi, toivottavasti ainakin :)

Kiitos sanoistasi ja ihanaa viikonlopun jatkoa myös sinulle!! :)

Vastaa

Aivan mielettömän kauniita kuvia ja kuvissa todella kaunis ja hyväkroppainen nainen. Ja se mitä kirjoitit kuvien julkaisemisesta ja omista ajatuksistasi itsestäsi ja vartalostasi kertoo sen, miten kaunis ja aito olet myös sisäisesti. Upeaa! En osaa muuta sanoa. Jatka samaan tyyliin, on ihana katsoa inspiroivia kuvia ja lukea ajatuksiasi. <3

Vastaa

Voi ihana Sanna! <3 Kunpa osaisin pukea sanoiksi miten iso merkitys sanoillasi oli, mutta en osaa, luen vain yhä uudelleen kommenttiasi ihan hölmistyneenä :) Olen ihan tosi otettu, kiitos!!

Vastaa

OLET UPEA!

Vastaa

Kiitos ihana! <3

Vastaa

Nauran ääneen ruuhkabussissa matkalla kotiin – ”näytän ihan mieheltä”! Just joo, sitten mäkin haluaisin näyttää mieheltä…

Vastaa

Haha :D

Vastaa

Jos ei tietäisi miten mykistävän kauniilta näytät omissa kuvissasi, niin nämä olisi hienoja kuvia. Mutta olen samaa mieltä, että näissä kuvissa ei kuvaaja ole onnistunut. Mutta sinä olet yksi upeimpia naisia mitä tiedän! Voisit ihan hyvin jatkossakin tehdä jossain luontevassa yhteydessä bikini- tai alusvaatekuvia. koska vartalosi on tosi kaunis.

Vastaa

Kiitos kovasti sanoistasi, juuri sellaisista, jotka saavat pasmani ihan sekaisin :) Punastusta siis havaittavissa tällä puolen ruutua! Kiitos ihana!!

Vastaa

No hoi miten upea oot – toka kuva on niin hieno! Erilaiselta kyllä näytät kuin tavallisesti mutta sehän on välillä vaan hauskaa – ainakin mun mielestä olis ihanaa joskus heittäytyä ihan toiseen rooliin ja olla hetki (vaikka kuvissakin) ihan eri näköisenä :) Mutta kaunis sä olet AINA <3

Vastaa

Oi kiitos Saara! Ihan totta, pitäisi vaan osata ottaa tämä ikäänkuin roolileikkinä, mahdollisuutena kokeilla ihan toisenlaista lookia kuin yleensä. Hassua, miten sitä itse onkin niin jämmähtänyt harmittelemaan, ettei näytä itseltään, että unohtaa (vai osaankohan edes) katsoa kuvia sellaisenaan, ilman sitä miltä olen tottunut näyttämään :)

Kiitos hanista sanoistasi!! <3

Vastaa

Upea sinä! Aivan mielettömän kauniit kuvat, todellakin kehtaa julkaista -mielestäni et millään tavalla eroa niistä ammattimalleista jotka alusvaatteita yleensäkin esittelee :) Ja tarkoitan tätä siis kaikella hyvällä!

(Ja siinä olet oikeassa, että jostain tuntemattomasta syystä nainen on naiselle susi! Miksi niin pitää yhä vain olla..?)

Vastaa

Voi eikä, tässähän ihan punastuu! Kiitos kovasti sanoistasi ja kehuistasi, olen todella otettu <3

Vastaa

Voi että, tulee itselle iso olo, kun joku jolla on noin hoikka ja kaunis kroppa sutä vähättelee. Sähän olet ihan täydellinen! Ja rohkeita kuvia, itse en kykenisi alusvaatekuviin julkisesti. :) ihanaa viikonloppua! Sitä miestä en kyllä kuvissa nähnyt. ;)

Vastaa

Voi eikä, kiitos ihana! <3 Vaati kyllä kyllä aika tosi kovasti pistää ruutuun nämä kuvat ja myönnän, että viime hetkellä olisin varmaan pakittanut jos olisi vielä ollut mahdollista :)

Vastaa

Nyt ei ole aikaa pidemmälle kommentille, mutta sen haluan sanoa, kaunis olet!

Vastaa

Kiitos kovasti!! <3

Vastaa

Hassua, minun mielestäni olet todella naisellinen sekä kasvoista, vartalolta että hiuksista. Miten voit nähdä itsessäsi miehekkyyttä, olen aina ihastellut kuviasi ja miettinyt miltä tuntuisi näyttää noin naiselliselta, sillä oma vartaloni on aika suoran mallinen vailla vyötärön ja lantion kurveja. Olen melkein 180 cm pitkä ja hoikka ja varsinkin nuorempana tunsin itseni enemmänkin poikamaiseksi. Minulle edustat Naisellisuutta isolla N:llä :)

Vastaa

Okei, vau, nainen. Sä olet ihan liian tyrmäävä. Mä en nyt pysty sanomaan mitään järkevää. Olet niin upea näissä ♥

Vastaa

No voi ihana sinä <3 Kiitos kovasti! Ei ollut kyllä helppo paikka julkaista näin vähäpukeisia kuvia ja myönnän, että niitä on jopa itsestä tosi vaikea katsoa :D

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.