Päivä Tallinnassa oli ihana hetken hypähdys pois arkikuvioista, antaen samalla myös vähän esimakua seuraavan viikonlopun Oslon kaupunkivisiitistä, ainakin kävelykilometriensä puolesta. Ilma oli todella hyinen ja koleus puri kuin loppusyksyn kelit, mutta onneksi kylmää pääsi pakoon vanhan kaupungin putiikkeihin ja ripeä askellus pitivät veren kiertämässä.

Laiva lipui satamaan puolen päivän jälkeen, ja ensi töiksi suuntasimme miehen muistilistaan merkkaamaan putiikkiin, Sfäär Resto & Storeen, joka nimensä mukaisesti kätki sisäänsä huippuherkullisen kahvilan sekä vaateliikkeen. Valikoimassa oli Tricker’sin kenkiä hauskoilla väriyhdistelmillä ja myös farkkuja mies hypisteli pitkään. Itse ihastelin kauniita vaateidenhuoltopurtiloita, mutta liikeestä kuitenkin poistuttiin tyhjin käsin. Suosittelen kaikkia estetiikan nälkäisiä poikkeamaan, liike kun sattuu olemaan laivamatkaajen kannalta erinomaisessa kohdassa, aivan siinä kävelymatkan varrella vanhaan kaupunkiin suunnatessa.

tallinnatallinna3tallinna2 tallinna4tallinna6

Koska laivan kahvilatarjonta oli vetänyt hiljaiseksi ja saanut aikaan syömisen panttaamista maihin, päätimme etsiä käsiimme lukijan suositteleman Chocolats de Pierre -kahvilan, ja voi mikä ihana keidas se olikaan! Harmaa sää unohtui sillä sekunnilla kun astuimme lämpimään, antiikkiseen ja pieniä yksityiskohtia pullollaan olevaan kahvilaan. Huokailimme herkullisen herkkuvitriinin äärellä, ja valinnan vaikeuksien myötä päädyimme lopulta tiramisuleivokseen ja suklaakakkuun. Kun pienet hopeatarjottimet kannettiin pöytään ja upotimme lusikkamme leivoksiin oli hetken aikaa hiljaista ennen uuden huokailukimaran alkamista. Miten hyviä ne olivatkaan! Erityisesti tiramisuleivos oli todella taivaallista, ja kuten mies sanoikin, helposti yksi parhaista leivoksista, jota on koskaan syönyt. Yhdyn kehuihin ja suosittelen lämpimästi, erityisesti suklaan ystäville!

tallinna7tallinna11tallinna06tallinna9tallinna14tallinna05

Kun verensokeri oli saatu uuteen nousuun lähdettiin rauhallisesti kiertelemään vanhaa kaupunkia. Karttaan oli merkitty pieni miestenvaateliike Classic Boutique, jossa pääsi ihastelemaan lsivitriineihin esille aseteltuja erityisen veistoksellisia kenkiä. Mies pyöritteli pitkään ja hartaasti käsissään upeita Crockett & Jonesin jalkineita, mutta sinne ne lopulta jäivät seuraavaa kertaa odottelemaan. Ruskeista kengistä siirryimme suklaaseen, ja jatkoimme vanhankaupungin sydämessä sijaitsevaan Kalevin myymälään ostoksille.

tallinna15tallinna16tallinna03tallinna18tallinna22 tallinna24 tallinna25 tallinna26

Mukulakivikatuja kulutettua suolaisen nälkä alkoi hiipiä vatsanpohjaan, ja niinpä päätimme suunnata syömään hyvin ja ajan kanssa. Ensisijaisen vaihtoehtona oli lukijalta saatu suositus La Bottega -ravintolasta, mutta valitettavasti jouduimme kääntymään ovelta täyteen bookatun ravintolan olessa vastassa. Miljöö näytti ihanalta, joten sinne on päästävä syömään sitten seuraavalla kerralla!

Kaupunkia tuntemattomana jäimme miettimään, mitä seuraavaksi kokeiltaisiin. Avuksi tuli Trip Advisor, ja päädyimme etsimään käsiimme niin ikään vanhassa kaupungissa sijaitsevan, listan toiseksi parhaaksi ravintolaksi rankatun Von Krahli Aedin. Myönnettävä on, että ensin olin epäileväinen, yksinkertaisen kuuloinen menu ei saanut odottamaan ihmeitä, mutta on aina ihanaa yllättyä iloisesti, ja niin kävi nyt. Ruoka oli todella maistuvaa, ja mitkä hinnat! Palvelustakin on annettava erityismaininta, näin sydämellisestä palvelusta en olekaan vähään aikaan päässyt nauttimaan. Suosittelen tätä(kin) lämpimästi!

talnna28tallinna29tallinna30tallinna33

Valkoviinin lämmittämällä keholla oli hyvä jatkaa päivää, ja ottaa hiljakseen suunta takaisinpäin. Paluumatkalla poikkeismme vielä Viru Keskuksessa sekä Rottermannin mielenkiintoisessa ostoskorttelissa. Aurinkokin oli ilmestynyt näkyviin raskaan pilviverhon alta, ja sää alkoi hetkessä tuntua keväiseltä. Paluumatkaa siivittikin kaunis auringonpaiste ja mikäs siinä kotiin pääsyä jalat väsyneinä odotellen, lasi kuoharia edessä ja viimeiset tax free-ostokset tehtyinä. Pitäisi käydä useamminkin, niin mukava ja helppo päivän visiitti naapuriin oli. Miksi lie päässyt viime kerrasta vierähtämään niinkin pitkä aika!

Katso myös nämä

16 comments

Vastaa

Yhdyn myös ylistyssanoihisi Von Krahlista! Vietimme pääsiäisen Tallinnassa ja Von Krahlissa tuli käytyä matkan aikana jopa kahdesti. Aivan ihana paikka ja todella ystävällinen palvelu. Suosittelen ehdottomasti muillekin. Jälkkärilistan jäätelöjuustokakku vie kielen mennessään!

Vastaa

Oi, kiva kuulla, että tykkäsitte kanssa! Tuo oli kyllä niin löytö, ja vielä puolittain sattumaa, että sinne päädyttiin :) Juustokakkua tarjoilija kehaisikin, sanoi sen olevan yksi asiakkaiden suosikeista, mutta koska oltiin syöty juustokakkua (kylläkin huonoa sellaista) aiemmin päivällä, päädyttiin jakamaan creme brulee (erittäin maistuvaa sekin). Painettiin ravintolan nimi ja sijainti mieleen, jotta osataan suunnata myöskin sinne toiste :)

Vastaa

Aina Tallinnan reissun jälkeen huokailen samaa, että pitäisi käydä useamminkin. Hyvää ja halpaa ruokaa ja ihania pikkukatuja. Toisaalta kokisiko kaupunki inflaation, jos siellä ravaisi liian usein… Mene ja tiedä, mutta kesällä sinne on päästävä taas!

Vastaa

No niinpä! Se on niin lähellä, ja silti siellä tulee käytyä harvoin – mikäköhän siinäkin on.. Olin vielä yllättynyt siitä, kuinka reilusti lähtöjä päivässä oli. Lähdimme nyt 10:30 lautalla, mikä oli loistava, ei tarvinnut herätä liian aikaisin, mutta päivään jäi silti vielä ihan riittävästi tunteja! Todella loistava päiväretkikohde, tai miksei yön yli viipymiseenkin :)

Vastaa

Tallinna on kyllä ehdottomasti nykyään varteenotettava vaihtoehto minilomakohteita miettiessä! Ravintola- ja kahvilatarjonta on todella hyvä, ja ilmeisesti keskustan tuntumassa on jo useampikin romanttinen, pieni hotelli jossa yöpyisi mielellään. Omasta visiitistä on myös vierähtänyt muutama vuosi, mutta kävimme silloin taidemuseo Kumussa pienen kävelymatkan päässä keskustasta, ja se on jäänyt mieleen erityisesti miljöönsä puolesta. Täytyy seuraavalla kerralla varmaan ottaa ohjelmaan tuo Von Kraeli, ja useinhan se on niin, että mitä simppelimpi ruokalista, sen paremmat sapuskat :P

Vastaa

Ehdottomasti, mutta silti on hassua, ettei se omassa mielessä nouse juuri lainkaan esiin kun miettii pientä viikonlopun irtiottoa! Noh, ehkä asia muuttui tämän päiväretken myötä :) Minua ainakin alkoi kovasti houkuttelemaan juurikin tuo yöpyminen pienessä kivassa hotellissa vanhan kaupungin tuntumassa, illallistaminen hyvin (ja edullisesti!) sekä tietenkin herkuttelu ylipäänsä, putiikkivisiiteistä puhumattakaan. Museoissakaan en ole Tallinnassa käynyt, joten siinäkin olisi päivityksen paikka. Ensi kerralla yön viivähtäminen kaupungissa saattaisi hyvinkin tulla kysymykseen! :)

Vastaa

No voi harmi, että ette sitten päässeet La Bottegaan :/ Mutta tosiaan ens kerralla sitten! Tarvii käydä joskus katsastamassa myös tuo Von Krahli Aedin. Ja tuonne suklaakahvilaan vasta onkin päästävä!

Vastaa

No niinpä! Vähän mietin etukäteen, että pitäisiköhän pöytä varata, mutta unohdin sitten ajatuksen. Noh, onneksi tuo Von Krahlikin osoittautui hyväksi, ja harmitus katosi nopeasti, ja tietääpähän nyt, minne seuraavalla kerralla suuntaa syömään! ;)

Vastaa

Jee kävitte Pierressä! :) Me pistäydyttiin siellä gradusemmaryhmän kanssa ja myös meidän pöytäseurue (eli innokkaasti pälpättävät keskiajantutkijat jotka olivat juuri päässeet tutustumaan Tallinnan kaupunginarkistoon…) hiljeni ihastuksesta niiden ihanien herkkujen äärellä. :) Silloin oli vielä sateinen talvipäivä, joten se paikan lämmin tunnelma vielä oikein korostui. Ostin silloin herkkuja mukaankin, pakkasivat niin nätisti, että oli melkein synti avata.

Vastaa

Oi, sieltä olisi saanut mukaan! Voih, eipä tullut mieleenkään, sillä jos olisi tullut, ainakin noita tiramisuleivoksia olisi varmaan lähtenyt laatikollinen matkaan ;) Ens kerralla sitten! Ja kun nämä olivat niin herkkuja, niin haluaisin maistaa jokaista kakku- ja suklaasorttia, mitä vitriinistä löytyy. Nam.

Vastaa

Kiitos hyvästä kirjoituksesta ja kivoista vinkeistä! Itse olin viime vuonna kaksi yötä Tallinnassa, mutta tuollainen päivän reissu olisi niin helppo toteuttaa useamminkin, että itsekin ihmettelen, miksi emme sitä tee useammin.
Vinkkiesi innoittamana taidankin varata yhden päivän toukokuusta Tallinnan matkaan :)

Vastaa

Kiva jos oli iloa! :) Niinpä, samaa pohdin tässä itsekin, vielä kun noita lähtöjä oli niin mukavasti pitkin päivää ja muutenkin reissubudjetti pysyy helposti varsin maltillisena, että päiväretken pitäisi olla niin mahdottoman helppo toteuttaa. Vielä kun pienikin maisemanvaihdos katkaiseekaan tosi kivasti arkea!

Nyt oli hyytävän kylmä, mutta vähän kun säät tästä lämpenevät, voisin hyvin tehdä uuden minimatkan meren yli, ehkäpä jopa yhden yön yli kestävän :)

Vastaa

On aina niin ihanaa lukea kirjoituksia matkoistasi! Kauniita kuvia ja kuvailet hyvin ja tarkasti paikkoja ja tunnelmia. Ja kauniit kuvat saavat aikaan matkakuumeen!

Vastaa

Oi, kiva kuulla, että tykkäät! :) Tallinna oli upea ja kuvaukellinen, vain hyytävä sää piti sormet mieluummin taskuissa kuin kameran laukaisimella :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.