Yhteistyössä Solo Sokos Hotel Estorian kanssa.

Vaikka olen käynyt Tallinnassa useasti, löydän silti kaupungista joka kerta jotain uutta. Tallinna elää jatkuvasti ja alueet heräilevät eloon uusilla innostavilla tavoilla, syntyy kiinnostavia kahviloita ja tyylikkäitä ravintoloita. Sitten on myös jo jonkin aikaa paikoillaan olleita elementtejä, joita vain en ole aiemmin syystä tai toisesta huomannut. Sellainen on esimerkiksi persoonallinen Solo Estoria -hotelli ihan Tallinnan sydämessä.

Tallinna viiden parhaan hotellin joukkoon valittu Estoria seisoo ihan Viru Hotellin kyljessä, mikä saattaakin olla syynä sille, etten ole tullut kiinnittäneeksi siihen aiemmin huomiota. Toisaalta myös uutta itselle on yöpyminen Tallinnassa. Vuosia tein vain päiväreissuja tai majoituin tuttavien luona, joten itselle uusi ajatus on ollut alkaa katselemaan Tallinnaa myös viikonloppuloman näkökulmasta. Ja kaupunkihan on juuri täydellinen siihen, yhden tai kahden yön irtiottoon – puhumattakaan muista Viron kohteista!

Alun perin olimme ajatelleet suunnata suoraan Pohjois-Viron road tripille, mutta lopulta päätimme lähteä matkaan jo päivää aiemmin ja viettää hetken myös Tallinnassa, sillä sinne tuntuu aina mukavalta palata. Lisäksi kaupungilla on nykyään tärkeä merkitys itselle muistojen myötä, niistä hetkistä kun ensimmäisen kerran kohtasimme tai kun viime syksynä teimme ensimmäisen yhteisen Suomen rajojen ulkopuolelle suuntautuneen matkan.

Tallinna on siis idyllinen ja kotoisa kaupunki, joka on saanut viime aikoina kiehtovaa trendikästä särmää ja omissa silmissä myös uudenlaisen romantiikan väreen, jota en aiemmin sen kaduilta ole osannut lukea.

Niinpä ei haitannut, vaikka Tallinnassa satoi. Estoria sijaitsee kävelymatkan päässä satamasta, joten pienen kastumisen korvasi huoneesta löytyneet iloisenväriset kylpytakit ja esiin nostettu kuohuva. En muista, huomasinko ensimmäisenä ikkunoista avautuvan näkymän, jollaisesta en Tallinnaa ole ennen tarkastellut, vai käsittämättömän pehmeän ja mukavan sängyn. Vaikka ihan oikeasti taisin kyllä rekisteröidä karkkikipon, joka löytyi käytävän loungesta. Joka tapauksessa, ne nousevat ensimmäisinä mieleen Estoriaa miettiessä.

Huoneestamme avautui näkymä yli kaupungin. Upeita näköaloja tarjoilee myös käytävien ikkunat, joiden luokse on sievästi aseteltu persoonallisia paikkoja istahtaa ja pysähtyä katsomaan kaupunkia. Sänky taas tuntui juuri sellaiselta, millaisesta aina haaveilen. Kun puhun hotellisängyistä ihastelevaan sävyyn, tarkoitan juuri sellaisia kuin mitä Estoriassa on. Nukuin niin hyvin, etten muista milloin vastaavaa viimeksi.

Osatekijänä hyviin uniin saattoi toki vaikuttaa myös tuttu iho, jota vasten käpertyä. Tai se, että olimme vain vähän aiemmin taistelleet tiemme tiiviinä myttynä kaatosateessa Must Puudelista jalkapallo-ottelun päätyttyä takaisin hotellille. Minä vielä tuolloin kykenemättömänä nopeisiin liikkeisiin, mutta yhdessä jotenkuten perille vettä valuvina päästen. Sellaisen jälkeen on erityisen ihana sukeltaa pehmeään suureen sänkyyn.

Muita ihania asioita Estoriassa on rauha. Sokos Hotels -ketjuun kuuluva Solo Estoria on selvästi aikuisempi hotelli ja ihastuttavan hiljainen. Huoneeseemme ei kuulunut missään vaiheessa mitään ääniä ja käytävät pysyivät hiiskumattomina. Rauhallinen tunnelma seurasi aamupalallekin. Kateissa oli kiire ja noutopöytien jonot. Kuinka miellyttävää olikaan syödä aamiaista kiireettä kivassa tilassa, jossa ympärillä vallitsi kaunis rauha.

Myös ravitsemusterapeuttien kanssa suunniteltu aamiainen oli erinomainen ja erityisen kauniisti katettu. Kasvisruokailijoina löysimme hyvin syötävää ja Estorian aamiainen olikin ehdottomasti reissumme paras. Runsas, moderneilla twisteillä varustettu ja ehdottomasti tuore. Iso plussa tuoreista mansikoista ja kirsikoista, joita ahmin kupillisen perinteisen jogurtti-myslikokonaisuuden sijaan.

Vaikka Estoria onkin perinteinen hotelli palveluineen ja huoneineen, se ei tavallaan kuitenkaan ole sitä. Se tuntuu hieman tasokkaammalta, olematta kuitenkaan överi. Estoria on siis ehdottomasti helposti lähestyttävä. Vaikka sen sisustus on harkittu ja designimpi, sen lämpimät värit ja lempeät kuosit tekevät siitä kuitenkin sopivalla tavalla kotoisan. Huoneet on pienesti personoituja, mikä on kiva ajatus.

Myös nimi Estoria on oivaltava ja kertoo osin siitä, mistä on kyse, historiasta ja tarinoista. Hotellihuoneet kertovat omilla tavoillaan tarinoita maansa historiasta, keksinnöistä, yrityksistä ja luonnosta. Sisustuksessa on suosittu paikallisten suunnittelijoiden tuotantoa.

Valkoisista lakanoista on luovuttu ja niiden sijaan sängyssä on kuviolliset kesänväriset lakanat, samaa sävymaailmaa, jota löytyy myös yleisistä tiloista. Kolmen kerroksen aulassa on lounget, joista voi napata kahvin automaatista matkaan tai jäädä lukemaan lehtiä tai kirjoja. Niin, tai herkutella niillä paikallisilla karkeilla, jotka löytyivät sohvapöydältä.

Estoria sijaitsi meille erinomaisella paikalla myös matkan jatkumista ajatellen. Syötyämme rauhassa aamiaisen ja makoiltuamme vielä hetken hotellihuoneessa seinällä seisovaa Viron karttaa katsellen, pääsimme hetkessä autovuokraamolle, joka sijaitsi suurin piirtein sataman ja Estorian välissä.

Hyvä sijainti toki on muutenkin, ihan vieressä on Viru Keskus ja kaupungin kiinnostavimpiin paikkoihin pääsee helposti kävellen. Tälläkin reissulla tosin jäi kokematta vähän etäämmällä sijaitseva televisiotorni, jota jo viime syksynä harkitsimme. Nyt katselimme sitä auton ikkunasta, mutta päätimme kuitenkin säästää aikaa ja matkata suoraan Lahemaan kansallispuistoon. Toisella kertaa sitten! Onpa ainakin lisää syitä palata pian taas Tallinnaan!

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Hienoja kuvia ja mielenkiintoinen teksti! Mekin ollaan yövytty Estoriassa useampaankin otteeseen ja koskaan ei olla jouduttu pettymään. Vahva suositus tälle hotellille. :)

Vastaa

Kiva kuulla, kiitos! Estoria oli kyllä ihana, ja ihanan rauhallinen – varmasti palaan sinne toistekin :)

Vastaa

Itsellä on aikaa, kun on majoittunut hotellissa Tallinnassa. Olen jo muutaman vuoden ajan käyttänyt vain Airbnb:tä, ja viime joulukuussa ostimme sieltä oman pienen paikan vanhan kaupungin sydämestä eli hotellit taitaa tästä lähtien jäädä kokonaan väliin. Se kuitenkin kiinnostaa, että mahtaakohan tuolla hotellissa olla tarjolla aamiaista myös ulkopuolisille? Hyvistä aamiaispaikoista kaipaa vinkkejä, kun omalla ”mökillä” ei semmoista ole tarjolla.

Vastaa

Mulla kanssa pari ystävää käyttää Tallinnassa oleillessa Airbnb:tä ja ovat olleet tosi tyytväisiä! Itsellä Tallinnan vierailut ovat usein lyhyitä, joten siinä tykkään ajatuksesta saada vähän enemmän hotellimaisuutta oleiluun, kuten vaikka aamiainen :) Mutta täytyy ehdottomasti testata myös airbnb:tä, mikäli siellä viivähtää yhtään pidempään! Tuo sijainti kuulostaa kyllä aivan ihanalle, ja siinä onkin kaikki kahvilat lähellä, joten aamiaisen voi syödä hyvin vaikka ulkona :)

Yleensähän hotelleista saa ostettua myös pelkän aamiaisen, joten uskoisin vahvasti, että myös tuolta, mutta tietenkään ihan varmaksi osaa sanoa :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.