Tein viime lauantaina päiväretken Visit Tallinnan kutsumana Tallinnaan. Edelliskerrasta tuohon idylliseen kaupunkiin ehti kulua lähes tarkalleen vuosi, mutta tunnelma tuolloin oli hyvin erilainen niin sään kuin kohteidensakin puolesta. Silloin vierailin karunkauniilla hylätyllä Nobblesnerin telakalla ja nyt jo suljetussa Patarein vankilassa.

Tällä kertaa reissun pääpaino oli rouheiden kuvauskohteiden sijaan hemmottelussa ja rentoutumisessa, ja mikä olisikaan oleellisempi osa sitä kuin hyvä ruoka?

vegan-restauran-v-4vegan-restauran-v-3 vegan-restauran-v-8

Tutkailtuani Tallinnan ravintolatarjontaa etukäteen silmiin osui vanhankaupungin sydämessä sijaitsevat vegaaniravintola Vegan Restauran V (Rataskaevu 12), jonne suuntasin pitkälle ja kiireettömälle lounaalle äitini kanssa.

Ihana miljöö ja vain kourallinen asiakaspaikkoja. Tunnelmallinen ja lämmin fiilis kruunasivat herkullisen ruoan, joka oli niin kauniisti laitettu kuin mielettömän hyvää. Kaikki listalla oli luonnollisesti vegaanista enkä voi kuvitella, että kukaan näiden annosten äärellä kaipaisi lihaa! Sain jopa tofua hetkeä aiemmin parjanneen äitini maistamaan tofu-kvinoa-annostani ja myöntämään, että kyllä, tofu voi olla erittäin hyvää kun se osaataan laittaa ja maustaa oikein.

vegan-restauran-v-5vegan-restauran-v-6 vegan-restauran-v-9vegan-restauran-v-13

Ruokalista on monipuolinen ja vaihtelee sesongin mukaan. Ihastuin erityisesti kauniisti laitettuihin annoksiin, joiden makumaailma oli kivan vivahteikas, jopa mausteinen. Äiti huokaili alkupalan äärellä. Pähkinäjuustolla täydennetty punajuuriannos oli kuulemma parhaita punajuuriruokia, mitä oli syönyt, enkä voi kiistää, erinomaista!

Vegan Restauran V:n hintataso oli todella kohtuullinen, laatuun nähden jopa edullinen. Kolme ruokalajia ja viinilasilliset sekä alkoholittomat juomat kahdelle kustansivat vain viitisenkymmentä euroa. Hintahaitari ruoilla oli siis muutamasta eurosta jotakuinkin kymppiin. Koska ravintolassa on melko vähän asiakaspaikkoja ja se on muutoinkin supersuosittu, kannattaa ehdottomasti tehdä pöytävaraus etukäteen. Suosittelen lämpimästi myös liharuokiin tottuneille. Muita vege- ja vegaaniruokia ravintolavinkkejä Tallinnaan löytyy täältä.

vegan-restauran-v-10vegan-restauran-v-7

Katso myös nämä

3 comments

Vastaa

Kävin samassa ravintolassa elokuussa eka kerran ja en kyllä viimeistä kertaa :D todella herkullista ruokaa!

Vastaa

Oi, onpa kiva, että tykkäsit myöskin! Tuonne todellakin täytyy suunnata myös uudelleen seuraavalla Tallinnan reissulla, ihana paikka :)

Vastaa

Kiva kuulla kokemuksesta, kiitos :) Olen jo kolmessa eri seurassa koettanut ehdottaa kokeiluun samaa paikkaa Tallinnan reissuilla kavereille, mutta harva lihansyöjä innostuu kuullessaan sanan vegaani… Äidin saattaisi jopa saadakin mukaan :D

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.