”If vampires needed a hotel they would stay here”, sanotaan Telliskiven vanhan tehdashallin vallanneen Hektor Container Hotelin sivuilla. Helppo uskoa.

Rouhean hallin henkeä ei ole yritetty piilottaa, vaan Hektor on kiehtova yhdistelmä uutta ja vanhaa. Mustat alkuperäisestä käytöstä poistetut merikontit kohoavat pinoina hallissa ja muodostavat yhteensä 84 huonetta. Lapsena rakastin vampyyritarinoita, nyt aikuisena rouheaa estetiikkaa ja visuaalisesti kiinnostavia tiloja. Ei siis ihme, että kun luin tästä viime vuoden lopulla Telliskiveen auenneesta hotellista, halusin ehdottomasti kokea yön kontissa.

Astetta ekologisempi hotelli

Hektor on muutakin kuin vain vanhoista tavarakonteista koottu tila, siinä näyttäytyy muillakin tavoilla moderni ajattelu. Merikonteissa majoittuminen on kompaktia, mutta niistä löytyy kaikki oleellinen hyvästä suihkusta erinomaiseen sänkyyn. Olohuonemaisia tiloja avautuu konttikerrosten keskellä hallissa ja Hektorista löytyy myös vapaasti käytössä oleva keittiö. Kertakäyttöisyys on minimoitu, hotelli suosii paikallista ja sitä pyörittää viiden hengen naistiimi. Hektor on esteettinen kokemus, mutta se on myös ekologinen valinta. Edellä mainittujen lisäksi hotelli kompostoi kaikki biojätteensä ja käyttää ne hotellin kasvien lannoitteeksi.

Uutta aikaa edustaa myös avaimettomuus. Sisäänkirjautuminen tapahtuu tabletilta hotellin aulasta ja puhelimeen kilahtaa koodi, jolla pääsee niin rakennuksen eri sisäänkäynneistä sisään kuin omaan huoneeseenkin. Itse kontista löytyy seinän kokoinen ikkuna, jota vasten sänky lepää. Huoneessa on laivahyttimäistä tuntua kun pimennysverho on kiinni, mutta kun sen avaa, avartuu tunnelma hetkessä. Pistorasioiden sijoittelussa on ajateltu nykypäivän tarpeita ja yleisistä tiloista tehty niin mukavat, että niihin tekee mieli jäädä lojumaan kahville sadekuurojen aikaan. Aamiaisen voi ostaa erikseen 12 euron hintaan tai sitten olla ostamatta. Kahvi on maksutonta ja lähellä on lukuisia ravintoloita, joista saa edullisesti hyvää aamupalaa.

Aamiaissetti näytti hyvälle, mutta siitä huolimatta päädyimme molempina aamuina ulos. Lämmin suositus etenkin Fotografiskan aamiaiselle.

Viime vuosina en ole enää niin kaivannut Tallinnan vanhaankaupunkiin, talvista joulutoria lukuun ottamatta, sillä tuntuu, että kaikki kiinnostava tapahtuu tällä hetkellä vanhojen muurien toisella puolella. Siksi onkin kiva, että myös Telliskivi sai vihdoin ansaitsemansa hotellin, joka on ylistys alueen luovalle ja rouhealle hengelle. Yöhintakin on kohtuullinen, kahden hengen majoituksesta (itse asiassa Hektorissa on vain pieniä huoneita, mutta myös liikuntarajoitteiselle on olemassa konttihuone) maksoimme näin kesäkautena alle 70 euroa yöltä.

Sijaintikin on täydellinen, kivenheiton päässä Balti Jaaman torista ja kävelyetäisyydellä Telliskiven baareista ja putiikeista. Junanvaunuistaan tunnettu Peatus seisoo ihan Hektorin kyljessä. Nopeasti kehittyvälle Noblessnerin alueelle kävelee parissakymmenessä minuutissa. Lisäksi juna-asemalle on lyhyt matka, joten jos kaipaa uutta nähtävää, kannattaa tehdä esimerkiksi lyhyt retki vartin junamatkan päässä sijaitsevaan Nõmmeen.

Katso myös nämä

7 comments

Vastaa

En tiennytkään, että löytyy Tallinnasta tuollainen, onpa kiinnostava konsepti. Täytyykin pitää mielessä!

Vastaa

Suosittelen lämpimästi! Itsekin bongasin tämän vasta ihan vastikään, ja oli kiva uusi kokemus :)

Vastaa

Hieno ja inspiroiva paikka. Ideoita täynnä kotiinkin vietäväksi. Tallinnassa on aina jotain uutta, suosikkikaupunki.

Vastaa

Totta, itseki ammensin sisustuksesta ja ihastelin lattioita – nyt tuntuu katselevan kaikkia tiloja vähän sillä silmällä :) Tallinna on kyllä ihana!

Vastaa

Keittiön remonttiin liittyen on pitänyt kirjoittaa seuraava huomio. Ainakaan ennen ei suositeltu, että jääkaappi ja liesi olisivat vierekkäin (muistaakseni tämä oli suunnitelmasi). Syitä on kai ollut kaksi: paloturvallisuus ja se, että ei ole järkevää laittaa ”kuumaa” ja ”kylmää” laitetta vierekkäin muun muassa energiatehokkuuden näkökulmasta. En tiedä sitten, ovatko suositukset tms. voineet muuttua vastikään.

Vastaa

Tämä ei itse asiassa enää pidä paikkaansa, tsekkasin useammalta keittiöfirmalta ja on kuulemma vanhaa tietoa, joka elää vielä sitkeästi :) Kuulemma tänä päivänä uudet laitteet on suunniteltu niin, ettei ongelmaa ole ja vielä jos joku tai molemmat on integroituna, tulee kalusteista lisää pintaa väliin.

Vastaa

Hyvä tietää! :) Minullakin on ehkä keittiöremontti edessä jossakin vaiheessa. No, menee varmaan ainakin pari vuotta…

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.