Toisella viikolla aloin tuntea pientä aikapainetta remontin suhteen, mikä ehkä tuli siitä turhaumasta, että tajusi niin monen itsestä riippumattoman asian kestävän kauemmin kuin oli ajatellut. Lisäksi konkretisoitui ajan kulun vauhti, livutaan jo kuun puoliväliä.

Kärsimättöminä hetkinä hengitän syvään ja järkeistän vaiheet todetakseni, että kyllä kaikki lopulta hoituu ja jos jollain kestää kauemmin, se ei ole maailman loppu. Pitää nauttia matkasta, ja sitähän tämä on, ihana uniikki mahdollisuus päästä suunnittelemaan jotain ihan vain omiin makumieltymyksiin nojaten! Toki on budjetit ja rakennuksen rajoitteet, mutta silti, ihaninta on into päästä seuraamaan vision konkretisoitumista ja muovautumista omaksi kodiksi.

Toinen remonttiviikko piti sisällään seuraava:

1. Pidin hieman lomaa ja käytin sen inspiroituen Tallinnan sisustustarjonnasta. Alussa ajatus oli katsella enemmän remppatarvikkeita, mutta kun ymmärsin matka-ajan rajallisuuden ja sen, ettei kuitenkaan olisi autoa, jolla kierrellä paikkoja ja raahata löytöjä, pitäydyin enemmän kaluste- ja sisustusinspiksessä. Se sopi hyvin. Tallinnalla oli niin paljon annettavaa, että jos yhtään enempää olisi halunnut ahmia näihin päiviin, olisi matkasta kadonnut rentous. Kokoan tuonnempana tärppälistan myymälöistä, joissa tuli poikettua!

2. Remonttilupani hyväksyttiin isännöintitoimiston puolesta ja pääsen etenemään ensimmäiseen vaiheeseen, eli isännöintitoimiston aloituskatselmukseen, jonka jälkeen pääsee aloittamaan remontin. Taloyhtiön puolelta on melko lailla ehtoja, liekö vaikuttaa asiaan, että kyseessä vanha arvotalo. Olisi ihan ymmärrettävää, että sitä halutaan valvontojen ja tarkkojen speksien puolesta vaalia. Sinällään hyvä asia, mutta toki näin remontoijalle se saattaa näyttäytyä ylimääräisinä kuluina ja jopa kompromisseina. Mielenkiinnolla odotan tapaamista ja sen tuomaa konkretiaa viimeisiin avoimiin kysymyksiin.

3. Sain tilaamiani lattianäytteitä, ja oli todella hyvä päästä katselemaan niitä luonnossa. Nettiruutu ei todellakaan antanut oikeutta, ja ennakkosuosikit joutivat suoriltaan ei-pinoon ja vastaavasti paremmalta näytti sellainen, jolta vähemmän sitä odotti. Ei tuleva lattiani näiden näytteiden joukossa ole, mutta ainakin ne ovat auttaneet hahmottamaan, mistä voisin pitää.

4. Kävin läpi Teamsin välityksellä suunnitelmaa keittiöfirman kanssa ja alan olemaan varsin innoissani siitä. Palaan näihin asioihin myöhemmin, ensin on viimeisteltävä kokonaisuus ja tietenkin hyväksytettävä isännöitsijällä.

5. Kalenteria katsellessani havahduin siihen, että on alettava suunnitella myös märkätiloja. Vaikka niiden aikataulu ei ole kiireellinen, niin mitä aiemmin aloitan vertailun ja fiilistelyn, sitä paremmalta pohjalta pystyy tulevia päätöksiä tekemään. Päätinkin tehdä saman kuin keittiöiden kanssa, eli sopia useamman firman kanssa tapaamisen ja kun olen kuullut eri ideoita, hahmotan paremmin, mistä tykkään ja mistä en. Niinpä laitoin jo ensimmäisen yhteydenottopyynnön ystävän suosittelemaan yritykseen. Tämänkin saralla mieluusti otan vinkkejä vastaan!

6. Viestittelin varaamani rakennusammattilaisen kanssa, joka siis tulee tekemään mm. vanhan seinän purun ja uuden rakentamisen, vanhojen seinien fiksailut, lattian asennukset ja sen sellaista, mitä nyt lähikuukaudet tuovatkaan tullessaan, ja vitsit, miten hyvä fiilis tästä itsellä on. Jos isännöintitoimiston kanssa vähän kaikki on takunnut, niin tämä on toiminut hyvänä vastapainona, vastaukset on supernopeita ja muutenkin ote on proaktiivinen, olen saanut hyviä vinkkejä ja muutenkin hän tuntuu olevan kiinnostunut löytämään ratkaisuja, eikä suinkaan osoita ongelmia. Tästäkin täytyy siis kiittää somen voimaa. Olen saanut liudan hyviä vinkkejä, ja ammattilainen löytyi läheltä kiitos Instagramissa huutelun.

7. Pinterestin ja muiden inspissivujen lähes maanista selailua. Tälläkin hetkellä nettiselaimessa on liioittelematta avoinna kolmisenkymmentä eri välilehteä kuvahakuineen, firmoineen, lattiainfoineen, kettiöelektroniikan tuotekortteineen jne. Jos yhtään tulee tyhjä hetki, löydän itseni googlaamasta milloin mitäkin remonttiin ja materiaaleihin liittyvää.

Tässä viikossa odotan eniten vauhtiin pääsyä. Sitä, että saan vihdoin vahvistuksia seinän purkuun ja lattiamateriaaleihin liittyen, sekä myös keittiösuunnitelman viimeistelyä.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.