Barcelonassa ei todellakaan ole ongelmana rajallinen ravintolavalikoima vaan haaste on pikemminkin päinvastainen, ravintoloita on niin paljon, että valinnanvaikeus iskee! Onneksi on TripAdvisor, ja niinpä mekin saatiin haarukoitua joka illalle kivat vaihtoehdot, joista erityisesti edukseen nousi kolme.

Restaurante Margherita
Calle Rossello, 253

Restaurant Margherita oli tosi viehättävä italialainen ravintola, jonne suunnattiin miehen kanssa kiireetöntä kahdenkeskistä iltaa viettämään. Paikassa ihastutti todella tunnelmallinen sisustus ja monipuolinen menu, josta olisi tehnyt mieli maistaa kaikkea! Vegevaihtoehtojen löytäminen oli ongelmatonta ja ihan kaikki maistamamme suli suuhun, erityisesti sinihomejuusto-saksanpähkinärisotto oli todella hyvää! Kaiken kaikkiaan varsin laadukas keskihintainen ravintola, joka sopii mainiosti romanttisen illan viettopaikaksi.

margharita barcelona 2margharita barcelona 4

Miinus ravintolakokemukseen tuli kun mies sattui selailemaan kännykällä TripAdvisoria, minkä tarjoilija sattumalta huomasi ruokia tuodessaan. Sillä sekunnilla meistä tuli ravintolan tärkein pöytä ja palvelu muuttui todella imelän ystävälliseksi, jopa liian kaverilliseksi (ja todella epäreilun huomioivaksi muita ruokailijoita ajatellen), eli kaikesta paistoi läpi positiivisen arvion kalastelu. Se oli niin läpinäkyvää, että hetken mietin suosittelenko paikkaa lainkaan, mutta koska kaikki muu jätti niin hyvän maun ja ruoka oli oikeasti tosi maukasta, tuntuisi hölmöltä unohtaa ravintola yhden ärsyttävän huomiohakuisen tarjoilijan takia (joka lähtiessä sujautti meille oman nimensä korttiin raapustettuna ”siltä varalta, että haluamme mainita hänet TripAdvisorin arviossamme”).

margharita barcelona 1margharita barcelona 5margharita barcelona 6

Restaurante Sésamo
Sant Antorni Abat, 52

Ravintola Sésamo oli todellinen superyllättäjä! Se sijaitsee metromatkan päässä ydinkeskustasta ja näyttää ulospäin jopa vähän rähjäiseltä pubilta, mutta kun astuu sisään ja kävelee ravintolan perälle, aukeaa pieni tunnelmallinen sali, jollaista ei ensivilkaisulla odottaisi. Mikään fine dining paikka ei ole kyseessä vaan pikemminkin hyvin helposti lähestyttävä, ehkä jopa hieman kotikutoinen mutta kuitenkin harkittu kiva kokonaisuus!

Sésamon vetovoima ei ehkä ole sisustuksessa tai erityisen näyttävissä annoksissa, vaan ehdottomasti sen huikeassa makumaailmassa! Ravintola siis tarjoaa vegetapaksia, jotka sulavat suuhun eikä lihaa todellakaan jää kaipaamaan. Lisäksi hinta on tasting menun tarjoamaan elämykseen nähden todella edullinen, 25 euron menuun kun kuuluu 7 (jaettavaa) tapasannosta, viiniä sekä vettä ja jälkiruoka (kun tilaajia on vähintään kaksi). Suosittelen lämpimästi!

sesamo barcelona 6sesamo barcelona 1

Myös muut Sésamon herkut kuulostivat hyviltä, joten jos aikaa olisi enemmän, en panisi pahakseni kokeilla myös muita hauskankuuloisia makukomboja sekä yllättäviäkin vivahteita. Palvelu oli nopeaa ja muutenkin kaikin puolin erinomaista. Ravintola täyttyi nopeasti, joten suosittelisin varmistamaan paikan pöytävarauksella!

sesamo barcelona 7sesamo barcelona 2 sesamo barcelona 8

Teresa Carles
Carrer de Jovellanos, 2

Ihan lempparikseni nousi kivenheiton päässä Placa de Catalunyasta sijaitseva vegeravintola (osa ruoista vegaania) Teresa Carles, siitäkin huolimatta, että meidän alkuruoka-annoksen suhteen sattui henkilökunnalla pieni moka, mikä tarkoitti melkein puolentoista tunnin odottelua ennen itse pääruoan saamista (ja alkuruoka jäi siis lopulta kokonaan saamatta). Se vähän harmitti, etenkin kun sattui olemaan varsin nälkäinen ja muutenkin innokas maistamaan alkupala-annostakin. Muilla asiat näyttivät hoituvan sutjakasti ja myöhemmin tullut vieruspöytä oli valmis jo siinä vaiheessa kun saimme omat ruokamme, eli väittäisin kyseessä olleen vain huonon tuurin.

teresa carles barcelona 4teresa carles barcelona 14teresa carles barcelona 10teresa carles barcelona 6

Hieman happamaksi ehtinyt ilme vaihtui kuitenkin hymyksi pääruokia maistellessa, ne olivat nimittäin mielettömän hyviä! Kaavin oman lautaseni viime piirtoa myöten, eikä jälkiruoasta voinut kieltäytyä! Oikeastaan kaikki listalla kuulosti ihan todella hyvältä ja hauskasti pienillä twisteillä tehdyiltä, niinpä mietin tosissaan seuraavana päivänä ravintolaan menemistä uudelleen, mutta toisaalta taas muidenkin vaihtoehtojen kokeileminen kiinnosti. Teresa Carlesista löytyy lukuisia hyviä vaihtoehtoja kauden kasviksista ja myös paljon salaatteja. Uskallan suositella lämpimästi myös vannoutuneille lihansyöjille!

Erityismaininta täytyy antaa myös annosten vaikuttavasta esillepanosta ja plussaa tulee myös kivasta sisustuksesta sekä kaikin puolin tunnelmallisesta miljööstä!  Saimme pöydän pienen odottamisen jälkeen vaikka ravintolassa onkin runsaasti asiakaspaikkoja, niinpä suosittelen tännekin pöytävarausta mikäli mielii syömään paikallisten suosimina aikoina.

teresa carles barcelona 12teresa carles barcelona 1teresa carles barcelona 8teresa carles barcelona 13teresa carles barcelona 9

 Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

3 comments

Vastaa

Kiitos taas, ah niin ihanista Espanja -postauksista! En malta odottaa tulevaa matkaamme sinne :)

Vastaa

Oi, tosi kiva jos oli iloa!! Ja aivan ihanaa matkaa :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.