Eilen satoi kaatamalla. Rankkasade lainehti kaduilla ja kasteli kaiken, hotelliin päästyä olimme litimärkiä. Koskaan ennen ei ole sade ollut niin armoton, vielä sisälle päästyäkin sääreni valuivat vesinoroja ja laukkuni sisäpohja kannatteli pientä lammikkoa – sandaalini ovat eilisen vesiannoksesta jäljiltä vieläkin käyttökelvottoman kosteat. Ehdin jo säikähtää, että koko matkamme sataa, mutta tänään aamulla kurkatessani varovaisesti ulos verhojen raosta taivas oli sininen ja aamuaurinko kutitteli kauniisti kattoja.

Mies lähti ajoissa konferenssiin ja minä jäin viettämään lusmupäivää, heräilin rauhassa, istahdin aamukahville Plaza Catalunyan kupeeseen ja katselin heräilevää kaupunkia. Kivan sään innoittamana päätin viettää kunnon turistipäivää, sillä oltuani viimeksi Barcelonassa olin itse työmatkalla ja ainoan vapaapäiväni käytin lähinnä kaupoissa pyörien, sitä edellinen kerta taas oli niin pikainen visiitti, ettei edes päänähtävyyksiä tullut kurkattua. Niinpä nyt hyppäsin punaiseen kerrosbussiin ja päätin tehdä puolenpäivän hop on, hop off -retken. Tuuli tempoi hiuksia avokattoisessa maisemabussissa ja uppouduin ihmettelemään kierroksen yksityiskohtia. Kiipesin Güellin puistoon ja nautin ihanasti lämmittävästä auringosta.

Miehen päästessä työjutuista vapaalle istuimme iltapäivän kahville ja käyskentelimme upeaa Passeig de Gràciaa tehden hieman ostoksia. Nyt on edessä tapasillallinen pitkänkaavan mukaan, tietenkin! Huomiseksi on jälleen lupailtu sadetta, joten saa nähdä mitä keksin. Kahvilat ja kaupat eivät kyllä ole yhtään huono idea, tai ehkä lompakon mielestä…

barcelona beach-8 barcelona outfit 04barcelona city-7carmina barcelona-8gaudi barcelona-8cafe barcelona-7zara home-7

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

6 comments

Vastaa

Barcelona vaikuttaa ihanalta kaupungilta ainakin näiden sinun kuviesi perusteella – tuonne olisi joskus kiva päästä :) Ihanan näköiset nuo talot :)

Vastaa

Suosittelen lämpimästi! Barcelonassa on ihan valtavasti nähtävää ja erityisen ihanaa on meren läheisyys sekä mielettömät rannat!! :)

Vastaa

Ah, Barcelona on ihana! Oltiin aikoinaan siellä häämatkalla ja ehdottomasti pitää joskus päästä uudestaan, niin paljon jäi vielä näkemättä!

Vastaa

Täällä on kyllä ihan valtavasti nähtävää! Aika todella ei meinaa riittää kaikkeen, joten syytä itselläkin saapua kaupunkiin uudelleen :) Kovasti houkutaisi yhdistää Barcelona pieneen autoreissuun joko Costa Bravan alueella tai sitten Andorraan päin ajellen, mutta saa nähdä milloin tulee toteutettua kun houkuttelevia kohteita on muuallakin vaikka kuinka! :)

Vastaa

Kaunis tyyli. Joo lomalla voi aina sade yllättää vaikka aurinko paistaisi kirkkaalta taivaalta, sellaiset yllättävät sadekuurot johtuu varmaankin ilmastonmuutoksesta. Onneksi siellä on kumminkin muutakin tekemistä kuin rannalla oleminen, muuten voisi harmittaa tosi paljon

Vastaa

Kiitos!! Niinpä, kaupunkikohteissa ei todellakaan harmita niin paljon kuin luonto-/rankaohteissa kun voi piipahtaa kivoihin kahviloihin, ostoksille tai vaikka museoihin :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.