Matkustuksessa ehdottomasti yksi parhaista asioista, kuten elämässä ylipäätäänkin, on hyvä ruoka. Vaikken itse ole mainittava kokki ja valikoiva raaka-aineiden suhteen, niin nautin kyllä suunnattomasti valmiiseen pöytään istumisesta, herkuttelusta ja maistelusta, kauniista kattauksista ja mielenkiintoisista miljöistä. Niinpä reissatessa onkin tavaksi muodostunut katsoa hieman etukäteen minne suunnataan syömään, vaiva on pieni ja yleensä kevyellä taustatyöllä pystyy välttämään hinta-laatusuhteeltaan huonot ravintolat sekä paikat, jotka näyttävät ulos kivoilta, mutta ruoka onkin sitä samaa turistihuttua kuin monessa muussakin paikassa.

Matkailijana kulmat on kuitenkin uusia, joten ilman vinkkejä ei tietäisi minne suunnata, niinpä Tripadvisorin sivut aukeavat myös tässä (hotelleiden ja nähtävyyksien lisäksi) kohtaa. Tietenkään arvioihin ja tähdityksiin ei voi yksi yhteen luottaa, ja pitää oppia lukemaan myös vähän rivien välistä sopiiko kohde todennäköisesti omaan makuun vai ei. Puhumattakaan, että on paha luottaa arvioon, jonka on tehnyt 5 henkilöä, mutta kun arvoijia on 50 tai 500, alkaa asiasta pääsemään paremmin jyvelle. Aina ei tietenkään silti kolahda, mutta olemme löytäneet sen avulla lukuisia varsin kivoja ruokapaikkoja. Uskaltaisinkin väittää, että todennäköisyys onnistuneeseen ruokaelämykseen on siten parempi kuin vain sokkona jonnekin tarpoessa, moni mielenkiintoisista paikoista kun löytyy joltain sivukujalta kartan avulla suunnistettuna.

arsenio manila 1arsenio manila 3arsenio manila 5

Cádizissa suuntasimme Tripadvisorin käyttäjien suosituksesta veikeään Arsenio Manilaan. Se ei ollut sivukadulla, vaan keskellä vilkasta valtavavan pitkää rantabulevardia. En olisi uskonut, että kirjavalle turistikadulle mahtuu tyylikästä ja kekseliästä ravintolaa maukkaine tarjoiluineen, mutta tämä ehdottomasti oli sellainen. Erityisesti ihana sisustus puhutteli, eikä ruoassakaan ollut valittamista. Hinnat olivat oikein kohtuulliset ja plussana pienten eettisten asioiden huomioiminen raaka-aineissa ja tarjoilussa. Palvelu on monissa paikoin matkamme varrella ollut vähän niin ja näin, mutta täällä sekin pelasi niin hyvin, että juomarahaa jätti ilolla eikä suinkaan velvollisuudesta. Jos joskus satut Cádiziin matkasi varrella, suosittelen poikkeamaan. :)

arsenio manila 7arsenio manila 4 arsenio manila 8 arsenio manila 18arsenio manila 20arsenio manila 21  Arsenio Manila, Paseo Marítimo 12, 11010 Cádiz, Spain

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.