Vain pieni vaivainen lauttamatka, päälle puolen tunnin salmen ylitys ja maailma muuttuu täysin. Kellot kiepsahtavat pari tuntia taaksepäin ja edessä on hälinää, huiveja ja villi liikenne. Saavuimme päivälautalla mutta olimme perillä aiemmin kuin lähdimme. Söimme Algecirasin hotellissa aamiaisen, palautimme auton ja hyppäsimme Tarifasta lauttaan.

Perillä teimme viimeisiä epätoivoisia yrityksiä saada kiinni missä se kadoksissa ollut pakettimme seilaa (vaihtelevasti visusti kateissa tai ”huomenna” perillä), ennen kuin hyppäsimme juuri ja juuri kasassa pysyvään taksiin suunnaten vilkkaalle Bulevard Pasteurille. Aikomuksena oli nuuskia Tangerin ilmaan ja lounastaa, mutta perillä meille selvisi, että on ramadan aika, mikä tarkoittaa ruokailua vasta auringon laskiessa, täällä jotakuinkin seitsemän paikkeilla. Jokainen ravintola tuntui pitävän ovensa kiinni pimeän tuloon asti ja nälkä kurni vatsassa, aamupalasta oli aikaa ja kello tuntui hämmentävän varhaiselta. Auringonlaskuun oli vielä ikuisuus.

Viimeisenä epätoivoisena yrityksenä luovimme tien hotelleille toivoen ainakin niiden tarjoilevan purtavaa, mutta toisin kävi, vastassa oli vain päänpuristuksia. Kipristelystä vatsassa huolimatta innostuimme ihailemaan Tangerin uutta ja vanhaa osaa, Medinaan ja soukkeihin suuntasimme kun saimme kuulla, että kuningas vierailee kaupungissa huomenna ja kaikki on silloin kiinni. Pikkulinnut kadulla lauloivat, että luvassa olisi kuitenkin juhlallisuuksia, joten saa nähdä, onko kaupunki huomenna mykkä vai täynnä ilotulitusta.

tanger 17tanger 8 tanger 4tanger 3tanger 5

Hälyisiä kaupunki on, ja tunnelmaltaan hassu välitila. Kieli soljuu kaunista ranskaa, marokkolaiset yksityiskohdat huumaat arkkitehtuurisissa yksityiskohdissa, torialueet myyvät ihan kaikkea, liikenne poukkoilee holtittomasti ja kaukana horisontissa siintää Andalusia. Tanger on monelle vain läpikulkupaikka, eikä ihme, mitään valtavan mainittavia nähtävyyksiä täällä ei vaikuta olevan tunnelman lisäksi, tietenkin, ja mekin jatkamme matkaa ylihuomenna Fesiin, viiden tunnin junamatkan päähän Tangerista. Siellä luvassa hemmottelua marokkolaiseen henkeen ja tutustumista tähän islamilaisen maailman Firenzeksi kutsuttuun kaupunkiin.

tanger 11 tanger 12 tanger 9tanger 10tanger 13

Katso myös nämä

5 comments

Vastaa

Elämä Marokossa on tosiaan varsin erilaista kuin Espanjassa, täällä oli tänään rumpu karnevaalit! ei sen suurempia esityksiä mutta rummutus show

Vastaa

Niin pieni välimatka, mutta huikea ero – ei uskoisi, että Espanja siintää melkein kosketuksen päässä horisontissa! :)

Vastaa

Olipa ihana lukea tämä. Itse olen käynyt Agadirissa ja Marrakechissa ja juurikin sain neljän postauksen verran julkaistua vanhoja matkakuvia. Käypä kurkkaamassa, jos kiinnostaa. :)

Vastaa

Oi, ihanaa! Täytyypä käydä kurkkaamassa, kiitos vinkistä :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.