Olen täysin huumaantunut Fesistä ja kerrottavaa olisi vaikka kuinka, mutta palaan kuvakimaran ja matkakokemusten kanssa myöhemmin, sillä kaikkea nähtyä ja koettua on sulateltava. Lisäksi on vatsatautipotilas vieressä hoidettavana, järkevästi ei tietenkään sairastettu samaan aikaan; minä eilen ja mies on sitten potenut tämän päivän. Tosin tyystin sama ei vaiva oireista päätellen näytä olevan, mutta eiköhän syy molempiin tottumattomasta vatsasta ja uudenlaisesta ruoasta löydy.

Koska opas oli kuitenkin jo ehditty varata tälle päivälle, lähdin matkaan yksin, ja voi millainen seikkailu se olikaan! Olin palattuani niin Fesin huumassa, että tarkastettuani miehen hengen vielä pihisevän, kävin loppupäivästä itsekseni kulkemassa viimeisen kerran Medinan katuja ja luovimassa ihmisvilinässä ennen huomista paluuta Tangeriin. Jätin kameran hotelliin ja nautin. Mieletön kaupunki, ja kuinka erilaisia näkymiä ja tunnelmia koko tähänastinen matka onkaan pitänyt sisällään! En voi muuta kuin rakastaa matkustusta, kaikista pienistä vastoinkäymisistä huolimatta.

fes medina 01

Katso myös nämä

6 comments

Vastaa

Sulla on kyllä tunnelman tallettamisen taito hallussa. Ihanaa ihanaa loppureissua, kaunokainen! :)

Vastaa

Kaunis kiitos, olen otettu sanoistasi! Reissu lähenee loppua, mutta parasta yrittää vielä pitää kotiinpaluu poissa mielestä ja nauttia viime hetkistä :)

Vastaa

Onneksi pääsitte kohtuuvähällä vatsataudissa. Mä sain aikanani Marokosta hirveän vatsataudin, joka meni kolmen kuukauden niveltulehdukseksi. Kiva, että voit nauttia matkasta sairasteluista huolimatta!

Vastaa

Ou nou, kuulostaa kamalalta :/ Tosiaan (täytyy nyt koputtaa puuta), onneksi selvittiin molemmat verrattain vähällä. Itseen tuo vatsapöpö iski kovaa, mutta lyhyesti – yö meni ihan muussa maailmassa, mutta sitten päivän aikana olo alkoi kohota hyvinkin nopeasti ja seuraavana päivänä olikin jo taas voimissaan. Huh, toivottavasti ei jää mitään jälkimaininkeja näistä!

Vastaa

Heippa! Tuli mieleeni, pikkuisen aiheen vierestä, että voisitko joskus tehdä postausta yksin (naisena) reissaamisesta maailmalla? Itselläni on jatkuva matkakuume, mutta on useimmiten vaikeuksia saada matkaseuraa erilaisten loma-aikojen jne vuoksi. Monesti ne ”parhaimmat” lomasuunnitelmat jääkin toteuttamatta matkaseuran puutteessa ja tulee käytyä yksin enemmän ns. tavallisissa turistikohteissa. Sinulla on paljon kokemusta matkustamisesta, ja jos olen oikein ymmärtänyt, niin jonkin verran olet matkannut myös yksin? Olisi kiva kuulla kokemuksiasi ja ajatuksiasi naisena matkustamisesta erilaisissa paikoissa, esim. miten olet kokenut turvallisuuden, mihin lähtisit/et lähtisi yksin jne. Ihan siis laidasta laitaan ajatuksia :-)

Niin, ja pakko loppuun kyllä todeta, että iso osa matkakuumestani on kyllä ihan sinun ansiotasi (vai pitäisikö sanoa syytäsi :-D), niin upeita ovat kaikki matkakertomuksesi olleet! Kiitos siis kovasti!

Vastaa

Heippa! Kiitos kommentistasi ja suuret pahoittelut viivästyneestä vastauksesta :) Loistava aihaidea! Jäinkin heti pyörittelemään tätä mielessä ja vaatiikin varmaan vielä pienen tovin, että saan naputeltua ajatukset tyhjentävästi ruudulle, mutta pistän ehdottomasti toteutukseen – kiitokset siis ideasta!

Yksin matkustaminen on toki erilaista, mutta jälkeenpäin on huomannut, että sitä on monessa arkaillut (tai kuunnellut niitä muiden kauhisteluja ja varoitteluja) ihan liikaa! Rohkeutta se toki vaatii hieman enemmän, mutta toisaalta, yksin mennessä on myös toisenlaisia mahdolisuuksia, ympäröivää parhaimmillaan tarkastelee silmät enemmän auki ja saa iloa siitä, että osaa ja pystyy yksinkin.

Hih, pahoittelut! ;) Matkustus on kyllä ihana ja koukuttava asia, ja tuntuu, että mitä enemmän näkee, sitä kovempi on polte nähdä lisää! Kiitos sanoistasi :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.