Hei ihanat! Ja tervehdys Fesistä, kaupunki on upea ja on kuin ajassa olisi matkustanut taaksepäin, kaikki on jotenkin niin aitoa ja uniikkia. Päätettiin hemmotella itseämme ja varattiin vähän parempi majoitus Fesin Medinasta, eli vanhasta kaupungista. Ryad Alya on käsittämättömän ihana pakopaikka kapeaakin kapeamman kujan verralla. Siltä hämärältä kujalta ei koskaan uskoisi avautuvan sellaista keidasta, mutta rautanupen kolkutus jykevään puuoveen aukaisee oven ihan toisenlaiseen maailmaan. Kattoterassilta avautuu vaikuttava näkymä alas kaupunkiin, ja siinä valopilkkujen tähdittämää hiljaista kaupunkia katsellen nautimme perinteisen marokkolaisen illallisen ramadanin päätyttyä.

Hyvä että panostimmekin huoneeseen, tai pitäisikö sanoa huoneistoon; iso makuuhuone, työhuone ja yhteensä yhtä iso kylpäri kynttilöillä ja suurella ammeella. Ikkunat avautuvat sisäpihalle ja ylhäältä välkkyy kirkkaansininen taivas. Tänään näitä seiniä ja näkymää ikkunoista on katseltu enemmän kuin oltaisiin osattu odottaa, sain jonkinmoisen ruokamyrkytyksen ja yö meni kylppärin kaakeleita tutkaillen, tänään vetämätöntä oloa on paikkailtu sängyssä. Henki alkaa jo pihisemään, ja miehen ”liian aikaista” vastusteluista huolimatta olen saanut puhuttua pienen iltapäiväkävelyn vanhan kaupungin poluille ja kojuille, kunhan tästä sängystä pääsee ylös. Vanhakaupunki on niin sokkeloinen ja kujat kapeampia kuin missään muualla, että tavoistamme poiketen palkkasimme itsellemme oppaan huomisaamuksi, joka vie meitä paikkoihin, joihin turisti ei omin neuvoin edes pääsisi. Parasta siis olla silloin viimeistään kunnossa!

ryad alya fes 1ryad alya fes 4ryad alya fes 3ryad alya fes 6ryad alya fes 13ryad alya fes 19ryad alya fes 10ryad alya fes 11ryad alya fes 14ryad alya fes 18ryad alya fes 22 ryad alya fes 23ryad alya fes 2

Katso myös nämä

8 comments

Vastaa

Oi miten kaunis hotelli! Paljon yksityiskohtia, mutta kokonaisuus on silti levollinen. Mulle voi tuoda tuollaisen teeserviisin tuliaisiksi. ;)

Toivottavasti olo paranee pian, yritä ottaa rauhallisesti (lienee tosin turha toivo siellä reissussa…)! :) Ja nauttikaa auringosta, Helsinki on harmaa ja tuulinen…

Vastaa

Hotelli on kyllä todella ihana keidas ja niin rauhallinen! Yksityiskohdat hurmaavat – tällä matkalla on majoituttu ihan liikaa kliinisiin hotelleihin, joten tämä todella tuli tarpeeseen!

Heh, rauhallisesti ottaminen matkan päällä ei ole kyllä vahvuuksiani, mutta ei oikein auta kun kroppa väittää vastaan mielen ollessa jo katujen vilskeessä. Yh, paluu ei kyllä innosta harmaaseen säähän. Miten voikin, nythän on vielä heinäkuu (hups, vissiin vähän päivistä sekaisin kun kirjoitin eka elokuu) ja pitäisi olla kesä kuumillaan! :/

Vastaa

Noista kaakeleista saisi Laattapisteet ja Kaakelikeskukset ottaa mallia! Teidän matkustaminen kuulostaa niin elämänmakuiselta rikkoutuneine navigaattoreineen ja ruokamyrkytyksineen. Ikäviä juttuja toki, joten pitäkääpä itsenne ja tavaranne kasassa loppumatka!

Vastaa

Hehe, no sinäpä sen sanoit! Tähän matkaan on kyllä mahtunut vähän vastatuulta; ensin flunssani reissun alkaessa, ja nyt tämä, navigaattorin tien päättyminen ja miehen kadonneen paketin jahtaaminen – noh, niistähän niitä muistoja kertyy ;) Silti, saisi kyllä jäädä tähän ja hoitua loppumatka ongelmitta :)

Vastaa

Uskomattoman kaunista. Toivottavasti olosi paranee pian, että pääset ihailemaan kaupunkia muutenkin!

Vastaa

Paikka on kyllä todellinen keidas, eikä koskaan uskoisi, miten hiljaista täällä on, ottaen huomioon kuinka valtava kaupunki ja suuri määrä ihmisiä ympärillä on! Kiitos, oma olo on jo oikein hyvä, vielä kun saataisiin miehen vatsapöpö tai mikä lie selätettyä ;)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.