Wienissä ihanaa on se, että vaikka olen käynyt siellä lukuisia kertoja, aina se onnistuu tarjoamaan jotain uutta – tai ainakin uudelleen koettavan kestävää. Yksi niistä on Museumsquartier, jota olen joitain vuosia sitten tainnut jo blogissani hehkuttaa. Lempipaikkojani, johon suuntaan likipitäen joka kerta Wienissä poiketessani.

Museumsquartier on siis museokeskittymä, ihan historiallisten luonnontiede- ja taidehistorianmuseon tuntumassa. Sen tunnelma on vähän kuin kaupungin olohuone. Kesäaikaan museoiden keskelle jäävä aukio on täynnä terasseja ja loungemaisia alueita, ja tarkeni näin lokakuun puolivälissäkin vielä syödä iltapäivän auringonpaisteessa ulkona.

museums-quartier-wien-7 museums-quartier-wien-8 museums-quartier-wien-9 museums-quartier-wien-3museums-quartier-wien-10

Lipun voi ostaa useampaan museoon tai vain yhteen, miten milloinkin mieli tekee. Tällä kertaa päädyin koluamaan läpi Mumokin, modernintaiteenmuseon, ja Leopold Museumissa kurkkaamaan ainoastaan (rajallisen ajan takia) Foreign Gods -näyttelyn – siellä majailevan Gustav Klimtin näyttelyn olekin jo aiemmin käynyt katsomassa.

Museumsquartierin antia toki ovat museot, mutta ihan yhtä hyvä syy suunnata paikalle on mielestäni kokonaistunnelma. Niin, ja museokaupat! Luulen, että vietin niissä aikaa ihan yhtä paljon kuin näyttelyissäkin. Ihaninta on, että jokaisen museon yhteydessä oleva kauppa on omanlaisensa. Ne eivät jokainen myy samaa krääsää vaan juuri kunkin museon tyyliin sopivia esineitä ja kirjoja.

museums-quartier-wien-26museums-quartier-wien-16museums-quartier-wien-0012museums-quartier-wien-14

Ihanaa toki on alueella ja sen kupeessa sijaitsevat kahvilat sekä ravintolatkin. Suloinen uusi tuttavuus oli Mumokin yhteydessä sijaitseva moderni kuppikakkukahvila herkullisilla kuppikakuillaan, Cupcakes Wien (josta löytyy myös vegaanisia kuppikakkuja). Kävin jo paria päivää aiemmin maistelemassa perinteisen konditorian veistoksellisia kuppikakkuja, mutta täytyy myöntää näiden olleen ehdottomasti parempia!

museums-quartier-wien-18 museums-quartier-wien-19museums-quartier-wien-20

Museumsquartierin hyvä puoli on, että keskeisen sijainnin myötä siltä on vaikea välttyä – keskustakävelyretki siis ulottuu lähes väkisinkin jossain välissä korttelin kupeeseen ja museokaupoissa kannattaa vierailla, vaikkei itse museoihin suuntaisikaan. Lisäksi ihan kulmalta löytyy yksi Wienin ostoskaduista, Mariahilfer Straße.

Tällä kertaa tosin jätin shoppailut ja keskityin nauttimaan kulttuurista, pikkuisista viinitiloista ja keskustan tunnelmasta. Kolmeen päivään mahtuikin yllättävän paljon ja mukavan erilaisia juttuja. Pitäisi poiketa useamminkin kuin vain kerran vuodessa Wienissä, niin helppo sinne on Finnairin suorilla lennoilla suunnata ja mikäli on ajoissa lippuvarauksen kanssa, lennot saa varsin kohtuullisin hinnoin.

museums-quartier-wien-2museums-quartier-wien-27museums-quartier-wien-1museums-quartier-wien-01

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Hei!
Voisitko postata noista viinitiloista? Wienissä olen käynyt monet kerrat ja aina on viinitupareissu jäänyt väliin – olisi siis kiva kuulla vinkkejä ja kokemuksia!

Vastaa

Heips! Tulee heti kun ehdin purkamaan loput reissukuvat, toivottavasti jo loppuviikosta, mutta ihan viimeistään ens viikolla :) Sama juttu mullakin, useista Wienin reissuista huolimatta vasta nyt pääsin vierailemaan paikallisilla viinitiloilla – oli kyllä tosi kiva kokemus :)

Vastaa

Oi Museumsquartier! Siitä on kymmenen vuotta kun olen esiintynyt tuolla aukiolla..jätesäkki päällä ja vessapaperia päässä. :D Ah, ihanat nuoruuden muistot teatterileiriltä.

Vastaa

Haha, eikä!! Kuulostaa hauskalta :D Ja todellakin ikimuistoiselta kokemukselta ;)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.