Olen useassa postauksessa sivunnut sitä, kuinka olen yhdessä jos toisessakin asiassa priorisoinut määrän sijaan laatuun – keskittynyt haalimaan hankintoja ja kokemuksia, jotka ovat juuri eikä melkein. Miettiessäni viime vuoden puolella asioita, joihin haluan sijoittaa ja panostaa, oli itsestäni huolen pitäminen yksi niitä asioita. Tarkoitan mieltä, kehoa ja ihoa – kaiken pohjaa. Se on tarkoittanut huomion kiinnittämistä siihen, mitä syö, miten nukkuu, miten liikkuu ja myös sosiaalisten suhteiden vaalimista. Niiden lisäksi se on tarkoittanut myös halua hoitaa ulkonäköä ajatuksella vähemmän on enemmän, ja keskittyä siinäkin laatuun, tehokkuuteen sekä pitkäjänteisyyteen.

Kun tein vuosi sitten pientä vertailua kauneushoitoloista, etsien sellaista, jossa voisin luottaa laajaan valikoimaan ja hoitojen tehokkuuteen nousi Siluetti Spa esiin edukseen. Asian viimeisteli se, että olin taannoin käynyt paikan päällä lehdistötilaisuudessa ja Siluetista henkilökuntineen oli jäänyt varsin ihana ja ammattitaitoinen fiilis. Niinpä olen siitä asti panostanut perinteisten ihonhoitojen sijaan tehokkaampiin täsmähoitoihin ja keskittänyt omaa ihonhoitohistoriaani Siluettiin.

siluetti-spa-2 siluetti-spa-5

Kolmen kympin paikkeilla ihoon ilmaantui ensimmäiset selkeät ikääntymisen merkit,  jotka eivät vielä varsinaisesti itseä häiritse, mutta sen myötä on havahtunut ylläpidon merkitykseen. Siihen, että ihoon kannattaa tässä vaiheessa kiinnittää huomiota, sillä ikääntyminen on väistämätöntä ja jos voin vaikuttaa sen tapahtumiseen kauniisti ja rauhassa, mielelläni sen teen. Se, mikä nyt parina viime vuonna on alkanut häiritsemään, on aiempien esteettisten iho-ongelmien korostuminen. Käytännössä omalla kohdallani se on tarkoittanut tukkoista ihoa, entisestään laajentuneita ihohuokosia sekä ihon punakkuuden lisääntymistä.

Sen sijaan, että olisin miettinyt kauaskantoisia ratkaisuja olen aiemmin keskittynyt lähinnä pintaan, eli meikkiin, joka peittää (muttei poista) juuri näitä ongelmia. Ikä on tuonut mukanaan myös jonkinlaista mukavuudenhalua ja huomaan, että veto meikin keventämiseen on kova. Mielessäni fiilistelen sitä, että aidosti kokisin tilanteen sellaiseksi, etten haluaisi peittää mitään, toisin sanoen tasoittaa meikillä ihonsävyä ja -pintaa.

Kuulin, että toiveisiini on olemassa ratkaisu.

Laser Genesis -hoito

Laser Genesis -hoidossa laaseraalto ohjataan ihon sisään, uloimpaan dermiseen kerrokseen. Laserilla voi hoitaa esimerkiksi ihon pintaryppyjä, epätasaista ihoa, laajentuneita ihohuokosia, hajanaista punakkuutta ja arpia. Eli muutamia juuri niistä oman ihoni haasteista! Laser Genesis on ns. miedompi laserhoito ja sopii lähtökohtaisesti kaikille ihotyypeille.

Hoidon jälkeen iholla voi esiintyä pientä punoitusta, mutta sekin häviää yleensä muutamassa tunnissa. Käytännössä siis laserhoidosta toipuu supernopeasti!

siluetti-spa-1 siluetti-spa-4siluetti-spa-3

Miltä Laser Genesis -hoito tuntui?

Testasin hoitoa blogin kautta ja myönnän hieman jännittäneeni ensimmäistä kertaa, se on kuulemma tyypillistä. Onneksi hoitaja oli mitä ihanin ja piti koko ajan kartalla tapahtuvasta. Hoito itsessään on nopea, eikä se loppujen lopuksi tunnu paljoa. Laseria kuljetetaan nopeasti ruudukkomaisesti edeten kasvoilla ja tyypillisesti käsittely toistetaan. Tämän jälkeen ihoa hemmotellaan rauhoittavilla naamioilla ja hoidon jälkeen iho näyttää sekä tuntuu kuulaalta.

Konkreettisesti laser tuntui iholla kuin aivan sen läheisyyteen olisi tuotu kuumuutta hohkaava esine, antamatta sen kuitenkaan koskea. Mietin hoidon aikana, että se tuntuu hetkittäin samalta kuin kuumana kesäpäivänä aurinko iholla. Kun tunne lähenteli polttamista (kuitenkaan polttamatta), laser siirtyi jo eteenpäin. Hetkittäin nenään lipui palaneen haju, mikä sai alussa säikähtämään, mutta kuulemma vain yksittäiset ihokarvat saattavat kärähtää hoidon yhteydessä. Ei siis hemmotteleva hoito, mutta ei kuitenkaan kivuliaskaan (vaikka toki oma tuntoherkkyys vaikuttaa kokemukseen)!

siluetti-spa-helsinki-2siluetti-spa-7

Laserhoidon jälkeen

Yksittäisen hoitokerran tulokset ovat pienet, siksi hoitoa suositellaan sarjahoitona, jolloin kokonaisvaikutus voi olla hyvinkin merkittävä. Ulkopuolinen ei ehkä havaitsisi selvää eroa ihossani ensimmäisen kerran jälkeen (kuten juuri ennen hoitoa ja heti hoidon jälkeen otetuista kuvista voi päätellä)a, mutta itse huomasin kiistatta eron.

Ensimmäinen havainto oli se, että ihoni tuntui käsiin merkittävästi sileämmältä. Huomasin asian jo seuraavana iltana meikkejä pois pestessä ja samaa tunnetta olen fiilistellyt vielä muutama viikko hoidon jälkeen, eli sileyden tunne ei ole kadonnut.

Toinen havainto hiipi tietoisuuteen vaivihkaa, ihon näytti selvästi tasaisemmalta. Kauniimmalta. Havahduin seuraavalla viikolla siihen, että olin kuluneet päivät käyttänyt vähemmän meikkiä kuin normaalisti. Meikkipohja oli vaihtunut kevyempään enkä enää kaivannut vahvaa peittoa, sillä iho ei punoittanut entiseen tapaansa. Mikä ihana fiilis! Hekumoin jo, että ehkäpä sarjahoidon jälkeen tekisi mieli liikkua entistä enemmän ilman meikkipohjaa. Olisipa kiva!

Sarjana hoidot tehdään tyypilliseen tapaan kuukauden välein ja oma uusi hoitokerta odottelee viikon päässä. Kerronkin teille myöhemmin, miten sarjahoidon tulokset näkyvät ja pysyvät!

Laser Genesis hoitojen välissä kävin Siluetti Spassa ihonpuhdistuksessa, sillä paksu ja rasvainen ihoni oli päässyt vetämään niin pahasti tukkoon, että puhdistus oli suositeltavaa, jotta laser pääsee vaikuttamaan entistä paremmin. Puhdistuksessa sain myös melko yllättävän vinkin, luopua kokonaan yövoiteesta, niinpä nyt on mennyt jo pari viikkoa ilman yövoidetta.

Mielenkiinnolla seuraan, millainen vaikutus tietoisemmilla ja säännöllisemmillä ihonhoitovalinnoilla on!

siluetti-spa-helsinki-1

Siluetti Span asiakas olen jo ennestään, mutta Laser Genesis -hoito saatu blogin kautta.

Katso myös nämä

5 comments

Vastaa

Kertoisitko tarkemmin tuosta yövoideasiasta? Suositeltiinko siis, että yöllä sama voide kuin päivällä vai ei voidetta lainkaan? :)
Ihanaa syksyn jatkoa!

Vastaa

Toki! Ajattelin avata sitä myöhemmin erään toisen postauksen yhteydessä paremmin, siksi sivusin nyt noin lyhyesti asiaa :)

Tosiaan, mulla on melko epäpuhdas iho, joka tukkeutuu helposti, ja Siluetin kosmetologin vinkki oli luopua yövoiteesta ihan kokonaan. Sanoi, että halutessani voin käyttää hyvin kevyttä seerumia, mutta hän suositteli kokeilemaan kokonaan ilman olemista. Kuulemma alussa ihoa kiristää, mutta sen oma mekanismi balansoi tilanteen ja se toimii paremmin, jolloin epäpuhtauksia ei välttämättä samoin enää jämähdä siihen. Päivällä tosin ehdottomasti suositteli laittamaan meikin alle voiteen.

Nyt ihoni on ainakin voinut tosi hyvin, mutta tietty kun aikaa on mennyt vielä niin vähän aikaa, en osaa sanoa, että minkä piikkiin se menee eniten (laserhoidon, vasta käyttöön otetun msm-jauheen vai juuri tämän yövoiteettomuuden – vai kokonaiskombon). Mielenkiinnolla kuitenkin seurailen tilannetta ja etenkin uusien epäpuhtauksien syntymistä (tai toivottavasti syntymättömyyttä :) ).

Vastaa

Ootko jättänyt illalla myös silmänympärysvoiteen pois?

Vastaa

Silmänympärysvoidetta käytän edelleen, eli sitä en jättänyt pois :)

Vastaa

Kiitos! Voisi kokeilla samaa testimielessä:)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.