Lokakuu oli hyvin kosmetiikkatuotteiden kuu, ja monta sellaista pääsi kulumaan loppuun. Jos siis jostain yhteenvedosta, niin juuri tästä löytyy todella monta sellaista tuotetta, joiden pariin suunnittelen palaavani uudelleenkin.

1 BTB13 Medical Serum* pääsisi kaikkien aikojen suosikki-ihonhoitotuotteideni listalle. Todella miellyttävä ja ennen kaikkea tehokas seerumi, joka selvästi parantaa ihoni kuntoa. Säännöllisesti käytettynä kirkastaa ja uudistaa ihoa, sekä vähentää epäpuhtauksien syntyä. Ylipäätään seerumi pitää ihon kivan pehmeänä sekä terveen näköisenä ja tuntuisena. Kotimainen ja vegaaninen seerumi, kuten kaikki BTB13-sarjan tuotteet. Patentoitu BTB13-yhdiste, johon tuotelinja pohjaa, on myöskin kotimainen keksintö. Pieni miinus tulee pakkauksesta. Vaikka sarjan visuaalinen ilme onkin uudistettu, pakkaus ei tunnu ihan niin laadukkaalta kuin itse tuote mielestäni on, ja etiketti alkoi aika nopeasti repsottaa rumasti. Mutta eipä tuo toki sisältöön vaikuta.

2. Physicians Formula White Halloysite Clay Mask* oli siitä ihana savinaamio, ettei se kovettunut tai kuivattanut ihoa, eli koostumus tuntui todella miellyttävälle. Täyteläinen, muttei liian voimakas. Näppärä pieni purkki esimerkiksi mukaan otettavaksi. Stick-muoto helpotti levitystä (ainetta säästyi kun pystyi levittämään osin purkista). Pienen pakkauksen kääntöpuoli on riittoisuus, itsellä pakkauksesta riitti noin viiteen käyttökertaan, eli kerran viikossa käytettynä noin puoleksitoista kuukaudeksi.

3. V10 Plus Water Based Peeling* oli yksi vuoden parhaista tuotteista. Ihan superhyvä. Kuivalle kasvojen iholle levitettynä ja kevyesti hieroen ei mennyt kuin hetki kun kuollut ihosolukko rullautui pois ja jäljelle jäi ihanan sileä sekä freesi iho. Vaikutus oli niin hyvä, että ensin epäilin kasvoista irtoavan vain yövoiteiden jämiä tai muuta, mutta kun kokeilin tuotetta puhtaalle ja voiteettomalle iholle huomasin, että se todellakin irrotti nimenomaan ihosolukkoa. Lisäksi oli hauska huomata, kuinka vaihtelevasti osasta kasvojen alueita irtosi enemmän kuin toisista, mikä meni hyvin yhteen epäpuhtaiksi kokeneiden alueiden kanssa. Tätä jäi vähän ikävä. Lämmin suositus!

4. Lily Lolo Bondi Bronze –mineraalibronzer oli tosi pitkään ihan lemppari, mutta sitten kokeilin Boho Greenin aurinkopuuteria ja käytännössä katsoen hurahdin ensikokeilulla. Mutta ei tämä huono ole, todellakaan, Boho Greenissa vain jotenkin väri oli vielä oikeampi ja kakkumaisuus helpotti käyttöä sekä mukaanotettavuutta. Bondi Bronzen eduksi on sanottava riittoisuus, tämä melko kookas purkki kesti järjettömän kauan. Hinta-laatusuhde enemmän kuin kohdillaan. Lisäksi pigmentti on super! Ennen tilailin Lily Loloa netin kautta, nyt sitä myydään jo vaikka missä, kuten Primoissa, eli saatavuuskaan ei enää ole haaste.

5. Vita Liberata Fabulous Self Tanning Tinted Lotion, Medium* on tehokas ja varsin luonnollisen sävyn antava itseruskettava. Ylipäätään tykkään paljon Vita Liberatasta, ja nämä opastinvärilliset olivat aiemmin suosikkejani, mutta käytettyäni jonkin aikaa väritöntä vaahtoavaa tuotetta, ihastuin siihen niin, että opastinvärillinen jäi kakkoseksi. Opastinvärillisen hyvä puoli on, että tasainen lopputulos on erityisen helppo saada, mutta miinus on se, että väriä yleensä tarttuu joko yövaatteisiin tai lakanoihin. Siinä mielessä siis väritön on miellyttävämpi.

6. EcoDenta Extraordinary Whitening Mouthwash.* En käytännössä katsoen koskaan käytä suuvesiä, sillä en vain ole kokenut niille tarvetta enkä liioin ole kaivannut suun limakalvoille mitään ylimääräisiä aineita. Tämä EcoDentan oli poikkeus, oikeastaan ihan siitä syystä, että on luonnonkosmetiikkaa ja tuntui siten turvallisemmalta vaihtoehdolta. Lisäksi sattui valmiiksi löytymään kotoa, ja ylipäätään hampaita vaalentava ominaisuus kuulosti houkuttelevalta. Niinpä annoin mahdollisuuden ja yllättävää kyllä, pidin tästä. Käytin pääsääntöisesti luonnonkosmetiikkaisen hammastahnan kanssa, mihin yhdistettynä toi kivan viimeistellyn tunteen suuhun. Puhdisti ja kirkasti, mutta vaalentavuudesta en osaa sanoa. Joka tapauksessa, parempi kuin odotin ja kaiken kaikkiaan positiivinen kokemus.

7. Batiste Dry Shampoo Rose Cold tuskin tarvitsee enää sanoja, eikä jää viimeiseksi Batisteksi tai edes ruusukultaeditioniksi, joka blogissani näkyy. Ehdottomasti se tuote, jonka osta kun kaipaan toimivaa kuivashampoota! Vegaaninen tuote.

8. Lycon Anti Bump Foamin Gel* ansaitsee ylistyksen, en muista milloin suihkugeeli olisi kestänyt näin pitkään! Pakkaus näytti alkuun melko pieneltä, mutta oranssinvärinen geeli vaahtoutuu käsittämättömän hyvin ja todella pieni määrä riittää. Käytännössä katsoen edellinen suihkugeeli loppui heinäkuun alkupuolella ja tämä vasta lokakuun lopussa, joten 250ml:n pakkaus riitti neljäsosan vuotta. Eikä riittoisuus ollut ainoa miellyttävä ominaisuus, geelivaahto tuntui ihanalle, tuoksui hyvälle ja jätti ihanan puhtaan tunnun iholle. Estää sisäänpäin kasvavia karvoja ja ihon tukkeumia. Ohjeen mukaan kävisi myös kasvoille, mutta itse käytin vain kropalle. Iso plussa tälle, todellinen yllättäjä!

9. Lumene Lähde Beauty Lotion* on kosteuttava hoitovesi, jossa on perinteistä kasvovettä asteen verran geelimäisempi koostumus. Eli kosteuttaa vähän tavallista kasvovettä enemmän, joskin käytin sitä hyvin samaan tapaan, eli vanulapulla iholle sivellen (sormenpäillä painelukin toimisi). Ihan kiva perustuote, mutta jäi itselle melko neutraaliksi kokemukseksi. Ei hyvä eikä huono. Ehkä kuitenkin mieluummin suosin joko hieman puhdistavia misellivesiä ja niiden rinnalla selkeästi hoitavampia kasvovesiä (kuten BTB:n), eli tämä jäi vähän puolitihen olematta selkeästi kumpaakaan.

10. BTB13 Sensitive Clensing Foam* olisi huippu! Aiemmin vertailin tätä ja Favoraa putsaripostauksessa, ja totesin, että Favora on suhteessa edullisempi. Nyt kokonaisen pakkauksen tätä käytettyä on pakko todeta, että hintaväli kaventuu sitä kautta, että tämä BTB13 on superriittoisa. Tuote kesti ihanan pitkään ja pieni määrä riitti hyvin poistamaan meikin. Pehmeä, hoitava, eikä yhtään kuivattava. Todella hyvä tuote. Plussaa kotimaisuudesta ja vegaanisuudesta.

11. Favora Pehmeä Puhdistusvaahto on niin ikään mainio putsari, joka sopii myös ripsipidennyksille (miksi sen alun perin ostikin), nyt käytössä on jo toinen (vai kolmas?) Favoran putsari ja tykkään edelleen. Miellyttävä pehmeä koostumus ilman kuivattavuutta, poistaa hyvin kaiken meikin. Hinta-laatusuhde on mainio.

*Saatu blogin kautta.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.